ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πετράκης: "Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Λαμία δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και πως θα μπορέσει να βγει από τις δυσκολίες στις οποίες έχει περιέλθει η ομάδα του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Λαμία και να βγει από το αγωνιστικό τέλμα των τελευταίων αγωνιστικών και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Για αυτό και μετά το τέλος της αναμέτρησης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Γιάννης Πετράκης δέχθηκε ένα σωρό ερωτήσεις για το πως μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση και πως θα μπορούσε η ομάδα να εμφανιστεί καλύτερη από εδώ και στο εξής.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε πως θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει βελτίωση και υποστήριξε πως ο ΠΑΣ Γιάννινα όλο αυτό το διάστημα είχε αρκετά αγωνιστικά προβλήματα στα οποία δεν στέκεται κανείς. Ο Πετράκης σημείωσε πως στο... τέλος ξυρίζουν το γαμπρό ενώ είπε ακόμα πως η λέξη απογοήτευση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος προπονητής:

«Πιστεύω ότι έγινε όχι ποιοτικό παιχνίδι αλλά κλειστό που στηρίχθηκε στις προσωπικές μονομαχίες χωρίς πολλές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα από δικά μας λάθη έγιναν κάποιος προϋποθέσεις από τον αντίπαλο, μια καλή ευκαιρία και κάποια περιφερειακά σουτ, ενώ είχαμε και εμείς καλές στιγμές με τον Κλάους. Στο δεύτερο μέρος θεωρώ ότι ελέγχαμε έστω και με αυτό τον τρόπο το ματς δημιουργήσαμε προϋποθέσεις που θα μπορούσαμε κάτι να κάνουμε αλλά δεν το καταφέραμε.

Δεν μας αφήνει ικανοποιημένους το αποτέλεσμα, αυτό δεν μπορούμε να το γυρίσουμε πίσω, πρέπει να μάθουμε ότι μπορούμε περισσότερο και να κρατήσουμε τα καλά πράγματα γιατί είχαμε καλά πράγματα, όσον αφορά τον ψυχισμό και την διάθεση και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το πώς θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση:
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε 9η αγωνιστική, ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αν κάνουμε μια αποτίμηση της κατάστασης μέχρι τώρα θα δούμε ότι όλες οι ομάδες μηδενός εξαιρουμένης αγωνίζονται έχουν τους δικούς τους στόχους και τα δικά της δεδομένα και τα πράγματα σήμερα, όχι μόνο για εμάς αλλά και για καμία ομάδα δεν είναι εύκολα. Μέσα σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να βάλουμε αυτά που χρειάζεται και αυτά που πρέπει ώστε να εξελιχθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και αυτό φαίνεται κάθε Κυριακή».

Για το αν αισθάνεται πίεση που ένα κομμάτι φίλων του ΠΑΣ ρίχνει σε αυτόν ευθύνες για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας:
«Όταν κάτι δεν πάει καλά αυτός που είναι υπεύθυνος δεν πρέπει να αποποιείται τις ευθύνες. Ο κόσμος έχει το δίκιο του και ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή, καταθέτει αυτό που πιστεύει. Η πράξη είναι αυτή που φέρνει τα πράγματα ή ο χρόνος που φέρνει τα πράγματα σε ισορροπία. Από αυτές τις καταστάσεις έχουμε ξαναπεράσει, δεν είναι καλό φεγγάρι για την ομάδα τώρα, αλλά εγώ έχω πάντα πίστη και στην δουλειά μου και στα παιδιά που έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια μου και αυτός είναι ο οδηγός. Όταν κάτι δεν πάει καλά είναι κομμάτι από την δουλειά μας να υπάρχει δυσαρέσκεια και να υπάρχει διαφορετική άποψη».

Για το αν δείχνει εμπιστοσύνη στην ομάδα ή φόβο το ότι έπαιξε με τρία αμυντικά χαφ:
«Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση γιατί αν πω κάτι θα αφορά την θητεία μου τόσα χρόνια στα Γιάννενα. Αυτό που θέλω να πω ότι ποτέ δεν αναδεικνύω ότι στην καθημερινότητα εμείς ξέρουμε ποιοι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και σε τι κατάσταση είναι και με βάση αυτό εγώ προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για την ομάδα. Για παράδειγμα σήμερα ο Νικολιάς που είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλή ποιότητα με την σύμφωνη γνώμη και των γιατρών δεν μπορούσε να παίξει πάνω από μισή ώρα και δεν ξέρω αν έχει και πρόβλημα τώρα. Τα πέντε χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε παίκτες που λείπουν, αλλά είναι σημαντικό και λίγο να κάνουμε μια έρευνα στην καθημερινότητα να δούμε ποια είναι τα δεδομένα και πως είναι».

Για το ποιος ο λόγος να υπάρχει στην αποστολή ένας παίκτης που δεν είναι έτοιμος:
«Αν υπάρχει ένας παίκτης που με την συγκατάθεση των γιατρών που είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και έχει τα χαρακτηριστικά που δεν έχει κανένας άλλος παίκτης στην ομάδα μας απέναντι σε κλειστές άμυνες πρέπει να κάνεις την επιλογή, αλλά αυτό δεν είναι δική μου επιλογή, είναι αυτών που με κατευθύνουν με βάση την ικανότητα του κάθε παίκτη».

Για το ότι δεν έχει εναλλακτικές ο ΠΑΣ:
«Είναι ο Βιδάλ που χτύπησε δεν μπορούμε να έχουμε δέκα».

Για το αν αισθάνεται πίεση με βάση την εικόνα της ομάδας:
«Η δουλειά μου είναι να κάνω κάθε μέρα το καλύτερο με βάση αυτά που αντιλαμβάνομαι. Δεν μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά και να έχω την απαίτηση να μην έχω την ένταση και την δυσαρέσκεια, είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίζουμε και να το αποδεχόμαστε. Εμένα οδηγός μου στη ζωή γιατί από δύσκολες καταστάσεις έχουμε περάσει και άλλες φορές και αυτή τη στιγμή είμαστε στη 9η αγωνιστική, η λέξη απογοήτευση στο δικό μου λεξικό δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο πίστη και δουλειά. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό».

Πως σκοπεύει να διαχειριστεί την πίεση:
«Αυτά είναι κομμάτια που πρέπει να τα δούμε κατ’ ιδίαν με τους παίκτες».

Για το αν πιστεύει ότι μπορούν εσωτερικά να χρησιμοποιηθούν κάποιοι παίκτες για να διορθωθεί η εικόνα στο παραγωγικό κομμάτι:
«Αυτή τη στιγμή θα σας πω κάτι. Έχουμε παίξει 18 παιχνίδια μαζί με τα φιλικά είναι πρώτη φορά στην καριέρα μου που είμαι ένα άνθρωπος που πάντα στηρίζω τις επιλογές μου και για να μπει κάποιος στην ενδεκάδα θα πρέπει να ιδρώσει πολύ και για το βάθος που λέτε, αν ανατρέξετε στα ΦΑ δεν υπάρχει ποτέ η ίδια ενδεκάδα. Αυτό δεν το έχω αναδείξει ποτέ γιατί πάντα σπουδαίοι είναι αυτοί που έχω μπροστά μου και μπορώ να χρησιμοποιήσω, αλλά και αυτό από μόνο του κάτι λέει για το βάθος. Αν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια στην αρχή είμαστε ανταγωνιστικοί, καμιά φορά μετράει η τύχη, σε κάποια παιχνίδια μας έκλεψαν αυτά που δικαιούμαστε και νομίζω ότι δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα αρνητικά, αλλά να βλέπουμε και τα θετικά και να είμαστε ισορροπημένοι σε αυτό που καταθέτουμε».

Για το αν άλλαξε κάτι στο κλίμα της ομάδας μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες:
«Όταν κερδίζεις και στην ψυχολογία των παικτών και στην αυτοπεποίθηση τα πράγματα είναι θετικά, όταν δεν υπάρχει καλό αποτέλεσμα πάντα υπάρχει η πίεση και οι παίκτες άνθρωποι είναι δεν είναι κομπιούτερ και μηχανές, όλοι θέλουμε να κερδίζουμε και εμείς είμαστε πρώτοι από όλους, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Πρέπει κάθε φορά να καταθέτουμε το 100%».

Για το αν τον προβληματίζει ότι υστερεί η ομάδα στην ανάπτυξη και την δημιουργία φάσεων:
«Σε άλλα παιχνίδια έχουμε δημιουργία φάσεων και σε άλλα όχι. Αυτά έχει να κάνει πως παίζει ο αντίπαλος, αλλά και τι παίκτες έχω στην διάθεση μου όσον αφορά το δημιουργικό και παραγωγικό κομμάτι και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και έχει να κάνει πολύ με την συμπεριφορά του αντιπάλου και τα προβλήματα που μας βάζει. Σήμερα δεν μας δημιούργησε πρόβλημα η Λαμία και στην Ξάνθη δεν είχαμε προβλήματα και τα δύο γκολ για εμένα ήταν αντικανονικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ