ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όσκαρ: "Ο κόσμος είναι πιεστικός και δίκαιος"

Όσκαρ: "Ο κόσμος είναι πιεστικός και δίκαιος"
Όσκαρ-Ολυμπιακός

Ο Όσκαρ υποστήριξε πως η πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό θα είναι ονειρεμένη με νταμπλ

Ο Ισπανός μέσος μίλησε μεταξύ άλλων για την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του αλλά και τις προσδοκίες του για τη νέα σεζόν, για το στόχο του νταμπλ αλλά και τους αποκλεισμούς στην Ευρώπη από Ανόρθωση και Σεντ Ετιέν, ενώ πήρε θέση στην πρόσφατη κόντρα Βαλβέρδε-Λέτο.
Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Όσκαρ Γκονζάλες:

Πώς ήταν η πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό;

Θα μπορούσα να πω ονειρεμένη, αν και ακόμα υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου, τον οποίο πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Από τη στιγμή που θα κάνουμε το νταμπλ, μπορώ να πω πως όλα πήγαν καλά και είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια, περίμενα να παίξω περισσότερο, αλλά έτσι είναι αυτά. Του χρόνου ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα για μένα στην ομάδα.

Τι θα κάνεις το βράδυ μετά την κατάκτηση του νταμπλ;

Θα το γιορτάσω σαν… τρελός.

Στα μπουζούκια;

Οχι! Τα μπουζούκια δεν μου αρέσουν!

Τα πράγματα στον Ολυμπιακό τα βρήκες όπως τα περίμενες;

Ναι. Είναι ένας σύλλογος μεγάλος σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με τους συμπαίκτες μου ούτε με τον κόσμο ούτε με τη διοίκηση. Βρήκα αυτό που ήθελα.

Γιατί πήρατε εύκολα το πρωτάθλημα;

Ημασταν σταθερά καλοί. Κερδίσαμε ακόμα και στις άσχημες μέρες μας. Δεν δεχθήκαμε γκολ στα ντέρμπι. Θέλεις να πούμε κι άλλα;

Ποια είναι η πιο ανταγωνιστική ομάδα για τον Ολυμπιακό;

Μόνο ο Παναθηναϊκός. Είναι η πιο δύσκολη ομάδα για να την κερδίσεις. Φάνηκε και στα δύο παιχνίδια.

Ο κόσμος δεν έμεινε πολύ ευχαριστημένος από σένα. Πολλές εφημερίδες σού έκαναν σκληρή κριτική.

Δεν διαβάζω ελληνικές εφημερίδες, γιατί δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα. Ούτε και στην Ισπανία διάβαζα όμως. Συνήθως η κριτική είναι σωστή. Οταν παίζεις καλά, σε αποθεώνουν όλοι και όταν δεν είσαι καλός, σε κριτικάρουν. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο και το έχω συνηθίσει.

Μήπως ο κόσμος τα θέλει όλα και τα θέλει αμέσως;

Είναι πιεστικός. Θέλει να ντριμπλάρεις, να σκοράρεις, να νικήσεις, αλλά το θεωρώ φυσιολογικό. Οταν είσαι πρωταθλητής τα 12 τελευταία χρόνια, τι περιμένεις; Ακόμη και ένα παιχνίδι να χάσεις, ο οπαδός... τρελαίνεται. Πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά. Στην Ισπανία, θυμάμαι ένα παιχνίδι με τη Σαραγόσα εντός, στο οποίο δεν παίξαμε καλά και ο κόσμος μάς κυνήγησε. Ξέρω από αυτά. Μου είπαν ότι έχουν γίνει και στον Ολυμπιακό.

Με σένα οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν δίκαιοι;

Ο οπαδός είναι πάντα δίκαιος στις κρίσεις του. Το σημαντικό είναι να δουλεύεις σκληρά και να προσπαθείς να τον κερδίσεις σιγά σιγά.

Θα τον κερδίσεις του χρόνου;


Φυσικά. Λίγη υπομονή χρειάζεται, αλλά δεν μπορείς να την απαιτήσεις από τον κόσμο. Πλέον θα τους ξέρω όλους του χρόνου. Και θα έχω και καλύτερη επαφή με τον κόσμο.

Ο Βαλβέρδε σου πλέκει το εγκώμιο, αλλά δεν σε βάζει 11άδα. Τι φταίει;

Αυτή είναι ερώτηση για τον Βαλβέρδε. Εγώ προπονούμαι κανονικά και δεν έχω προβλήματα.

Σε ενοχλεί που δεν είσαι βασικός;

Καθόλου. Είμαι της άποψης ότι παίζεις βασικός όταν είσαι σε καλή κατάσταση. Αλλιώς μένεις στον πάγκο. Αυτό που θέλω είναι όταν αγωνίζομαι να είμαι καλός και να είμαστε ευχαριστημένοι και η ομάδα και εγώ.

Πού οφείλεται η αγωνιστική σου άνοδος τελευταία;

Βρίσκω τα πατήματά μου. Το σημαντικότερο είναι ότι συνηθίζω το στιλ παιχνιδιού στην Ελλάδα. Είναι πιο δυνατό, πιο παθιασμένο το ποδόσφαιρο εδώ, αλλά όχι τόσο γρήγορο και λιγότερο τεχνικό από το ισπανικό. Επικοινωνώ πλέον καλύτερα με τους συμπαίκτες μου. Μπαίνω στη νοοτροπία της ομάδας. Κάνω και εντατικά μαθήματα αγγλικών για να μπορώ να συνεννοούμαι με τους Ελληνες.

Ποια είναι ακριβώς η θέση σου;


Πίσω από τους επιθετικούς.

Μόνο;


Παίζω και σε άλλες θέσεις. Εδώ με βάζουν κυρίως δεξιά. Δεν μου αρέσει καθόλου βέβαια, αλλά το κάνω. Αυτές είναι οι εντολές και τις ακολουθώ.

Αν φύγει ο προπονητής σου, θα αποχωρήσεις μαζί του;

Οχι. Εγώ έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Δεν εξαρτώμαι από τον Βαλβέρδε. Δεν με κρατάει αυτός στην ομάδα.

Πιστεύεις ότι θα μείνει τελικά στον Ολυμπιακό ο Βαλβέρδε;


Δεν ξέρω. Εχει συμβόλαιο απ’ όσο γνωρίζω μέχρι το τέλος της σεζόν και υπάρχει το ενδεχόμενο να το ανανεώσει. Εδώ λένε ότι θα μείνει, και στην Ισπανία οι εφημερίδες αναφέρουν ότι έρχεται πρόταση από ισπανικό σύλλογο. Μάλλον τον θέλουν πολλοί.

Αν υπάρξει πρόταση από ομάδα τύπου Σεβίλης ή Ατλέτικο;

Πιστεύω ότι θα το σκεφτεί σοβαρά. Κυρίως για την οικογένειά του που δεν μένει μαζί του. Περνάει όμως καλά εδώ. Νιώθει βασιλιάς, ειδικά τώρα που πήρε το πρωτάθλημα.

Ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος;

Υπάρχουν πολλοί, αλλά ο Γκαλέτι είναι ο κορυφαίος κι όχι μόνο για τα γκολ που πέτυχε, αλλά για τη γενικότερη παρουσία του. Ο Αβραάμ επίσης είναι λίγο πιο κάτω. Δεν ξεχνώ και τον Νικοπολίδη, που είναι απίστευτα σταθερός. Μπορεί να παίξει άλλα 3-4 χρόνια! Είναι μεγάλος τερματοφύλακας. Εχει εξαιρετική σωματοδομή, είναι υγιής και πολύ δυνατός.

Τι έφταιξε και ήρθε ο αποκλεισμός από Ανόρθωση και Σεντ Ετιέν;

Η Ανόρθωση ήταν καλή ομάδα. Φάνηκε και από την πορεία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν νωρίς το παιχνίδι και δεν ήταν έτοιμος ο Ολυμπιακός. Καλά καλά δεν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ μας. Δεχτήκαμε δύο γκολ στα πρώτα 15 λεπτά και η πρόκριση χάθηκε από το 3-0 της Κύπρου. Η Σεντ Ετιέν έπαιξε φανταστικά τόσο εδώ όσο και στη Γαλλία. Μας αιφνιδίασε. Δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο δυνατή.

Κρίνεις φυσιολογική την έκρηξη του Λέτο;

Οχι ασφαλώς. Τον προπονητή πρέπει να τον σέβονται όλοι. Τα δίνεις όλα στις προπονήσεις, αλλά αν δεν σε βάλει στο ματς, υπακούς και δεν αντιδράς, δεν… τρελαίνεσαι.

Θα έπρεπε να τιμωρηθεί;

Οχι. Εναν παίκτη δεν μπορείς να τον τιμωρείς. Πρέπει να τον βοηθάς. Αυτό είναι το πιο σωστό για να εξασφαλιστεί η ηρεμία στην ομάδα και να μην αλλάζουν οι ισορροπίες στο τμήμα.

Είναι καλός ποδοσφαιριστής;

Πολύ καλός. Εχει μεγάλο διασκελισμό, καλή ντρίμπλα και βγάζει σωστές σέντρες. Αλλωστε ανήκει στη Λίβερπουλ και απ’ ό,τι γνωρίζω ο Μπενίτεθ τον έχει ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλούς παίκτες. Οσες φορές χρησιμοποιήθηκε, μας βοήθησε σε πολλούς τομείς.

Πιστεύεις ότι θα μείνει και του χρόνου στον Ολυμπιακό;

Αν δεν γυρίσει στη Λίβερπουλ, το πιθανότερο είναι να μείνει μαζί μας, αφού απ’ ό,τι έχω καταλάβει περνάει καλά στην Ελλάδα και του αρέσει ο σύλλογος.




























































































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ