ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βίοι αντίθετοι, αποδοκιμασίες στους "Ζωσιμάδες"

SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς γκολ (0-0) με τη Λαμία για την 9η αγωνιστική της Super League. Πέντε ματς χωρίς νίκη οι Ηπειρώτες κι αποδοκιμασίες στους "Ζωσιμάδες", έξι ματς αήττητοι οι Φθιώτες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τη Λαμία στους "Ζωσιμάδες" για την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής (4/11) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League και η αναμέτρηση δεν είχε νικητή.

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν όλες κι όλες δύο φάσεις της προκοπής. Η Λαμία παραμένει αήττητη για έξι ματς, ενώ με τον Μάκη Χάβο στην τεχνική ηγεσία έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα. Εκτός έδρας από τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα τρέχει αρνητικό σερί πέντε ματς χωρίς νίκη. Γι' αυτό και με τη λήξη της αναμέτρησης ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες κατά των γηπεδούχων από το κοινό τους. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. ΠΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πρόβλημα και δεν το διαπιστώσαμε το βράδυ της Κυριακής (4/11). Ούτε γίναμε σοφότεροι για κάτι. Μάλλον, ούτε οι άνθρωποι της ομάδας των Ιωαννίνων έγιναν σοφότεροι. Κι αυτό προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό.

Αν βγάλουμε από την εξίσωση τη νίκη (5-0) επί της Θύελλας Καμαρίου λόγω ιδιαιτερότητας - ήταν για το Κύπελλο κι ο αντίπαλος από την τρίτη κατηγορία - Ο ΠΑΣ μετρά πέντε σερί ματς χωρίς νίκη. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός που πήρε μετά από τέσσερις σερί ήττες.

Κι αν δεν παίρνεις νίκες στο "σπίτι" σου - απέναντι σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο - το πρόβλημα παραμένει ή και διογκώνεται. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη βγάζει δύσκολα φάσεις, δημιουργεί με το ζόρι. Οι αποδοκιμασίες στο γήπεδο των Ιωαννίνων ήταν έντονες μετά τη λήξη του ματς.

2. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: "ΟΠΛΙΖΕΙ", ΑΛΛΑ ΔΕΝ "ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ"

Αυτό ήταν το δεύτερο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο ο Στέφανος Αθανασιάδης ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας των Ιωαννίνων. Το πρώτο ήταν στην Ξάνθη κατά την ήττα (2-1) από την ομάδα της Θράκης. Αυτή τη φορά κόντρα στη Λαμία. Κανείς δεν περίμενε από τον 30χρονο φορ να αποκαταστήσει άμεσα την επαφή του με τα δίχτυα.

Αλλά, είναι η αλήθεια, δεν μπόρεσε να ενοχλήσει τόσο πολύ την άμυνα της Λαμίας. Υπήρχαν στιγμές που βρέθηκε μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας της Φθιώτιδας - αποτελούμενο από τους Ντάνιελ Αντέτζο και Βασίλη Πλιάτσικα - αλλά δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει την καλή τοποθέτησή του. Στο 28ο λεπτό βγήκε από δεξιά, πήγε να κάνει το πλασέ, αλλά ο Σαράνοβ βγήκε σωστά κι απομάκρυνε.

Στο 69' έχασε το κοντρόλ στην περιοχή μετά από ωραία σέντρα του Κάστρο από τα δεξιά κι ενώ είχε φύγει από την επιτήρηση των Φθιωτών. Στο 73' μετά τη σέντρα του Νικολιά από αριστερά δεν μπόρεσε να μπει στη φάση. Είχε κίνηση, είχε διάθεση, δεν είχε το τελείωμα.

3. Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΑΖΙΤΣ ΕΚΑΝΕ "ΜΠΑΜ"

Η Λαμία αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν χωρίς τον Μάρκο Μπλάζιτς στην αρχική της ενδεκάδα. Ο Σέρβος μέσος, ο οποίος τραυματίστηκε στην εντός έδρας ήττα της Λαμίας επί του Λεβαδειακού για την προηγούμενη αγωνιστική δεν ήταν διαθέσιμος.

Η απουσία του έγινε αισθητή για τους φιλοξενούμενους. Όχι τόσο στον ανασταλτικό τομέα, αλλά πολύ περισσότερο στο δημιουργικό. Ο Μπλάζιτς είναι ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με την επίθεση της ομάδας του. Ο Φακούντο Μπερτόγλιο αναγκάστηκε να γυρίζει πίσω για να πάρει την μπάλα και να σπαταλά δυνάμεις.

Όταν κατάφερνε να περάσει, έπεφταν πάνω του δύο και τρεις παίκτες με γαλάζιες φανέλες. Μοιραία έχανε την μπάλα. Ο Σέρβος δίνει στηρίγματα στον "φλάκο", του προσφέρει δυνατότητα μεγαλύτερης ελευθερίας.

Γήπεδο: "Ζωσιμάδες"

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Βοηθοί: Γιώργος Χατζηνάκος, Χρήστος Τζιότζιος


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης):
Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Σιόντης (70' Νικολιάς), Λίλα, Βιντάλ (26' λ.τρ Κάστρο), Ντόλοβατς, Αθανασιάδης, Μυστακίδης (62' Ξύδας).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ (89' λ. τρ. Σαράνοβ), Βασιλαντωνόπουλος, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Σκόνδρας, Δημούτσος, Μπερτόγλιο, Καραμάνος (90'+2' Ασίγκμπα), Επστάιν (77' Ρόμανιτς), Μπαράλες.


Γκολ: -

Κάρτες: 8' Σιόντης, 38' Αθανασιάδης / 60' Σαράνοβ, 62' Μπαράλες, 83' Πλιάτσικας

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ