ΓΑΛΛΙΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Σισέ έβαλε τέλος στην καριέρα του ως παίκτης

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Σισέ έβαλε τέλος στην καριέρα του ως παίκτης

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ανακοίνωσε για... δεύτερη φορά ότι κρεμάει τα "παπούτσια" του, ωστόσο πλέον η απόφαση είναι οριστική. Τι δήλωσε ο Γάλλος και για ποιον λόγο αποχωρεί από τη δράση.

Η απόφαση πλέον είναι αμετάκλητη. Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν βρήκε νέα ομάδα για να ολοκληρώσει την καριέρα του και αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του " Yahoo! Sport" και να γίνει σχολιαστής ποδοσφαίρου, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την πορεία του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

"Μου άρεσε που ήμουν ποδοσφαιριστής. Μέχρι στιγμής, η μπάλα ήταν όλη η ζωή μου. Θα μου άρεσε να συνεχίσω, παρά τη διακοπή της καριέρας μου, αλλά οφείλω να αποδεχθώ σήμερα ότι το ποδόσφαιρο τελείωσε για μένα", δήλωσε στη γαλλική έκδοση της σελίδας.

Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, της Λάτσιο και φυσικά του Παναθηναϊκού μεταξύ άλλων, ανακοινώνει για δεύτερη φορά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, αφού το ίδιο είχε πράξει και τον Οκτώβριο του 2015. Παρ' όλα αυτά, λίγο η αγάπη του για το άθλημα, λίγο η επιτυχημένη επέμβαση στον γοφό, τον οδήγησαν σε στροφή 180 μοιρών, με συνέπεια όλους αυτούς τους μήνες να ψάχνει ξανά ομάδα.

Μάλιστα, είχε αγωνιστεί σε παιχνίδι της Σεντ Πιερουάζ, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος της Γαλλίας, αλλά παρά τις εκκλήσεις του μέσω δηλώσεων, καμία ομάδα δεν πείστηκε ότι μπορεί να τη βοηθήσει.

"Με το ίδιο πάθος θέλω να ασχολούμαι αποκλειστικά με τη μουσική, τη μόδα και το 'Yahoo! Sport'. Θα αφοσιωθώ στην καριέρα μου ως DJ, παραγωγός, σχολιαστής και θα αναπτύξει τη δική μου ενδυματολογική φίρμα. Ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη. Η περιπέτεια συνεχίζεται, μία νέα ζωή αρχίζει. Ένα λιοντάρι ποτέ δεν πεθαίνει", ολοκλήρωσε ο Σισέ, ο οποίος πλέον θα εμφανίζεται σε άρθρα της γαλλικής ιστοσελίδας, σε facebook live και σε ρεπορτάζ.

"Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας. Μια νέα ζωή αρχίζει", έγραψε στο twitter ο 35χρονος Γάλλος, κάνοντας retweet την είδηση της αποχώρησής του από το "Yahoo! Sport".

Εφόσον... τηρήσει τα όσα δήλωσε, ο Σισέ ολοκληρώνει μία σπουδαία καριέρα, η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, εάν δεν υπήρχαν οι δύο ανατριχιαστικοί που στιγμάτισαν την καριέρα του.

Επαγγελματικά πρωτοκλότσησε μπάλα υπό τις οδηγίες του "θρυλικού" Γκι Ρου στην Οσέρ το 1998 και μετά από έξι χρόνια πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ. Αγωνίστηκε δανεικός στη Μαρσέιγ το 2006-2007 και ακολούθησε μία σεζόν ακόμα στη Μασσαλία, προτού παραχωτηθεί δανεικός πίσω στην Αγγλία για λογαριασμό της Σάντερλαντ.

Το καλοκαίρι του 2009 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και σε 89 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε 55 γκολ κι έγινε ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας, πανηγυρίζοντας και το νταμπλ του 2010.

Το 2011 αποχώρησε για τη Λάτσιο, ενώ ακολούθησαν ανεπιτυχείς θητείες σε ΚΠΡ, Αλ Γκαράφα, Κούμπαν και Μπαστιά, με τα προβλήματα τραυματισμού να τον σταματούν ξανά.

Με την εθνική Γαλλίας αγωνίστηκε 41 φορές σε επίπεδο ανδρών, μετρώντας εννέα συμμετοχές, ωστόσο ήταν παρών στο φιάσκο του Μουντιάλ 2010 με την απεργία των "τρικολόρ".

Σε επίπεδο τίτλων, ξεχωρίζουν το Champions League που κατέκτησε με τη Λίβερπουλ το 2005, τα πρωταθλήματα που κατέκτησε σε Γαλλία (2003), Ελλάδα (2010) και τα κύπελλα σε Αγγλία (2006), Ελλάδα (2010) και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τζιμπρίλ Σισέ εσύ, σούπερ σταρ!
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ