CHAMPIONS LEAGUE

Παναθηναϊκός-Ίντερ 0-2

Παναθηναϊκός-Ίντερ 0-2
New Image

O Παναθηναϊκός τα είχε όλα στην επανάληψη, αλλά του έλειψε ο στόπερ για να αντιμετωπίσει τον Ιμπραϊμοβιτς με αποτέλεσμα να ηττηθεί 0-2 από την Ίντερ. 0-0 η Ανόρθωση στη Βρέμη! (vid)

Δεν τα κατάφερε στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην πολυδύναμη... και τυχερή Ιντερ. Οι "πράσινοι" αν και καλύτεροι στην επανάληψη υπέκυψαν με 0-2 (Μαντσίνι, Αντριάνο) αφού οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν στο ενεργητικό τους έναν παίκτη κλάσης όπως ο Ιμπραϊμοβιτς.
Ο Σουηδός επιθετικός μπορεί να μην σκόραρε αλλά "σέρβιρε" τα δύο γκολ στους συμπαίκτες του αναγκάζοντας ακόμα και τον Ζοσέ Μουρίνιο να "χυθεί" στην αγκαλιά του στο δεύτερο τέρμα.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν αγχωμένοι και αναστατωμένοι.... από την παρουσία του θετικού Μουν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο πίεσαν "κύνηγησαν" το γκολ αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Η έκπληξη του Τεν Κάτε... είχε δοκάρι στο 42' ενώ όσες φορές απέιλησαν προς την εστία των "νερατσούρι" ο Σέζαρ πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Η εμφάνιση αυτή όμως μένει ως παρακαταθήκη για την συνέχεια αφοί η ποιότητα μονάδων των πρωταθλητών Ιταλίας, έκρινε στα σημεία το ματς. Αποχώρησε με θλάση ο Καραγκούνης στο 37' και θα μείνει εκτός για περίπου 15 μέρες.

Εκπληξη στα πλάνα Τεν Κάτε... με Μουν

Ο Ολλανδός τεχνικός επεφύλασε εκπλήξεις στις αρχικές του επιλογές, αφού προτίμησε στο 4-2-3-1 να "ρίξει" στον αγωνιστικό χώρο τον Μπράις Μουν και να αφήσει εκτός τους Σπυρόπουλου και Ροντρίγκο Σόουζα. Συγκεκριμένα επέλεξε στην άμυνα τους Γκούμα και Σιμάο στο κέντρο με τους Νίλσον (δεξιά) και Βύντρα (αριστερά).

Στο κέντρο, οι δύο Βραζιλιάνοι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μάτος μπροστά τους ο Κλέιτον που ήταν ο συνδετικός "κρίκος" με τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός είχε στα άκρα ως βοήθεια τους Καραγκούνη (αριστερά) και Μουν (δεξιά).

Από την πλευρά του ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν άλλαξε τα πλάνα του και παρέταξε με σύστημα 4-3-3 τους αναμενόμενους έντεκα. Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξγουελ, Ιμπραΐμοβιτς, Μαϊκόν, Βιεϊρά, Καμπιάσο, Ματεράτσι, Μαντσίνι, Κουαρέσμα.

Πρώτες απειλές από Ιμπραϊμοβιτς

Αναγνωριστικό ήταν σχεδόν το πρώτο δεκάλεπτο για τις δύο ομάδες που αναζητούσαν χώρους και προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν το αντίπαλο σύστημα. Οι "πράσινοι" με την παρότρυνση των οπαδών τους προσπάθησαν να απειλήσουν πρώτοι αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μάτος έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Οι "νερατζούρι" στην πρώτη τους έπιθετική ενέργεια λίγο έλειψε ν' ανοίξουν το σκορ. Ηταν το 11' όταν ο Βιεϊρά βρήκε με κάθετη πάσα τον Ιμπραϊμοβιτς αλλά το πλασέ του απέναντι στον εξερχόμενο Γκαλίνοβιτς πέρασε άουτ.

Ο Σουηδός σταρ των πρωταθλητών Ιταλίας στο 19' εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" αλλά ο Γκαλίνοβιτς σωστά τοποθετημένος απέκρουσε με γροθιές, κερδίζοντας το χειροκρότημα της εξέδρας.

Περίμενε... και το πλήρωσε

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως από τα πλάγια να κάνουν επιθέσεις αλλά οι μέσοι του Μουρίνιο ανέκοπταν τις περισσότερες επιλογές τους. Την ίδια ώρα έβγαιναν σε αντεπιθέσεις "φωτιά" με κύριο αποδέκτη τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

Ο εξαιρετικός σε προσόντα και τεχνική κατάρτιση φορ των Ιταλών, στο 27' κέρδισε την μονομαχία στον αέρα με τον Σιμάο (σε μαρκάρισμα που από την αρχή δεν έδειχνε ικανό να σταματήσει τον Σουηδό), στην συνέχεια απέφυγε τον Νίλσον και σέρβιρε στον αμαρκάριστο Μαντσίνι, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Γκαλίνοβιτς. Πανηγυρισμοί των οπαδών της Ιντερ και πάγωμα της εξέδρας των πράσινων μετά το γκολ των Ιταλών.

Αρνητικός ο θετικός Μουν, πλήγμα με "τυπάρα"

Η έκπληξη του Τεν Κάτε, έμελλε να είναι ο θετικός παίκτης των "πράσινων" στο πρώτο μέρος αλλά και ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Στο 28' με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Βραζιλιάνο Σέζαρ να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 30' μετά την εκληκτική πάσα του Καραγκούνη, έχασε το κοντρόλ πριν πλασάρει από πλεονεκτική θέση τετ α τετ.

Στο 33' ο Ολλανδός προπονητής των "πράσινων" αναθεώρησε τα πλάνα του αφού ο Καραγκούνης τραυματίστηκε και αποχώρησε απευθείας για τον πάγκο, αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Την θέση του στα αριστερά πήρε ο Αντρέας Ιβανσιτς που αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με την είσοδό του.

Τελικά... ο μικρός ήταν άτυχος

Η μοίρα φαίνεται πως έπαιζε άσχημο παιχνίδι στον Μπράις Μουν αφού στην πίεση των γηπεδούχων στο τελευταίο δεκάλεπτο σε δύο απειλητικές του ενέργειες δεν ήταν τυχερός στην τελική του κατάληξη. Στο 38' επιχείρησε μια ξαφνική σέντρα σουτ αλλά ο Χούλιο Σέζαρ σωστά τοποθετημένος απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα (42') στην τελευταία καλή στιγμή των παικτών του Τεν Κάτε, ο Μουν με ωραία ατομική ενέργεια πλάσαρε η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ματεράτσι, η μπάλα χτύπησε στον οριζόντιο δοκάρι και η πιο κλασική φάση των γηπεδούχων δεν είχε θετική έκβαση.

Κατοχή...πίεση... ευκαιρίες

Η εικόνα που παρουσίασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός δεν είχε σχέση τουλάχιστον με τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Τεν Κάτε μετά την ανάπαυλα (και προφανώς τις οδηγίες στα αποδυτήρια) μπήκαν "παθιασμένoi" στο γήπεδο και κόντραραν από την αρχή τους "νερατζούρι".

Αυτό είχε ως συνέπεια για έξι λεπτά να "αγγίξουν" τρεις φορές το γκολ κυρίως με δυνατά σουτ. Στο 53' αρχικά, ο Κλέιτον μετά το "τακουνάκι" του Ζιλμπέρτο Σίλβα και την πάσα του Σαλπιγγίδη, σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (57') ο Σαλπιγγίδης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή ενώ στο 59΄ήταν η σειρά του Ζιλμπέρτο Σίλβα να κάνει το ίδιο αλλά και τις δύο φορές η μπάλα πέρασε άουτ.

Αλλαγές ο Μουρίνιο, απάντηση ο Τεν Κάτε

Ο Ζοσέ Μουρίνιο βλέποντας την πίεση έκανε τις δύο πρώτες αλλαγές του στο ματς για να ενισχύσει τα άκρα και το κέντρο των πρωταθλητών Ιταλίας. Ετσι απέσυρε τους Κουαρέσμα και Βιεϊρά και πέρασε στο ματς τους Φίγκο και Μουντάρι.

Οι "πράσινοι" είχαν την εδαφική υπεροχή και αναζητούσαν το γκολ, αλλά οι παίκτες της Ιντερ με "συμπαγή" άμυνα και σωστή διάταξη στο κέντρο σταματούσε σχεδόν κάθε ενέργεια των γηπεδούχων. Ετσι, ο Ολλανδός προπονητής απέσυρε τον Νίλσον και έβαλε στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο. Με την κίνηση αυτή απελευθέρωσε την άμυνα που έπαιζε πλέον με τρεις (Γκούμας, Βύντρα, Σιμάο) και ενίσχυσε την μεσαία γραμμή με έναν παίκτη που είχε σκοπό να δημιουργήσει προβλήματα στα άκρα αλλά και με σουτ.

Αστοχοι οι "πράσινοι"... στο τέλος

Στο 69' ο Ιβανσιτς επιχείρησε το φάουλ μέσα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αλλά τόσο ο Σιμάο όσο και ο Ζιλμπερτο Σίλβα δεν μπόρεσε να πλασάρουν και ο Χούλιο Σέζαρ που αιφνιδιάστηκε απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στην άμυνα των "νερατζούρι" και για τον λόγο αυτό ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε δυνατά αλλά και πάλι ο Βραζιλιάνος πορτιέρο σε έτοιμότητα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι σε μια ξαφνική αντεπίθεση με τον Ιμπραϊμοβιτς λίγο έλειψε να σκοράρουν αλλά ο Γκαλίνοβιτς σταμάτησε τον Σουηδό επιθετικό.

Μπήκε ο Αντριάνο.... και έβαλε τέλος στο ματς

Η τελευταία αλλαγή του Ζοσέ Μουρίνιο, Αντριάνο έβαλε και τέλος στα όποια όνειρα των γηπεδούχων για ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι. Μετά από μια επέλαση του Ιμπραϊμοβιτς και πάσα του προς τον Βραζιλιάνο επιθετικό, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα "κεραυνοβόλησε" από κοντά τον Γκαλίνοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 0-2, γκολ που πανηγύρισε έξαλλα όλος ο πάγκος (και οι οπαδοί) των Ιταλών με τον Μουρίνιο να μπαίνει στο γήπεδο (!) και να πηδάει στην αγκαλιά του Ιμπραϊμοβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν (82' Σόουζα), Νίλσον (72' Χριστοδουλόπουλος), Γκούμας, Βύντρα, Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Κλέιτον, Καραγκούνης (37' λ. τρ. Ιβανσιτς), Σαλπιγγίδης.

Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μάξγουελ, Ιμπραΐμοβιτς, Μαϊκόν, Βιεϊρά (63΄Μουντάρι), Καμπιάσο, Ματεράτσι, Μαντσίνι (81' Αντριάνο), Κουαρέσμα (61΄Φίγκο).

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

58338 εισιτήρια-1.250.718 εισπράξεις

Διαιτητής: Μεχούτο Γκονζάλες

Κίτρινες: Κλέιτον (Παναθηναϊκός) / Ματεράτσι (Ιντερ)

H Συνέντευξη Τύπου

Ζοσέ Μουρίνιο: "Μετά την νίκη και η πρώτη θέση στον όμιλο"

Ο Πορτογάλος τεχνικός κοίταξε πρώτα τα στατιστικά και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις, τονίζοντας πως η ομάδα του με την νίκη αυτή στοχεύει πλέον και στην πρώτη θέση του ομίλου ενώ υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος πίεσε την ομάδα του.

" Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις ένα παιχνίδι Τσαμπιονς Λιγκ, ακομα ιδιαίτερα όταν παίζεις με έναν αντίπαλο εκτός έδρας και παρόλο μικρότερης δυναμικότητας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή ωστόσο Στο δεύτερο είχαμε πίεση αλλά εκεί είχαμε τον τερματοφύλακά μας Χούλιο Σέζαρ που ήταν εκεί. Καταφέραμε να κρατήσουμε μακρυά τον αντίπαλο και μετά το 0-2 το παιχνίδι τελείωσε. Πολύ σημαντικοί οι 3 βαθμοί. Είχαμε στόχο την πρόκριση από τονόμιλο, αλλά μετά την σημερινή νίκη ελπίζω να πάρουμε και την πρώτη θέση".

- Τι σας είπε ο Αντριάνο μετά το ματς;

" Με δεδομένο ότι έπαιζε το πρώτο ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, έδειξε ότι εργάστηκε πολύ το διάστημα αυτό. Είχα διαφορετική γνώμη όμως από αυτούς που νόμιζαν ότι θα τελείωνε 1-0 το ματς. Πολύ δουλειά ο Ιμπραϊμοβιτς και είχε καθοριστική συμβολή για το δεύτερο γκολ".

- Η Ιντερ ήταν τυχερή απόψε;

" Οχι, έπαιξε αρκετά καλά η ομάδα μου για να πάρει την νίκη. Δεν νομίζω ότι με τύχη παίζεις έτσι και βάζεις δύο πολύ ωραία γκολ. Και η απόκρουση του Σέζαρ δεν είναι τύχη. Παίξαμε καλά και δεν ήμασταν τυχεροί. Αξίζαμε την επιτυχία αυτή".

- Ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα όπου έκανε σήμερα η ομάδα του;

"Η νίκη. Αυτό που είχε πέρσι δεν είχε με ήττα από Σπόρτινγκ Λισααβόνας δεν το είχαμε φέτος. Κερδίσαμε και ξεκινήσαμε καλά. πρέπει να πάρουμε και τα παιχνίδι μέσα στην έδρα μας".

- Εαν περίμενε τον Παναθηναϊκό, έτσι και να κρίνει το άλλο αποτέλεσμα (Βέντερ-Ανόρθωση);

"Το ματς στην Βρέμη, αυτό ήταν μια μικρή έκπληξη ωστόσο η Ανόρθωση προκρίθηκε και αντί του Ολυμπιακού και δεν είναι εύκολο να παίρνεις ισοπαλία στην Βρέμη. Αυτό διατηρεί μικρές αποστάσεις σε βαθμούς. Δεν μου έκανε έκπληξη ο Παναθηναϊκός. Τον είχα δει. Ηξερα ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Σόουζα και τον Σαλπιγγίδη και καλό σύνολο."


Τεν Κάτε: "Τα λάθη πληρώνονται ακριβά"

Την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους δύο συλλόγους παραδέχτηκε από την πλευρά του ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός εκθείασε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, έδειξε προβληματισμένος για την απώλεια των ευκαιριών ενώ κάλυψε στο απόλυτο τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

- Που κρίθηκε το ματς απόψε και αν περιμένατε καλύτερο τον Παναθηναϊκό;

" Παίξαμε πολύ καλά νομίζω και σε ότι αφορά που κρίθηκε το ματς ήταν η εμπειρία και ατομική ποιότητα."

- Μπορεί να εξηγήσετε λίγο την εικόνα σας σε τακτική και το πλάνο σας στο
ματς;

"Αρχίσαμε χωρίς δεξί εξτρέμ και με ρόμβο στο κέντρο. Θέλαμε να παίξουμε με ένα επιθετικό και από τα άκρα. Αυτό μας έδωσε υπεροπλία στο κέντρο. Δεν είχαμε κενά. Συνολικά αν το δει κανείς η Ιντερ έκανε 3 ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ και εμείς 3-4 και δεν πετύχαμε κανένα"

- Εξηγήστε τα περί ατομικής ποιότητας που είπατε;

" Παίζαμε κόντρα στον καλύτερο επιθετικό στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Ο Ιμπραϊμοβιτς είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Εκείνος δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ, αν και το πρώτο έγινε από ένα ατομικό λάθος του νεαρότερου παίκτη Σιμάο που δεν έδιωξε άμεσα. Πληρώσαμε ακριβά αυτό το λάθος αλλά μαθαίνεις πολλά από αυτό. Ασφαλώς δεν κατηγορώ Σιμάο και αγωνίζεται σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και στο επίπεδο αυτό τα λάθη πληρώνονται ακριβά."

- Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και η ενδεχόμενη απογοήτευση σας πιστεύετε θα
επηρεάσει και τους νεαρούς παίκτες σας;

"Εχουμε ένα παιχνίδι σε 4 ημέρες για προπόνηση. Το Σάββατο παίζουμε. Αλλο πράγμα ο Αρης και άλλο η Ιντερ. Πρώτος στόχος μας παραμένει το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο ματς. Δεν ήμαστε απογοητευμένοι, ο Παναθηναϊκός αν δείτε τα στατιστικά έιχε ευκαιρίες στο παιχνίδι αλλά με τα στατιστικά δείχνουν και
μηδέν βαθμούς από το ματς αυτό, σήμερα".


- Επιμένει στην αποψη ότι είναι ικανοποιημένος από τους αμυντικούς που έχετε στο ρόστερ;

"Ειναι δύο διαφορετικά επίπεδα που αντιμετωπίσαμε, το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Παίξαμε με μια ομάδα που ίσως πάρει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Φτιάχνουμε μια ομάδα εδώ και δύο μήνες. Να είμαστε ρεαλιστές. Εχουμε πρόοδο σαν ομάδα. Στο ματς είχαμε σημεία που ήμασταν ισάξιοι με μια μεγάλη ομάδα. Ξέρω που βρίσκεται η ομάδα μου, κατανοώ την πρόοδο που έχουμε. Χρειάζεται νακάνουμε 3 πράγματα, πλέον. Σκληρή δουλειά, αφοσίωση και να μαθαίνουμε από ταματς αυτά για να γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχει και ο κόσμος που λειτουργεί ως καθρέπτης στην ομάδα. Νομίζω ότι κατάλαβε πόσο προσπαθήσαμε.

- Θα μπορούσε να υπήρχε διαφορετική τακτική στο μαρκάρισμα Ιμπραϊμοβιτς ήκάποιος άλλος παίκτης αντί Σιμάο.

"Τις τελευταίες 2 εβδομάδες ήταν ο καλύτερος παίκτης μας, συνεπώς νομίζω ότι η απόφαση μας ήταν σωστή."

Παναθηναϊκός-Ίντερ 0-2







































































































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ