ΕΘΝΙΚΗ ΧΙΛΗΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το Εκουαδόρ απειλείται με αποκλεισμό, η Χιλή και η... Ιταλία παραμονεύουν

Ο Μπάιρον Καστίγιο
Ο Μπάιρον Καστίγιο FRANKLIN JACOME/POOL VIA AP

Το Εκουαδόρ εκτιμάται ότι θα αποβληθεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και η FIFA αναζητά την ομάδα που θα το αντικαταστήσει.

Η ιστορία με τον Μπάιρον Καστίγιο είναι λίγο πολύ γνωστή από τις αρχές Μαΐου. Τότε δηλαδή που η Ομοσπονδία της Χιλής κατήγγειλε ότι ο 23χρονος δεξιός μπακ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Εκουαδόρ γιατί τα επίσημα στοιχεία του παραποιήθηκαν τόσο ως προς τον τόπο όσο και την ημερομηνία γέννησής του. Κατά τους Χιλιανούς είναι Κολομβιανός που ήρθε στη ζωή 3.5 χρόνια από την ημέρα που αναφέρεται στα ποδοσφαιρικά έγγραφά του.

Φυσικά οι ιθύνοντες της υπεύθυνης Ομοσπονδίας αρνήθηκαν τους αντίπαλους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής της Μπαρσελόνα Σπόρτινγκ κατείχε νομίμως την υπηκοότητα κι έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε στη FIFA.

Η νεότερη εξέλιξη αφορά τον σοβαρό πλέον κίνδυνο αποβολής της εθνικής ομάδας του Ισημερινού από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που αρχίζει στα τέλη Νοεμβρίου. Όπως έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες σε διάφορα Μέσα, μετά τη σχετική έρευνα η Παγκόσμια Ομοσπονδία κατέληξε στο συμπέρασμα πως όντως παραβιάστηκαν οι ισχύοντες κανονισμοί και η εκ μέρους της επιβολή της ποινής είναι δεδομένη.

Το ερώτημα που προκύπτει, εφόσον εντός των επόμενων ημερών επαληθευτεί το ρεπορτάζ, είναι ποια ομάδα θ' αντικαταστήσει το Εκουαδόρ στον A' Όμιλο της διοργάνωσης. Προσεγγίζοντας με τη λογική την κατάσταση όπως έχει τούτη την ώρα, αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Χιλή κι ας τερμάτισε στην έβδομη θέση της ζώνης της Νότιας Αμερικής, καθώς θα πάρει τους βαθμούς που έχασε στα δύο ματς με το Εκουαδόρ.

Μια άλλη, μάλλον παράτολμη, εκδοχή αναφέρει πως ίσως η FIFA επιδιώξει να δώσει μια wild card στην Ιταλία παρά τον αναπάντεχο αποκλεισμό της από τη Βόρεια Μακεδονία προκειμένου η Ευρώπη να εκπροσωπηθεί από την πρωταθλήτριά της στο μεγάλο ραντεβού του χειμώνα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΧΙΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ