ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ώρα... τελικού

Ώρα... τελικού
Σαλπιγγίδης, Χαβίτο

Λίγο πριν τον τελικό του Κυπέλλου hellas online, Παναθηναϊκός-Άρης (20.30), το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Πλούσια αφιερώματα, αναλύσεις, βίντεο και φωτογραφίες

Το Sport24.gr, λίγες ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την σπουδαία αναμέτρηση.

Αφιερώματα για τα επιτεύγματα των δύο συλλόγων στο θεσμό, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αναλύσεις, σχόλια, βίντεο, φωτογραφίες αλλά και τα τελευταία νέα των δύο μονομάχων πριν το πρώτο... σφύριγμα.

Νιόπλιας και Κούπερ "διψάνε" για Κύπελλο

Ο Νιόπλιας αποθέωσε τους παίκτες του και έχριστε την ομάδα του φαβορί, ενώ ο Κούπερ μίλησε για την ανάγκη του Άρη να κατακτήσει το Κύπελλο hellas online.

Αμφότεροι οι προπονητές των φιναλίστ εξέφρασαν την... δίψα τους για την κατάκτηση του τροπαίου, ο καθένας για διαφορετικό λόγος.

Ο μεν Νιοπλιας στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του παίζει... εντός έδρας και έχει πάρα πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες τονίζοντας πως η κατάκτηση του νταμπλ ήταν από ο στόχος της χρονιάς, ενώ ο Κούπερ μίλησε για τους οπαδούς που ταξίδεψαν στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως θέλει να τους δώσει μεγάλη χαρά καθώς αυτή είναι η ανταμοιβή του.

Νίκος Νιόπλιας (προπονητής ΠΑΟ): " Χρόνια πολλά σ' όλους τους Γιώργηδες. Τα λόγια πλέον περριτεύουν. Είναι σημαντικό το Κύπελλο για όλους (κόσμο, παίκτες, προπονητέ) και για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο για να κλείσουμε την χρονιά πολύ καλά. Ο στόχος εξ' αρχής ήταν το νταμπλ.

Πριν μια εβδομάδα κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και αύριο δίνουμε άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι. Ενα ματς που δεν μπορείς να διορθώσεις τα λάθη και όσο λιγότερα κάνεις τόσο καλύτερα. Είναι ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες και γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν έχουμε μια καλή στιγμή πρέπει να την κρατήσουμε, αν έχουμε μια κακή πρέπει να την ξεχάσουμε.

Έστω και λίγο είμαστε το φαβορί γιατί είμαστε πρωταθλητές. Επιπλέον εμείς δεν φεύγουμε, παίζουμε στο γήπεδο που νιώθουμε σαν σπίτι μας αλλά αυτό δεν φτάνει μόνο. Είναι ένα ματς. Δεν είναι πρωτάθλημα που υπάρχει μια διάρκεια και να μπορείς να διορθώσεις τα λάθη σου.







Έκτορ Ραούλ Κούπερ (προπονητής Άρη): "Το πρώτο που προκαλεί ένας τελικός είναι μια μεγάλη κινητοποίηση και φιλοδοξίες. Όλοι μας έχουμε μπει σ' ένα κοινό δρόμο για να φτάσουμε εδώ και όταν φτάνεις σ' ένα τελικό καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν θέλει να χάσει. Αν πρόσθέσουμε και το κίνητρο για τον σύλλογο και για τον κόσμο που ήρθε στην Αθήνα μπορεί να φανταστείτε το πάθος την ένταση και πόσο πολύ το θέλουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το αφιερώσουμε στον κόσμο μας.

Έχουμε όμως το πρόβλημα πως παίζουμε με τον πρωταθλητή Ελλάδας και πρέπει να μπούμε άμεσα στις υποχρεώσεις του ματς. Αυτό έχει να κάνει με την στρατηγική τακτική όμως το σημαντικότερο είναι το κίνητρο. Έχουμε εμπιστοσύνη.

Ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή για το ποδόσφαιρο, να δούμε ένα υπερθέαμα και να κερδίσουμε εμείς. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, να είμαστε πεπεισμένοι για την κάθε λεπτομέρεια γιατί οι μεγάλοι τελικοί κρίνονται σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό που θέλουμε είναι να εξαρτηθεί το παιχνίδι από τα δικά μας πόδια"



.

"Αν υπολογίσουμε το ματς στο Χαριλάου θα χρειαστεί περισσότερη ακρίβεια όταν έχουμε την κυκλοφορία της μπάλας και όταν είμαστε στην επίθεση. Δεν μπορώ να σας πω παραπάνω είναι πιο εξειδικευμένα. Εκείνο το ματς ήταν ισορροπημένο με λίγες φάσεις. Πάντως το πιο κρίσιμο σημείο είναι να βελτιώσουμε την ακρίβεια στα τελευταία μέτρα".



Οι 27 τελικοί του Παναθηναϊκού



Ο τελικός του κυπέλλου hellas online πλησιάζει (24/04 20.30) και το Sport24.gr κάνει μια αναδρομή στους προηγούμενους 27 τελικούς που έδωσε το παρών ο Παναθηναϊκός. Απολαύστε βίντεο με γκολ και φάσεις και διαβάστε για τα 16 τρόπαια του "τριφυλλιού", τους 10 χαμένους τελικούς και τον έναν που δεν τελείωσε ποτέ!

Οι οκτώ τελικοί του Άρη



Το γκολ του Κεραμιδά στον τελικό του 1970 είναι γραμμένο με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία του Άρη, καθώς του χάρισε το μοναδικό του κύπελλο Ελλάδος . Πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια και οι "κιτρινόμαυροι" ακόμα δεν έχουν σκοράρει σε τελικό, κάτι που έχουν έχουν την ευκαιρία να το κάνουν το Σάββατο (24/04 20:30) απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ενόψει αυτής της αναμέτρησης, το Sport24.gr θυμάται τους 4 χαμένους τελικούς της Αθήνας, τον θρίαμβο του '70, την εκδίκηση του ΠΑΟΚ και τις σύγχρονες κόντρες με τον Ολυμπιακό.

Με αεροπλάνα και πούλμαν στο ΟΑΚΑ



"Με αεροπλάνα και βαπόρια", ανέφερει ο στίχος του χαρακτηριστικού λαϊκού κομματιού που τραγουδούσε η Σωτηρία Μπέλου, με τους φιλάθλους του Άρη να ετοιμάζονται να κατηφορίσουν από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με αεροπλάνα και πούλμαν και τελικό τους προορισμό το ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου.

Εκεί όπου για τις 20:30 είναι προγραμματισμένη η σέντρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου hellas online με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τα 23.480 που είχε πάρει στην κατοχή της η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης το πρωί του Σαββάτου δεν άργησαν να γίνουν ανάρπαστα με αποτέλεσμα το απόγευμα της Πέμπτης να υπήρξε και η σχετική ανακοίνωση για το sold out .

Η "media day" του Παναθηναϊκού

Το Sport24.gr βρέθηκε στην "media day" του Παναθηναϊκού στην Παιανία, όπου οι Αλέξανδρος Τζόρβας, Κώστας Κατσουράνης, Σεντρίκ Καντέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα έδωσαν το σύνθημα ενόψει του τελικού κυπέλλου Ελλάδος hellas online (Σαββάτο 20:30) για την κατάκτηση του τροπαίου και συνάμα του νταμπλ.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τζόρβα



Η ανάλυση του τελικού



Λίγες ώρες πριν μπουν στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου hellas on line ο Τσάρλι και το Sport24.gr αναλύουν τα δεδομένα του αγώνα. Το 4-4-2 του Κούπερ κι η ευκαιρία του Νιόπλια.

Οδηγίες της ΕΠΟ για τον τελικό

Ανακοίνωση

εξέδωσε η ΕΠΟ ενόψει του τελικού του Κυπέλλου hellas online το Σάββατο(24/4-20:30) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Τα μέτρα της Αστυνομίας

Ανακοίνωσε

η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τα μέτρα που θα λάβει για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου hellas online.

Τα αποκαλυπτήρια του τροπαίου















































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ