ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Προκριματικά Μουντιάλ: Άνετα η Αγγλία με Ουγγαρία, γκέλα η Ιταλία κόντρα στη Βουλγαρία

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πανηγυρίζει το γκολ στο Ουγγαρία - Αγγλία
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ πανηγυρίζει το γκολ στο Ουγγαρία - Αγγλία © 2021 LASZLO BALOGH/AP IMAGES

Η Αγγλία νίκησε 4-0 εκτός έδρας την Ουγγαρία, καθαρίζοντας το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Κόλλησε στο 1-1 η Ιταλία με τη Βουλγαρία στο Ολίμπικο, νίκες για Βέλγιο και Γερμανία.

Ολοκληρώθηκαν οι 12 αναμετρήσεις στο σημερινό (02/09) πρόγραμμα των προκριματικών του Μουντιάλ στην ευρωπαϊκή ζώνη, με την Αγγλία να δυσκολεύεται αρχικά κόντρα στην Ουγγαρία στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες των Άγγλων καθάρισαν το παιχνίδι, νικώντας με 4-0. Αρχικά ο Στέρλινγκ άνοιξε το σκορ στο 55', με τους οπαδούς των Ούγγρων να του πετάνε αντικείμενα.

Ο Στέρλινγκ ήταν πρωταγωνιστής και στο δεύτερο γκολ, όπου μοίρασε την ασίστ στον Χάρι Κέιν στο 63'. Οι Χάρι Μαγκουάιρ και Ντέκλαν Ράις χρίστηκαν επίσης σκόρερ στο 69' και το 87' αντίστοιχα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 4-0.

Το Βέλγιο πέτυχε νίκη με ανατροπή κόντρα στην Εσθονία με 2-5 χάρη στα γκολ των Ρομέλου Λουκακού (δις) και τους Βάνακεν 22', Βίτσελ 65' και Φοκέ στο 76' να βρίσκουν επίσης δίχτυα.

Η πρωταθλήτρια Ιταλία έμεινε στο 1-1 με τη Βουλγαρία στο Ολίμπικο, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν για ολόκληρο το 90λεπτο στην ασφυκτική πίεση της "σκουάντρα ατζούρα". Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Κιέζα στο 16', με τους Βούλγαρους να ισοφαρίζουν στο 39ο λεπτό με τον Ίλιεφ.

Η Γερμανία πέρασε επιτυχημένα από την έδρα στο ντεμπούτο του Χάνσι Φλικ, επικρατώντας του Λιχτενστάιν εκτός έδρας με 2-0. Τα δύο τέρματα της "μανσάφτ" πέτυχαν οι Τίμο Βέρνερ στο 41' και Λερόι Σανέ στο 77΄.

Από εκεί και πέρα, η Πολωνία νίκησε 4-1 την Αλβανία με τον Λεβαντόφσκι να είναι εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι, σκοράροντας ένα γκολ, το 70ο του με τους Πολωνούς και μοιράζοντας μια ασίστ. Ο Κάρλο Σβιντέρσκι, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 81', μοίρασε ασίστ στον Λινέτι στο 89ο λεπτό.

Η Ανδόρα κέρδισε με 2-0 τον Άγιο Μαρίνο, η Βόρεια Μακεδονία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) με την Αρμενία, με τη Ρουμανία να νικάει 2-0 την Ισλανδία στο Ρέικιαβικ.

Η Βόρεια Ιρλανδία πέτυχε μια ευρεία νίκη απέναντι στη Λιθουανία με 4-1 εκτός έδρας, ενώ η Τσεχία νίκησε τη Λευκορωσία με 1-0.

Tα highlights των αναμετρήσεων:

Γεωργία - Κόσοβο 0-1

Ουγγαρία - Αγγλία 0-4

Λιχτενστάιν - Γερμανία 0-2

Εσθονία - Βέλγιο 2-5

Ισλανδία - Ρουμανία 0-2

Σουηδία - Ισπανία 2-1

Λιθουανία - Βόρεια Ιρλανδία 1-4

Τσεχία - Λευκορωσία 1-0

Ιταλία - Βουλγαρία 1-1

Πολωνία - Αλβανία 4-1

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ