ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Γιατί δεν έπαιξε καθόλου ο Καρλίτος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Καρλίτος
Ο Καρλίτος EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 εξηγεί γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Καρλίτος στο clasico με τον Ολυμπιακό και το λόγο που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να πάει μέχρι τέλους με το σχηματισμό που διαμορφώθηκε στο χορτάρι μετά το 81’.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος (σχεδόν) σε όλα τα "σημεία" από τον Ολυμπιακό στο κυριακάτικο (16/01) ντέρμπι των "αιωνίων", έβγαλε πολύ πιο πειστική εικόνα, όμως του έλειψε το γκολ και κυρίως τα σωστά τελειώματα και οι τελικές επιλογές μπροστά απ’ το "κουτί" των Πειραιωτών. Την ίδια ώρα, ο πρώτος σκόρερ του εφετινού "τριφυλλιού" έμεινε στον πάγκο (και) στα 95 λεπτά του αγώνα και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μολονότι είχε "μπει" στην αποστολή για πρώτη φορά μετά την επαφή του με τον Covid-19.

Η απουσία του Ισπανού επιθετικού και το μοίρασμα του χρόνου στην κορυφή της επίθεσης ανάμεσα σε Φεντερίκο Μακέντα και Φώτη Ιωαννίδη, ήταν ένα θέμα συζήτησης μετά το clasico ανάμεσα στους φίλους του Παναθηναϊκού (κι όχι μόνο), δεδομένου ότι ήταν ξεκάθαρο πως οι "πράσινοι" χρειάζονταν στο χορτάρι έναν επιθετικό με τα τελειώματά του. Το θέμα όμως είναι ένα και μόνο: Μπορούσε να παίξει ο 31χρονος "κυνηγός" από το Αλικάντε;

Ο Γιοβάνοβιτς δεν τους βάζει αν δεν είναι 100% έτοιμοι

Ο Καρλίτος έμεινε "off" για μία εβδομάδα, ήταν ο τελευταίος απ’ τους πέντε παίκτες που μπήκε στο πρόγραμμα της ομάδας και πρόλαβε να κάνει μόλις δύο "κανονικές" προπονήσεις. Με απλά λόγια, δεν είχε τις απαιτούμενες δυνάμεις και την ενέργεια για να ξεκινήσει σε ένα ματς τόσο υψηλής έντασης. Κι ο Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει με όλους τους παίκτες που προέρχονται από απουσία, πως δεν βάζει κανέναν στο χορτάρι, αν δεν κρίνει πως είναι στο 100%. Φάνηκε αυτό κι απ’ την επιλογή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Χατζηγιοβάνη, διότι έβλεπε πως στις προπονήσεις δεν έχει ανακτήσει ακόμη τις δυνάμεις και την ένταση που χρειάζεται στις κινήσεις του.

Μπορούσε να παίξει για 10-15 λεπτά, όπως έγινε και με τον Ρούμπεν Πέρεθ στο Βόλο μία εβδομάδα νωρίτερα; Πιθανότατα ναι, θα μπορούσε βοηθήσει για ένα τόσο μικρό διάστημα, ειδικά απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει να πιέζει περισσότερο τον Ολυμπιακό μετά (και) την είσοδο του Ματέους Βιτάλ. Εκεί όμως έπρεπε να παρθεί μία πολύ "δύσκολη" απόφαση: Να υπάρξει αλλαγή στο σύστημα, δεδομένης της παρουσίας (και) του Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης, με μετατροπή του 4-3-3 στο 4-4-1-1 που χρησιμοποίησε αρκετές φορές στην έναρξη της σεζόν, με τον Καρλίτος σε θέση "ελεύθερου" επιθετικού πίσω από τον 21χρονο φορ.

Αυτό όμως σημαίνει πως θα έπρεπε να "αφαιρεθεί" απ’ την εξίσωση ένας χαφ και να ανακατευτεί πολύ το σύστημα, την ώρα που ο Παναθηναϊκό είχε κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή με την παρουσία των Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλου, Βιγιαφάνιες, απέναντι στους Εμβιλά και Καμαρά, οι οποίοι είχαν γυρίσει πολλά μέτρα πίσω.

Με απλά λόγια θα έπρεπε να "χαλάσει" κάτι που εκείνη την ώρα φαινόταν να λειτουργεί (πολύ) καλά κι αυτό ήταν δεδομένο πως θα επηρέαζε την εικόνα και τις ισορροπίες του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Και γι’ αυτό εντέλει ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να μην περάσει στο γήπεδο τον Καρλίτος, επιμένοντας στη διάταξη και στα πρόσωπα που είχε εκείνη τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ