THE SPORTS ECONOMIST

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Κίνηση για τον μουντιαλικό Μεξικανό εξτρέμ της Κρουζ Αζούλ, Κάρλος Ουριέλ Αντούνα

Ο Κάρλος Ουριέλ Αντούνα με τη φανέλα της Κρουζ Αζούλ
Ο Κάρλος Ουριέλ Αντούνα με τη φανέλα της Κρουζ Αζούλ © 2022 MARCO UGARTE / AP IMAGES

Το ενδιαφέρον για τον διεθνή Μεξικανό μεσοεπιθετικό της Κρουζ Αζούλ, Κάρλος Ουριέλ Αντούνα, επισημοποίησε πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο Παναθηναϊκός. Δύσκολη και ακριβή περίπτωση ο 25χρονος – δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του '24 – ενδεικτική όμως της στόχευσης των πράσινων στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Μετά την ολοκλήρωση του δανεισμού του Τιμοτέους Πούχατς σε πρώτο και άμεσο πλάνο για τον Παναθηναϊκό περνάει η αναζήτηση και οι συμφωνίες για εξτρέμ και χαφ.

Δεδομένες οι προθέσεις των πρωτοπόρων της Super League για ποιοτική ενίσχυση – πάντα σύμφωνα με τις επιταγές και τα κριτήρια που θέτει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς – ενδεικτική αυτών το πολυ δυναμικό μπάσιμο των "πράσινων" για τον Κάρλος Ουριέλ Αντούνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, o Παναθηναϊκός επισημοποίησε πριν από λίγες μέρες το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του 25χρονου διεθνούς Μεξικανού, χωρίς ακόμη πάντως να είναι ξεκάθαρο αν αυτή η επισημοποίηση περιλαμβάνει πρόταση για άμεση αγορά ή αρχικά δανεισμό ως το καλοκαίρι και τότε χρήση buy out.

Ο Αντούνα ήταν στην πρόσφατη μουντιαλική αποστολή της "τρι", ερχόμενος από τον πάγκο και στα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι κεντροαμερικάνοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, φτάνοντας αισίως τις 40 διεθνείς συμμετοχές (έχει και 10 γκολ).

Ενδεικτικό ότι μόλις στα 20 του χρόνια τον αγόρασε η Μάντσεστερ Σίτι, δίνοντας τον έκτοτε δανεικό σε Γκρόνινγκεν και LA Galaxy.

Δανεισμοί που δεν τον βοήθησαν να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των "πολιτών" και έτσι, πριν από τρία χρόνια επαναπατρίστηκε για χάρη της Γουαδαλαχάρα, η οποία μάλιστα κατέβαλε 10 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί αγωνίστηκε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και μετακόμισε με μεταγραφή στην Κρουζ Αζούλ.

Το συμβόλαιο του διεθνούς Μεξικανού – ο οποίος αγωνιστικά αποτελεί μια… κόπια του Παλάσιος, πρωτίστως και κυρίως αγωνιζόμενος στο δεξιό άκρο της επιθετικής γραμμής, με δυνατότητα να καλύψει και το αριστερό, αλλά αν και εφόσον χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιθετικός κορυφής – ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024, αποτελεί βασικό στέλεχος των "μπλε", οι οποίοι αναμενόμενα δεν θα συναινέσουν εύκολα στην παραχώρησή του.

Προφανές συνεπώς πως αποτελεί μια δύσκολη περίπτωση. Βάσει όμως, και της συγκεκριμένης επιλογής, αλλά και της προσφοράς που έχει κατατεθεί, είναι ξεκάθαρο και το… ράφι που στοχεύει ο Παναθηναϊκός για την ενίσχυσή του, κάτι που κατ’ επέκταση αναδεικνύει και το διαθέσιμο οικονομικό ταβάνι (σε επίπεδα για παράδειγμα που προσεγγίζουν ή και ξεπερνάνε ακόμα εκείνα της καλοκαιρινής αγοράς του Σπόραρ) για τις κινήσεις που χρειάζονται οι "πράσινοι" στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΞΙΚΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ