ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Έχει ανάγκη να νικήσει μετά από 5 χρόνια την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για ν' αποφύγει τα "κομπιουτεράκια"

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά το γκολ του επί του Βόλου
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μετά το γκολ του επί του Βόλου INTIME

Κινδυνεύοντας να μείνει εκτός playoffs ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για άλλες βαθμολογικές απώλειες και δη εντός έδρας. Ο αγώνας με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (19:30, COSMOTESPORTS 1HD, Live SPORT24) είναι κομβικός.

Έπειτα από δύο "σαδιστικές" ήττες -και με το ίδιο σκορ, 1-0- εντός κι εκτός έδρας απ' την ΑΕΚ τους τελευταίους 9 μήνες, στον Παναθηναϊκό κατανοούν άπαντες πως δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για ν' αφήσουν το "κακό" να τριτώσει απόψε (27/02, 19:30, COSMOTESPORTS 1HD, Live SPORT24) στη νέα αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρους" στη Λεωφόρο για την 25η (και προτελευταία αγωνιστική της Super League).

Η πίεση απ' τις ομάδες που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, μετά (και) το διπλό του Άρη στην Τρίπολη που φαίνεται πως "τελείωσε" επί της ουσίας τον Αστέρα απ' τη διεκδίκηση της εισόδου στη ζώνη των playoffs (αν κι έχει το εξ αναβολής ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο) έφερε όμως τους "κιτρινόμαυρους" –με παιχνίδι περισσότερο- ισόβαθμους με το "τριφύλλι". Και με ανοικτό ενδεχόμενο επιστροφής των 6 βαθμών της ποινής του απ’ το CAS.

Κάτι που ισχύει και για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά το -5 που του επιβλήθηκε προ διημέρου απ' την πειθαρχική επιτροπή της λίγκας για την υπόθεση μεταβίβασης των μετοχών του το 2015, την ώρα που και ο ΟΦΗ θα παίξει τα δικά του... ρέστα στα δύο ματς που του απομένουν.

Γι' αυτό ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται πρώτα απ' όλα να μην κάνει το λάθος και ασχοληθεί με το τι κάνουν οι... άλλοι και δεύτερον να βρει τον τρόπο για να νικήσει την ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από περίπου 5 χρόνια στη Λεωφόρο (1-0 στα playoffs τον Μάιο του 2017 με πέναλτι του Λέτο) κι έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες και μία ήττα με τους "κιτρινόμαυρους" στο "σπίτι" του. Για να τελειώσει απ' τη δική του την πλευρά το θέμα της παρουσίας του στην τελική εξάδα, προκειμένου να επικεντρωθεί ακολούθως στους ημιτελικούς Κυπέλλου με τη Λαμία, αλλά και για να μην ψάχνει... κομπιουτεράκια στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο Περιστέρι, απέναντι σε έναν Ατρόμητο, ο οποίος θα τον περιμένει αποφασισμένος για να αποφύγει τη 13η θέση.

Έκανε πάμπολλα λάθη και ξόδεψε πάρα πολλούς βαθμούς ο Παναθηναϊκός σ' όλη αυτή τη σειρά της κανονικής περιόδου, που υπό κανονικές συνθήκες και με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος της, αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να κάνει άλλη... κουβέντα, με πολύ λιγότερο άγχος. Αλλά όπως στρώνει κοιμάται κανείς. Κι ο Παναθηναϊκός οφείλει απόψε να στρώσει καλά το... κρεβάτι του για να μην πέσει κάτω στο τέλος και βρεθεί να κοιμάται στο... πάτωμα, χάνοντας για άλλη μία σεζόν την επαφή του με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλεξανδρόπουλος βασικός και 4-2-3-1

Στο αποψινό, καθοριστικό ματς με την ΑΕΚ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Λούκας Βιγιαφάνιες, πιο επιδραστικού ποδοσφαιριστή του στον άξονα της μεσαίας γραμμής το τελευταίο τρίμηνο. Το πρόβλημα του Αργεντινού στον τετρακέφαλο, που έγινε πολύ πιο έντονο στο ματς της περασμένης εβδομάδας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, τον έθεσε οριστικά νοκ-άουτ απ' το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στο γήπεδο ένα απ' τα "βαρόμετρά" του (αλλά ούτε και τον Μαουρίσιο, που έμεινε εκτός για 6ο σερί ματς), με τον Σέρβο τεχνικό να οδηγείται στο plan B: με επιστροφή του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο βασικό σχήμα, δίπλα στον Ρούμπεν Πέρεθ και μετατροπή του συστήματος σε "καθαρό" 4-2-3-1, τη στιγμή που Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς θα έχει τον ρόλο "δεκαριού" πίσω από τον φορ.

Από εκεί και πέρα επιστρέφουν στην ενδεκάδα του "τριφυλλιού" ο Μπαρτ Σένκεφελντ που εξέτισε την ποινή του, αλλά και ο "Τούκου" Παλάσιος αντί του "αναιμικού" στο ματς του Αγρινίου, Ματέους Βιτάλ. Ο Αϊτόρ θα πάρει θέση στο αριστερό "φτερό", ενώ στην κορυφή της επίθεσης, ο Φώτης Ιωαννίδης δείχνει να κρατά ένα μικρό προβάδισμα αντί του Καρλίτος Λόπεθ. Στην άμυνα μπροστά απ' τον Σωκράτη Διούδη, θα πάρουν ξανά θέση οι Φακούντο Σάντσες (δεξιά), Χουάνκαρ (αριστερά) και ο Φραν Βέλεθ μαζί με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας.

Στην 22μελή αποστολή, που ανακοίνωσε ο Γιοβάνοβιτς μετά τη σαββατιάτικη (26/02) προπόνηση, έχουν συμπεριληφθεί οι Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς και Βιτάλ.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Λούντκβιστ, Μακέντα, Βιγιαφάνιες, Αγιούμπ κι ο ανέτοιμος Μαουρίσιο, που μόλις χθες έκανε την πρώτη "κανονική" προπόνησή του έπειτα από 3,5 εβδομάδες απουσίας.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ αναλύουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Σέντρα στις 21:30.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ