ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Ουγγαρία: Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τη ρατσιστική συμπεριφορά των φιλάθλων

Οι φίλοι της Ουγγαρίας στην αναμέτρηση με την Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ
Οι φίλοι της Ουγγαρίας στην αναμέτρηση με την Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ © 2021 LAZLO BALOGH / AP IMAGES

Η FIFA τιμώρησε την Ουγγρική ομοσπονδία ποδοσφαίρου με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών (μια με αναστολή για δύο χρόνια) και πρόστιμο 185 χιλιάδες ευρώ, για όσα συνέβησαν με την Αγγλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Οι φίλοι της Ουγγαρίας προχώρησαν σε ένα ακόμα παιχνίδι σε ρατσιστικές συμπεριφορές κόντρα στην Αγγλία, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA κατόπιν έρευνας επιβεβαίωσε ότι ένα μεγάλο τμήμα των Ούγγρων φιλάθλων προχώρησε σε ρατσιστικές συμπεριφορές, ενώ έριξαν και αντικείμενα στους ποδοσφαιριστές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η FIFA τιμώρησε με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για τις διοργανώσεις της, η μια εκ των οποίων θα εκτιθεί αν θα συμβούν αντίστοιχα γεγονότα σε διάστημα δύο ετών. Παράλληλα επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 185 χιλιάδων ευρώ (200 χιλιάδες ελβετικά φράγκα).

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, η UEFA είχε τιμωρήσει την ουγγρική ομοσπονδία ποδοσφαίρου με ποινή τριών αγωνιστικών, για όσα συνέβησαν στην Πούσκας Αρένα για το Euro 2020.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ