ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Αμπερντίν 3-0

Παναθηναϊκός-Αμπερντίν 3-0
New Image

Άνετη επικράτηση των "πρασίνων" με 3-0 επί της Αμπερντίν, στην πρεμιέρα τους στους ομίλους του UEFA

Γκούμας (11’), Παπαδόπουλος (73’) και Σαλπιγγίδης (77’) τα γκολ των γηπεδούχων που είχαν ως πρωταγωνιστή του αγώνα και πάλι τον Αντρέας Ιβανσιτς. Ο Αυτσριακός μέσος μαζί με τους Σαλπιγγίδη, Δημούτσο (όπως με Βέροια) βοήθησαν σημαντικά στην αλλαγή εικόνας των «πράσινων» κόντρα σε μια ομάδα που δεν μπορούσε να φανεί απειλητική.
Χωρίς τον Καραγκούνη (εκτός αποστολής) αλλά με τον παλιό κάτοικο Σκωτίας, Τάκη Φύσσα, οι «πράσινοι» ικανοποίησαν τους 10.000 οπαδούς τους που χειροκρότησαν την ομάδα τους μετά την νέα τους ευρωπαϊκή επιτυχία και το 3Χ3 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Με Φύσσα… βασικό «κατάσκοπο»

Με μια απρόβλεπτη για πολλούς έκπληξη παρέταξε την ομάδα του ο Ζοσέ Πεσέιρο, ο οποίος μπορεί να είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει rotation, ωστόσο λίγοι θα ήταν αυτοί που θα περίμεναν να δουν στο βασικό σχήμα τον Τάκη Φύσσα.

Ο πρώην παίκτης της Χαρτς, γνωρίζοντας αρκετά από το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο μαζί με τους Ιβανσιτς, Σαλπιγγίδη και Δημούτσο (οι τρεις «χρυσές» αλλαγές στην Βέροια) ήταν τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα των «πράσινων». Ο 47χρονος τεχνικός μάλιστα άφησε εκτός αποστολής τον Καραγκούνη, λόγω των ενοχλήσεων σε προσαγωγούς αλλά και το τραύμα του στον αστράγαλο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζίμι Κάλντεργουντ δεν επεφύλασε εκπλήξεις στις επιλογές του και με σύστημα 4-5-1 παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαϊδης». Με μοναδικό προωθημένο τον Μίλερ και τους Γιανγκ, Νίκολσον, Κλαρκ, Φόστερ και πιο πίσω τον Σέβεριν, ο τεχνικός των σκωτσέζων επιδίωκε από την αρχή να μην δώσει χώρο στους γηπεδούχους στην μεσαία γραμμή.

Γνωριμία… με γκολ

Εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει καλύτερα «πατήματα» στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άγγιξαν πρώτοι το γκολ.

Στο 4’ μετά από σέντρα του Γιανγκ (που απέφυγε την προβολή του Νίλσον), ο Τζιόλης δεν έδιωξε η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Κλαρκ αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της Αμπερντίν, που αρχικά εκφώνησαν ένα μεγάλο αχ….

Η απάντηση των παικτών του Ζοσέ Πεσέιρο, όμως είχε -σε αντίθεση με τους Σκωτσέζους- ουσία, αφού στο 11’ σε στημένη φάση, ο Ιβανσιτς εκτέλεσε από δεξιά ένα φάουλ και ο Γκούμας άλλαξε με κεφαλιά την πορεία της μπάλας προς το τέρμα του Λάνσφιλντ, αιφνιδιάζοντάς τον και ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό, αρκετά νωρίς.

Στο 15’ απόντος του Καραγκούνη ο Μάτος εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή με πολύ δύναμη αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Οι «πράσινοι» θύμιζαν κάτι από Ηράκλειο (ματς με Εργοτέλη) και με πολύ καλή απόδοση στο πρώτο 20λεπτο, έδειχναν ικανοί να «τελειώσουν» το ματς, ίσως και απελευθερωμένοι από το άγχος του πρώτου γκολ.

Συνέπεια της πολύ καλής εικόνας και ο εκπληκτικός συνδιασμός των Ιβανσιτς, Σαλπιγγίδη, Ιβανσιτς και Ν’ Ντόι με τον Σενεγαλέζο επιθετικό να μην μπορεί να νικήσει τον γκολκίπερ της Αμπερντίν που με υπερένταση απέκρουσε σε κόρνερ.

Επεσε ο ρυθμός… ανέβηκαν οι Σκωτσέζοι

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σχεδόν με την συμπλήρωση του ημίωρου, σημείο όπου ο πάγκος των γηπεδούχων ανησύχησε όταν είδε τον Σέβεριν να «γκρεμίζει» τον Ν’ Ντόι που έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους (γι’ αυτό σηκώθηκε άμεσα για προθέρμανση ο Παπαδόπουλος). Ο Σενεγαλέζος όμως σηκώθηκε λίγο αργότερα χωρίς να έχει κάτι ανησυχητικό.

Οι φιλοξενούμενοι στο 34’ απείλησαν με ένα δυνατό σουτ του δραστήριου στην μεσαία γραμμή Σέβεριν, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, δημιουργήθηκε η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους και πάλι από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Γιανκ να πραγματοποιεί την σέντρα αλλά τους Μίλερ και Φόστερ να μην μπορούν να εκμεταλλευθούν την αδράνεια της άμυνας του «τριφυλλιού» που δεν απομάκρυναν και μετά από κόντρες μέσα στην μικρή περιοχή ο Μόρις με ψυχραιμία απομάκρυνε.

Ξεκίνημα με απειλή Νταμέ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να αναζητούν ένα γρήγορο γκολ, αλλά ο ωραίος συνδιασμός των Ν’ Ντόι, Δημούτσου δεν είχε ευτυχή κατάληξη όταν ο Σενεγαλέζος επιθετικός μπήκε στην μεγάλη περιοχή αλλά βγήκε πολύ πλάγια και πλάσαρε στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Δίλεπτο… «φωτιά» εκατέρωθεν

Στο δίλεπτο 56’-57’ οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή φάση για γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, ωστόσο οι παίκτες της Αμπερντίν θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση αν ο Μόρις κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή δεν απομάκρυνε τον κίνδυνο πριν ο Κλαρκ στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην αντεπίθεση (57’) οι παίκτες του Πεσέιρο δεν ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Σαλπιγγίδης μετά από εξαιρετική προσπάθεια από τα άκρα και δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την σέντρα παράλληλα αλλά ο Ν’ Ντόι δεν μπόρεσε με τάκλιν να την στείλει στο βάθος της εστίας του Λάνσφιλντ.

Αλλαγές… στην σκακιέρα

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι δύο τεχνικοί άρχισαν από τους πάγκους τις διορθωτικές κινήσεις για να βοηθήσουν την εικόνα της ομάδας τους εκατέρωθεν εντός αγωνιστικού χώρου.

Πρώτος ο Πορτογάλος τεχνικός «έριξε» στο ματς τον Παπαδόπουλο αντί του Ν’ Ντόι, ενώ ο τεχνικός της Αμπερντίν πέρασε στο ματς τον Μέιρ αντί του Κονσαιντάιν, τονίζοντας και οι δύο έτσι την επίθεσή τους αντίστοιχα.

Μετά την Αρτμέντια, σειρά η Αμπερντίν

Ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων» στην φετινή διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ, Δημήτρης Παπαδόπουλος, μετά την Αρτμέντια (όπου είχε πετύχει συνολικά 4 γκολ) «ξαναχτύπησε». 14 λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι εκμεταλλεύθηκε την κάθετη πάσα του Ιβανσιτς και με εξαιρετικό πλασέ από τα πλάγια νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.

Ριμπάουντ και καλάθι (δίχτυα… γκολ)

Δεν είχαν προλάβει να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων για το 2-0 και μετά από ένα χτύπημα φάουλ του Ιβανσιτς και την ασθενή απέκρουση του Λάνσφιλντ, ο Σαλπιγγίδης πήρε το ριμπάουντ (δανεικό από τον μπασκετικό όρο) και με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό με τους 10.000 οπαδούς του να ξεσπούν σε έξαλλα πανηγύρια.

Δοκιμές… Πεσέιρο πριν το φινάλε

Το 3-0 έδωσε την άμεση δυνατότητα στον Ζοσέ Πεσέιρο να δοκιμάσει στις βασικές επιλογές του και τους Σέριτς και Μάντζιο, αντί των Ιβανσιτς και Σαλπιγγίδη που αποθεώθηκαν από τους οπαδούς του συλλόγου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ζ. Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Φύσσας , Νίλσον, Γκούμας, Μόρις, Τζιόλης, Μάτος, Δημούτσος, Ιβανσιτς (80’ Σέριτς), Ν’ Ντόι (59’ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (81’ Μάντζιος)

Αμπερντίν (Τ. Κάλντεργουντ ): Λάνσφιλντ, Χαρτ, Μακ Ναμάρα (74’ Ντε Βίσερ), Ντιάμοντ, Σέβεριν (87’ Αλούκο), Νίκολσον, Κλαρκ, Φόστερ, Μίλερ, Γιανγκ, Κονσαιντάιν (61’ Μέιρ).

Διαιτητής: Τόμας Αϊνβάλερ (Αυστρία)
Κίτρινες: Δημούτσος (Παναθηναϊκός) / Σέβεριν (Αμπερντίν)

Tα γκολ από το Παναθηναϊκός-Αμπερντίν 3-0











Η βαθμολογία του ομίλου

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Παναθηναϊκός 1 3
2. Ατλέτικο Μ. 1 1
3. Λοκομοτίβ Μόσχας 1 1
4. Κοπεγχάγη 0 0
5. Αμπερντίν 1 0


ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ από ΛΕΩΦΟΡΟ

* Ακρως εδηλωτικοί οι περίπου 300 οπαδοί της Αμπερντίν που στην θύρα 5 «κοκκίνισαν» ότι ήταν γύρω τους με τα πανώ ενώ με τις ιαχές τους, έδιναν από νωρίς διαφορετικό χρώμα.

* Στην διάρκεια της προθέρμανσης ανακοινώθηκε σε κάποια στιγμή πως το τραγούδι που έπαιζε στα μεγάφωνα αφρικανικών ήχων, ήταν από την πατρίδα του Ν’ Ντόι και έφερνε γουρι στην ομάδα του «τριφυλλιού».

* «Τάκης Φύσσας, οέ, οέ, οέ,» φώναζαν μετά από μια εξαιρετική ενέργεια στον Φύσσα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ημίωρο και εκείνος ανταπέδωσε με ένα χειροκρότημα.

* «Σιδερένιος… Σωτήρη» έλεγαν στον Νίνη φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στα επίσημα όπου εμφανίστηκε στα επίσημα.

* Oι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν υπόπτο για κλοπή, έξω από την θύρα που φιλοξενήθηκαν οι Σκωτσέζοι, αφού πρώτα τον "έγδυσαν" κυριολεκτικά στον έλεγχο που του έκαναν.

* Κόπηκαν 8.154 εισιτήρια και οι εισπράξεις ήταν 92.900 ευρώ.

































































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ