ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ισμαέλ στο Sport24.gr: "Οι δυο φορές που απείλησε να με διώξει ο Απόλλων"

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Βαλεριάν Ισμαέλ, τοποθετείται στο Sport24.gr για τις απειλές που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον πρόεδρο της "Ελαφράς Ταξιαρχίας".

"Σοκ" προκάλεσαν οι καταγγελίες του Βαλεριάν Ισμαέλ περί απειλών από τον πρόεδρο του Απόλλωνα Σμύρνης και προσπάθειας επιρροής της αρχικής ενδεκάδας και των αλλαγών στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

"Η συνεργασία με τον Απόλλωνα Σμύρνης σταμάτησε σήμερα. Ο πρόεδρος με απείλησε και προσπάθησε να επηρεάσει την αρχική ενδεκάδα, όπως και τις αλλαγές που θα έκανα στη διάρκεια του ματς. Είναι αδύνατο για μένα να δουλέψω κάτω από αυτές τις συνθήκες", ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης του Γάλλου τεχνικού.

Το Sport24.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί με τον πρώην τεχνικό της "Ελαφράς Ταξιαρχίας". Ξεκαθάρισε ότι θ' αποχωρούσε ακόμη κι αν ο Απόλλων είχε νικήσει την ΑΕΛ στην πρεμιέρα και τοποθετήθηκε για το τι εννοούσε με τη λέξη "απειλές" που κατήγγειλε ότι δέχθηκε.

"Αυτό που μπορώ να πω ότι οι απειλές ήταν να με διώξει αρχικά εάν οι ποδοσφαιριστές που έφερα δεν έφευγαν από την ομάδα. Και σε δεύτερο χρόνο να με διώξει εάν οι παίκτες (σ.σ που είχε επιλέξει ο κ. Μονεμβασιώτης για την ενδεκάδα εννοεί) δεν έπαιζαν. Μου πέρασε το μήνυμα μέσα από τους δύο τεχνικούς διευθυντές (σ.σ Τσέλιος και Κόντης) που μιλούσαν εξ ονόματος του προέδρου. Ακόμη κι αν νικούσαμε το ματς με την ΑΕΛ, θα έφευγα", υποστήριξε ο 42χρονος προπονητής.

Ισμαέλ στο Sport24.gr: "Οι δυο φορές που απείλησε να με διώξει ο Απόλλων"

Το δημοσίευμα της "Equipe": Ο Βαλεριάν Ισμαέλ εγκαταλείπει τον Απόλλωνα και κατηγορεί τον πρόεδρο ότι τον απείλησε

Αξίζει να τονιστεί ότι οι καταγγελίες του Ισμαέλ έχουν περίοπτη θέση στην ειδησεογραφία κορυφαίων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, όπως η "Equipe", το γερμανικό "Sky Sport" και το "Sport.de".

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, καθώς δεν έχει τοποθετηθεί με επίσημη ανακοίνωσή στην τοποθέτηση του μέχρι πρότινος τεχνικού της.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Το πρωί της 29ης Μαΐου ο Απόλλων Σμύρνης ανακοίνωνε συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του νέου τεχνικού. Το όνομα διατηρήθηκε "επτασφράγιστο" μυστικό, δεν είχε διαρρεύσει τίποτα.

Ξαφνικά, στην αίθουσα εμφανίστηκε ο Βαλεριάν Ισμαέλ. Γνώριμη ποδοσφαιρική φιγούρα (αμυντικός) με θητεία σε Στρασμπούρ, Κρίσταλ Πάλας, Λανς, Βέρντερ, Μπάγερν κι Ανόβερο. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το Ανόβερο, ακολούθως κάθισε στους πάγκους των Νυρεμβέργης και Βόλφσμπουργκ.

Άλλη μια χρονιά ξεκινούσε με αισιοδοξία στη Ριζούπολη. Άλλη μια χρονιά, ωστόσο, θα εξελισσόταν θυελλωδώς. Μόνο που αυτή τη φορά, η "θύελλα" θα ξεσπούσε νωρίτερα. Όλα ξεκίνησαν... νορμάλ. Ο Χρήστος Τσέλιος εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή και προχώρησε σε μεταγραφικές προσθήκες σε συνεργασία με τον Ισμαέλ.

Ισμαέλ στο Sport24.gr: "Οι δυο φορές που απείλησε να με διώξει ο Απόλλων"

Το δημοσίευμα του "Sport1.de": Ο Βαλεριάν Ισμαέλ αφήνει την Αθήνα: "Ο πρόεδρος με απείλησε".

Άλλωστε, εισήγηση του Τσέλιου ήταν η πρόσληψη του Ισμαέλ στην "Ελαφρά Ταξιαρχία". Οι περισσότερες μεταγραφές αποτέλεσαν εισήγηση του Γάλλου τεχνικού. Κόφι Σουλτς, Κέβιν Πετσόνι, Χιλάλ-Ελ Χελβέ, Τζάστιν Άιλερς αποτέλεσαν καθαρά δικές τους προτάσεις.

Από τον Απόλλωνα, υπήρχε προβληματισμός για το γεγονός ότι ο Ελ-Χελβέ έπαιζε στην τρίτη γερμανική κατηγορία, ο Σουλτς στη δεύτερη ελβετική κατηγορία, ο Πετσόνι επίσης στην τρίτη γερμανική κατηγορία.

Η διοίκηση, ωστόσο, στήριζε τον Ισμαέλ και τις επιλογές του. Ο 42χρονος έδωσε τη συγκατάθεσή του και γι' άλλες μεταγραφές, οι οποίες που δεν ήταν δικές του, όπως ο Τομάς, ο Γκονσάλες, ο Τριάδης, ο Σάλσες (ο οποίος μετά το επιληπτικό επεισόδιο δεν υπολογίζεται), ο Τζανετόπουλος.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Φωτογραφία από την παρουσίαση του Γάλλου στον Απόλλωνα Σμύρνης. Από αριστερά προς τα δεξιά. Κώστας Αρβανίτης (αντιπρόεδρος ΠΑΕ), Χρήστος Τσέλιος (τέως τεχνικός διευθυντής), Βαλεριάν Ισμαέλ, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (ιδιοκτήτης), Παναγιώτης Χρήστου (εκτελεστικός διευθυντής).

Δεν υπήρχαν "σύννεφα" στις σχέσεις των δύο πλευρών. Αυτά εμφανίστηκαν μετά τα αποτελέσματα στα πρώτα φιλικά. Ήδη, από τη διοίκηση υπήρχε η αίσθηση προβληματισμού. Λίγο τ' αποτελέσματα, λίγο η απόδοση της ομάδας, λίγο οι δικοί του παίκτες που δεν είχαν "βγει"...

Ήταν κοινό μυστικό, ότι εάν γνώριζε την ήττα από τη Λαμία (μία εβδομάδα πριν την έναρξη της Super League) σε φιλική αναμέτρηση, ο Ισμαέλ θ' αποτελούσε παρελθόν. Ο Απόλλων έφυγε με τη νίκη από τη Φθιώτιδα, ο Γάλλος πήρε ανάσα, αλλά η αποδυνάμωσή του είχε ξεκινήσει πρακτικά δυο ημέρες πριν.

Χωρίς ν' ανακοινωθεί κάτι, ο Χρήστος Τσέλιος αποτέλεσε παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στις 16 Αυγούστου. Τον αντικατέστησε ο Γιάννης Κόντης, ο οποίος είχε επιτυχημένη πορεία στον Άρη και... συμμετοχή σε κάποιες μεταγραφές (Τομάς) της ομάδας την τρέχουσα περίοδο.

Ισμαέλ στο Sport24.gr: "Οι δυο φορές που απείλησε να με διώξει ο Απόλλων"

Το δημοσίευμα του "Sky Sport": Βαριές κατηγορίες κόντρα στο αφεντικό του Απόλλωνα Σμύρνης

Την εβδομάδα πριν την πρεμιέρα εναντίον της ΑΕΛ, η επικοινωνία ήταν δύσκολη στην ομάδα. Έκλεινε ο Λούκιτς, ο Ζοάο Πέδρο, ο Μάτι Οριουέλα κι ο προπονητής το μάθαινε τελευταίος! Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είχε πάρει την απόφαση ν' απομακρύνει τον Βαλεριάν Ισμαέλ και περίμενε την αφορμή.

Όπως υποστήριξε ο πρώην, πλέον, τεχνικός της ομάδας δέχθηκε απειλές και παρέμβαση του ιδιοκτήτη για την ενδεκάδα. Όπως έλεγε σε στενούς συνεργάτες του, είχε σκοπό να παραιτηθεί μετά το ματς με την ΑΕΛ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Το αποτέλεσμα (ήττα) αποτέλεσε "ταφόπλακα". Όλες αυτές τις ημέρες αναζητούνταν η φόρμουλα του διαζυγίου. Άλλωστε, τις προπονήσεις τις έκανε ο τεχνικός της Κ20, Λευτέρης Βελέντζας...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ