ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μλαντένοβιτς γεμίζει και με το παραπάνω όλα τα "κουτάκια" του Γιοβάνοβιτς στην αριστερή πλευρά

Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς
Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς SEFA KARACAN/ANADOLU AGENCY/ANADOLU AGENCY VIA AFP

Πλέον απομένουν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες για να κλειδώσει οριστικά το deal του Παναθηναϊκού με τον Φιλίπ Μλαντένοβιτς. Τα στοιχεία που μπορεί να δώσει στους πράσινους ο 31χρονος αριστερός μπακ.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ κι αρκετές εβδομάδες. Διότι παρά το γεγονός πως οι εξετάσεις του Κρίστιαν Γκάνεα έδειχναν πως είχαν υποχωρήσει οι τιμές της φλεγμονής που είχε πέριξ της καρδιάς του ως "κατάλοιπο" του κορονοϊού και περιμένει το τελικό "ΟΚ" απ’ τους γιατρούς για να ξεκινήσει για πρώτη φορά μετά από 6,5 μήνες προπονήσεις, είναι ξεκάθαρο πως θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο διάστημα για να επανέλθει πλήρως στον επιθυμητό βαθμό, αγωνιστικής ετοιμότητας.

Ως εκ τούτου ήταν μονόδρομος η απόκτηση αριστερού μπακ, προκειμένου να υπάρχει εξαρχής ένα δυνατό δίδυμο στην αριστερή πλευρά με τον Χουάνκαρ κι όχι με παίκτη που θα ερχόταν ως "συμπληρωματική" επιλογή, αλλά με έναν ακραίο αμυντικό που θα ερχόταν για να διεκδικήσει φανέλα βασικού, ανεβάζοντας το επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού.

Το όνομα του Φιλίπ Μλαντένοβιτς υπήρχε (ξανά) στο "κάδρο" εδώ και μήνες. Είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι του 2021, όμως πλέον υπήρχε μία ακόμη πιο ευνοϊκή συνθήκη: Το γεγονός ότι μένει ελεύθερος απ’ τη Λέγκια στις 30 Ιουνίου. Σαφώς και πρόκειται για μπακ εγνωσμένης ποιότητας, κλάσης κι εμπειρίας, με παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο τόσο με τις ομάδες του (Champions και Europa League), όσο και με την Εθνική Σερβίας (Μουντιάλ Κατάρ).

Η εμπλοκή του σε καυγά με τρεις παίκτες της Ρακόβ, αμέσως μετά τον τελικό του πολωνικού Κυπέλλου, που επέσυρε τον τρίμηνο αποκλεισμό του, αλλά πολύ περισσότερο η ανοικτή διαπραγμάτευσή του με τη Λέγκια για να επεκτείνει το συμβόλαιό του "πάγωσαν" για ένα διάστημα τις εξελίξεις. Χωρίς να βγει το όνομά του απ’ το μπλοκάκι των "πράσινων".

Ο Παναθηναϊκός τσέκαρε κι άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή του Δημήτρη Γιαννούλη και του Κώστα Σταφυλίδη. Με τον πρώτο υπήρχε προοπτική να βρεθεί φόρμουλα με την Νόριτς, όμως οι "πράσινοι" θα χρειαζόταν να περιμένουν ένα με ενάμισι μήνα μέχρι να ξεκαθαρίσει το status του παίκτη με την αγγλική ομάδα. Και δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια χρόνου.

Με τον Σταφυλίδη, το βασικό πρόβλημα ήταν ο... ατζέντης του, Πολ Κουτσολιάκος με τον οποίο οι "πράσινοι" -κι εν προκειμένω ο Γιάννης Αλαφούζος- έχει κάκιστη σχέση απ’ την υπόθεση της ανανέωσης του Ζαγαρίτη τον Δεκέμβριο του 2020. Και κάποια στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί πολύ διαφορετικά απ’ την πλευρά του ατζέντη πάνω στην όλη διαπραγμάτευση.

Ο Παναθηναϊκός στράφηκε ξανά προς την πλευρά του 31χρονου Μλαντένοβιτς την τελευταία εβδομάδα, ξεκινώντας τι συζητήσεις μέσω του Γιάννη Παπαδημητρίου. Με συγκεκριμένη οικονομικά πρόταση (420.000 ευρώ ετησίως για διετές συμβόλαιο, όπως αναφέρουν και οι Πολωνοί) η οποία υπερκέρασε την προσφορά της Λέγκια και φαίνεται πως έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του "τριφυλλιού".

Απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες

Το θέμα είναι πια πολύ προχωρημένο, όμως απομένουν ορισμένες βασικές λεπτομέρειες για να "κλειδώσει" οριστικά το deal. Διότι πάντα μία μεταγραφή τελειώνει μόνο όταν πέσουν οι υπογραφές, όμως στην προκειμένη περίπτωση η όλη διαδικασία φαίνεται πως έχει πάρει το δρόμο της και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ολοκληρωθεί.

Ίσως και γι’ αυτό στο "τριφύλλι" κρατούν ακόμη ανοικτή και μία άλλη περίπτωση αριστερού μπακ με τον οποίο έγιναν αντίστοιχα σοβαρές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να είναι διασφαλισμένοι σε κάθε σενάριο...

Τι στοιχεία μπορεί να του δώσει

Το πλέον ουσιώδες, ωστόσο, είναι το γεγονός πως εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μλαντένοβιτς, ο Παναθηναϊκός θα βάλει στο ρόστερ του έναν παίκτη με χαρακτηριστικά που δεν είχε. Και σε κάθε περίπτωση θα αναβαθμίσει σημαντικά την αριστερή πλευρά του και το δυναμικό του Παναθηναϊκού συνολικά, σε εμπειρίες, παραστάσεις, προσωπικότητα, ένταση και winning mentality.

Με έναν παίκτη που έμαθε να ζει από πολύ μικρός στην πίεση και σαν αριστερός φουλ μπακ, γεμίζει και με το παραπάνω όλα τα "κουτάκια" του Γιοβάνοβιτς. "Γεμάτες" χρονιές σε συμμετοχές, ένταση το παιχνίδι του και μεγάλες αντοχές στην αριστερή πλευρά την οποία καλύπτει στο σύνολό της, πολλές ασίστ, αλλά και γκολ.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Πολωνία είχε 6 γκολ (τεράστιο νούμερο για αριστερό μπακ!) και 7 ασίστ σε 30 ματς, ενώ πριν από δύο χρονιές αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της πολωνικής Ekstraklasa.

Σίγουρα όχι κι ότι πιο σύνηθες για αριστερό φουλ-μπακ κι ενδεικτική της προοπτικής που φέρνει η διαφαινόμενη απόκτησή του απ’ τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ