ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Καλύφθηκε η ΑΜΚ των 5 εκατ. ευρώ και προκηρύσσεται νέα ύψους 9,5 εκατ. ευρώ

Ο Γιάννης Αλαφούζος στο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Κύπρο με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα | 7 Δεκεμβρίου 2022
Ο Γιάννης Αλαφούζος στο φιλικό του Παναθηναϊκού στην Κύπρο με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα | 7 Δεκεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφού κάλυψε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που έτρεχε ύψους 5 εκατ. ευρώ προχωράει σε νέα που αυτή τη φορά θα έχει ύψος 9,5 εκατ. ευρώ.

Τα πολύ πιο ασφαλή, οικονομικά "νερά" στα οποία πορεύεται εδώ και μία τετραετία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με τον (σχεδόν) μηδενισμό του χρέους που "κουβαλούσε" το ποδοσφαιρικό "τριφύλλι" έχουν επαναφέρει καιρό τώρα σε πλήρη ισορροπία το οικονομικό περιβάλλον της ομάδας. Με διαδοχικές αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, οι οποίες διατηρούν τη σταθερότητα και τη ρευστότητα της ΠΑΕ ως προς τις υποχρεώσεις της σε όλα τα επίπεδα.

Η τελευταία ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε προκηρύξει η ΠΑΕ απ’ τις 12 Μαΐου, "έκλεισε" στις αρχές της εβδομάδας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως καλύφθηκε στο σύνολό της από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου (μαζί με τη ροή των εσόδων της ομάδας) να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης του Παναθηναϊκού τους τελευταίους μήνες.

Στο μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου (10/12) το Δ.Σ. της ΠΑΕ συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την 31η Δεκεμβρίου 2022 (11:00) στα γραφεία της εταιρίας, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την προκήρυξη νέας αύξησης Μετοχικού κεφαλαίου, τούτη τη φορά ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν οι χρηματοοικονομικές ανάγκες της ΠΑΕ για τους επόμενους μήνες.

Πρέπει να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ήταν και η μεγαλύτερη που έχει προκηρύξει η "πράσινη" ΠΑΕ την τελευταία τετραετία, μετά από εκείνη που "άνοιξε" στα τέλη του 2018, ύψους 10 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε μερικώς και πιστοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2019, στο ποσό των 4.505.132,40 ευρώ.

Αναλυτικά η πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τους μετόχους:

"Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 31η του μηνός Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία της Εταιρείας επί της Λεωφόρου Πεντέλης 13, Βριλήσσια, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο παρακάτω μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1) Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού των 9.500.010 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας.

Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου. Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα την 7η Ιανουαρίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ. στην έδρα της εταιρείας και στα γραφεία της επί της Λεωφόρου Πεντέλης αρ. 13, Βριλήσσια, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί του ιδίου ως άνω θέματος ημερήσιας διάταξης χωρίς δημοσίευση νεότερης πρόσκλησης.

Οι κ.κ. μέτοχοι που επιθυμούν να μετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 31ης Δεκεμβρίου 2022 ή στην επαναληπτική συνεδρίαση αυτής στις 7 Ιανουαρίου 2023 οφείλουν να καταθέσουν τις μετοχές τους στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα και να υποβάλουν τα αποδεικτικά έγγραφα κατάθεσης, καθώς και τα τυχόν έγγραφα νομιμοποίησης αντιπροσώπων στα γραφεία της Εταιρίας πέντε (5) τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ