ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η ΑΜΚ των 9,5 εκατ. ευρώ είχε δείξει τις προθέσεις για μεταγραφή επιπέδου Αντούνα

Ο Ουριέλ Αντούνα πανηγυρίζει γκολ του Μεξικού κόντρα στη Σαουδική Αραβία
Ο Ουριέλ Αντούνα πανηγυρίζει γκολ του Μεξικού κόντρα στη Σαουδική Αραβία 2022 AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Ο Παναθηναϊκός παλεύει να πραγματοποιήσει μία απ’ τις πιο σημαντικές μεταγραφές των τελευταίων ετών, αυτή του Ουριέλ Αντούνα της Κρουζ Αζούλ. Έτσι συνδέεται η ΑΜΚ των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ με την υπόθεση.

Πολλές φορές η ουσία, αλλά και οι προθέσεις φαίνονται στις λεπτομέρειες και σ’ αυτά που μπορεί να φαντάζουν ψιλά γράμματα. Ή σε πράγματα που δεν "διαβάζονται" εύκολα στην πρώτη τους ανάγνωση.

Ο Παναθηναϊκός παλεύει εδώ και μέρες να πραγματοποιήσει μία απ’ τις πιο σημαντικές μεταγραφές των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κυνηγώντας με σημαντικές πιθανότητες την -ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη- υπόθεση του 26χρονου διεθνούς (μουντιαλικού) Μεξικανού εξτρέμ, Ουριέλ Αντούνα της Κρουζ Αζούλ. Κίνηση την οποία σας αποκάλυψε το SPORT24 κι ο Αντώνης Οικονομίδης από το απόγευμα του Σαββάτου (31/12).

Μία πραγματικά εξαιρετική και πολύ ποιοτική περίπτωση εξτρέμ πρώτης γραμμής, σε τρομερή ηλικία και με ένα σούπερ ελκυστικό ποδοσφαιρικό (κι όχι μόνο) πακέτο. Και μία υπόθεση που σαφώς απαιτεί πολλά χρήματα, αφού ο Μεξικανός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του και οι συμπατριώτες του είναι πάντα πολύ σκληροί διαπραγματευτές...

Δημοσίευμα από το Μεξικό το απόγευμα της Κυριακής (1/1) ανέφερε πως οι "πράσινοι" έκαναν ήδη μία πρώτη πρόταση ύψους 3,5 εκατ. δολαρίων (3,3 εκατ. ευρώ) η οποία απορρίφθηκε από την Κρουζ Αζούλ, όμως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Κι όντως ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να το παλέψει με όλες τις δυνάμεις του ανεβάζοντας την προσφορά του και πάνω από τα 4 εκατ. ευρώ. Κάνοντας μία μεγάλη υπέρβαση για μία μεταγραφική κίνηση που θα ισχυροποιήσει το ρόστερ του στη διεκδίκηση των μεγάλων εφετινών στόχων της.

Η διοίκηση ήθελε μαξιλάρι για τις μεταγραφικές κινήσεις

Το πιο τρανό ενδεικτικό στοιχείο της διάθεσης που υπήρχε για να γίνει ακόμη μία πολύ σημαντική οικονομική επένδυση τον εφετινό Ιανουάριο (μετά τα χρήματα που δόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι), φάνηκε στις 10 Δεκεμβρίου, όταν οι "πράσινοι" όρισαν τη Γενική Συνέλευση της 31ης Δεκεμβρίου με αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την (νέα) αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψος 9,5 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ ήταν το μεγαλύτερο σε αύξηση που έχει προκηρύξει η "πράσινη" ΠΑΕ την τελευταία τετραετία, μετά από εκείνη που "άνοιξε" στα τέλη του 2018, ύψους 10 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε μερικώς και πιστοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019, στο ποσό των 4.505.132,40 ευρώ.

Και βεβαίως δεν μπήκε τυχαία ως νούμερο το παραπάνω χρηματικό ποσό, διότι η στόχευση της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού είχε να κάνει (και) με τις χειμερινές μεταγραφές της ομάδας.

Παράλληλα με τις σταθερές χρηματοοικονομικές ανάγκες της ΠΑΕ (δόσεις συμβολαίων, λειτουργικά έξοδα κλπ), η διοίκηση του "τριφυλλιού" ήθελε να υπάρχει κι ένα σημαντικό οικονομικό μαξιλάρι για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου. Και γι’ αυτό μπήκε σ’ αυτό το ποσό το ύψος της ΑΜΚ που -όπως και οι προηγούμενες- θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απ’ την πλευρά του Αλαφούζου.

Με ένα σημαντικό μέρος των 9,5 εκατ. ευρώ να πηγαίνει πάνω στη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού με (τουλάχιστον) μία κίνηση επιπέδου "Σπόραρ", για τον οποίο το "τριφύλλι" έδωσε 3,5 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον περασμένο Ιούλιο (συν συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο στον Σλοβένο).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ