Οριστική συμφωνία για το γήπεδο 52.500 θέσεων της Ρόμα

Ρόμα και δήμος Ρώμης έδωσαν τα χέρια οριστικά για το νέο γήπεδο του συλλόγου, που μετά από χρόνια διαφωνιών και αντιδράσεων, θα γίνει πραγματικότητα και θα είναι εντυπωσιακό.

Μετά από χρόνια αντιδράσεων και διαπραγματεύσεων, Ρόμα και δήμος Ρώμης έδωσαν τα χέρια για το γήπεδο των "τζιαλορόσι", το οποίο θα αποτελέσει το νέο, σύγχρονο σπίτι της ομάδας και θα την οδηγήσει οριστικά στη νέα εποχή.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν για τα σχέδια του πρότζεκτ, το οποίο βάσει του πρώτου προγραμματισμού, έπρεπε να είναι έτοιμο από τη φετινή σεζόν.

Το "Στάντιο ντέλα Ρόμα" θα έχει χωρητικότητα 52.500 θεατών και θα ανεγερθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα της ιταλικής πρωτεύουσας.

"Πρόκειται για μία ιστορική ημέρα, όχι μόνο για τη Ρόμα, αλλά και για την πόλη, αφού το όνειρό μας να έχουμε ένα μοντέρνο γήπεδο πήγε ένα βήμα μπροστά", δήλωσε ο διευθυντής του συλλόγου, Μάουρο Μπαλντισόνι.

Η Ρόμα μοιράζεται από το 1953 με τη Λάτσιο το Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, το οποίο ανήκει στον δήμο, με συνέπεια καμία από τις δύο ομάδες να μην είναι σε θέση να αξιοποιήσει τα έσοδα που αποφέρει ένας σύγχρονος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εστιατόρια.

"Πάντοτε λέγαμε ότι είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου, αλλά μόνο εντός πλαισίου νόμου και για το καλό της πόλης. Τα καταφέραμε. Αποφύγαμε το τερατώδες πρότζεκτ που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση... Ένα νέο στάδιο θα κατασκευαστεί, αλλά ένα που θα είναι μοντέρνο, φιλικό προς το περιβάλλον, τεχνολογικά ανεπτυγμένο και πάνω απ' όλα, ένα που θα σέβεται περισσότερο το περιβάλλον και την περιοχή", δήλωσε η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

Ο δήμος προέβαλε εμπόδια όλο αυτό το διάστημα, ζητώντας να μειωθεί ο χώρος των επιχειρήσεων δίπλα στο στάδιο και να καταστεί η εγκατάσταση πιο φιλική προς το περιβάλλον. Μετά από τη συνάντηση της Παρασκευής και τη συμφωνία, ο δήμος πήρε μία μεγάλη "ανάσα", αφού πλήττεται από εσωτερικές έριδες της διοικούσας παράταξης, παραιτήσεις και σκάνδαλα, από τη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές το 2016.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

9+1 βιβλία για την Ημέρα του Πατέρα

Η σχέση πατέρα-παιδιών και οι μπαμπάδες ως κινητήρια δύναμη σε μια εορταστική αναγνωστική λίστα.

Η ιστορία του νεότερου Αμερικανού που καταδικάστηκε σε θάνατο

Ο George Stinney ήταν μόλις 14 όταν εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα. 70 χρόνια μετά, αθωώθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.