ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Η Χιλή ζητά απ' τη FIFA αποβολή του Εκουαδόρ για χρησιμοποίηση παίκτη με πλαστά στοιχεία

Ο Μπάιρον Καστίγιο του Εκουαδόρ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης κόντρα στη Βολιβία για τα προκριματικά της ζώνης Νότιας Αμερικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Μονουμεντάλ Μπάνκο Πιτσίντσα", Γκουαγιακίλ | Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021
Ο Μπάιρον Καστίγιο του Εκουαδόρ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης κόντρα στη Βολιβία για τα προκριματικά της ζώνης Νότιας Αμερικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Μονουμεντάλ Μπάνκο Πιτσίντσα", Γκουαγιακίλ | Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 © 2021 FRANKLIN JACOME/ASSOCIATED PRESS

Η Χιλή προσέφυγε στη FIFA υποστηρίζοντας ότι το Εκουαδόρ χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και πρακτικά ζητάει εισιτήριο για το Κατάρ.

Σε κίνδυνο τίθεται η παρουσία του Εκουαδόρ στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ύστερα από ένσταση που κατέθεσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Χιλής στη FIFA.

Οι Χιλιανοί υποστηρίζουν ότι η εθνική Εκουαδόρ χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού είναι δεν είναι γεννημένος στο Εκουαδόρ και έχει διαφορετική ημερομηνία γέννησης.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ο Μπάιρον Καστίγιο της Μπαρτσελόνα του Εκουαδόρ έχει στο δελτίο του ως τόπο γέννησης την Κολομβία και η πραγματική ημερομηνία γέννησης είναι η 25η Ιουλίου 1995 και όχι η 10η Νοεμβρίου 1998, σύμφωνα με τα στοιχεία του.

Η Χιλή κάλεσε τη FIFA να διερευνήσει την υπόθεση στην οποία υπάρχουν "αναρίθμητες αποδείξεις" και "πληροφορίες και έγγραφα" σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο 23χρονος δεξιός μπακ είχε οκτώ συμμετοχές στα προκριματικά, μεταξύ των οποίων και στα δύο παιχνίδια κόντρα στη Χιλή, το 0-0 στο Κίτο και τη νίκη του Εκουαδόρ με 2-0 μέσα στο Σαντιάγκο ντε Τσίλε.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η FIFA είχε τιμωρήσει τη Βολιβία για αντίστοιχο λόγο και είχε δώσει δύο νίκες στα χαρτιά στο Περού. Αν κρίνει πως υπάρχει παράβαση σε αυτήν την περίπτωση και πράξει ομοίως, τότε το Εκουαδόρ θα χάσει τη θέση του στο Κατάρ, αφού θα το προσπεράσει στη βαθμολογία των προκριματικών η Χιλή.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ