ΠΑΟΚ

Βέρνμπλουμ: "Ήρθα για να είμαι μέλος της ομάδας που θα πάρει το πρωτάθλημα"

Βέρνμπλουμ: "Ήρθα για να είμαι μέλος της ομάδας που θα πάρει το πρωτάθλημα"

Ο Πόντους Βέρνμπλουμ στη πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ φάνηκε αισιόδοξος και σίγουρος για την παρουσία του στον "δικέφαλο" ενώ αποκάλυψε την επιθυμία του Γιώργου Σαββίδη, ώστε η φανέλα του να γράφει "Πόντους".

Στο PAOK TV παραχώρησε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ ο Πόντους Βέρνμπλουμ με τον 32χρονο Σουηδό μέσο να εμφανίζεται αισιόδοξος και σίγουρος για την παρουσία του στην ομάδα του "δικέφαλου".

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής υποστήριξε πως ήρθε στον ΠΑΟΚ για να γίνει μέλος της ομάδας που θα πάρει το πρωτάθλημα μετά από το 1985 ενώ ρωτήθηκε και για τον λόγο που καθυστέρησε να πάρει την απόφαση του.

Επίσης τόνισε πως έχει αρχίσει να μαθαίνει την ιστορία του συλλόγου και πως έχει μάθει και για τις καλές και τις κακές στιγμές που υπάρχουν στην Τούμπα και ο ίδιος θέλει να ζήσει μόνο καλές στιγμές.

Διαβάστε τις δηλώσεις και δείτε το βίντεο από το PAOK TV:

«Ήταν σαν τρενάκι του τρόμου! Μου πήρε καιρό να πάρω την απόφαση, αλλά τελικά είμαι χαρούμενος που την πήρα! Είμαι χαρούμενος που όλα δούλεψαν σωστά, είμαι περήφανος που ανήκω στην οικογένεια εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπώ τον ΠΑΟΚ.

Γενικά δεν εκβιάζω καταστάσεις. Δεν το έκανα ποτέ σε ολόκληρη την καριέρα μου. Τον πρώτο σύλλογο στη Σουηδία τον εκπροσώπησα για πέντε χρόνια. Μετά πήγα για τρία χρόνια στην Ολλανδία και μετά στη Ρωσία για εξίμιση. Θέλω να είμαι σίγουρος πως όλα είναι τέλεια για να πάρω τη σωστή απόφαση και πιστεύω ότι την πήρα. Το να μετακομίσω στον ΠΑΟΚήταν μία εύκολη απόφαση στο τέλος. Όμως πριν την πάρω ήθελα να δω τα πάντα, να μη βιαστώ. Δεν θέλω να μένω ένα χρόνο κάπου. Ο ΠΑΟΚέχει σπουδαία ομάδα, πέτυχαν σπουδαία πράγματα ειδικά στην Ευρώπη στο ξεκίνημα της σεζόν. Όμως είναι μία σπουδαία ευκαιρία να κερδίσω.

Δεν πήρε ο ΠΑΟΚτο πρωτάθλημα από το 1985 και θέλω να είμαι μέρος της ομάδας που θα το κερδίσει. Ξέρω ότι οι οπαδοί εδώ είναι πραγματικά... τρελοί και θέλω να το κερδίσω και να δημιουργήσω αυτό το σημάδι στην ιστορία. Νομίζω ότι έχουμε τεράστια πιθανότητα να το κερδίσουμε. Θέλω να το κάνω μέσα στην τριετία και φυσικά από τον πρώτο χρόνο. Θέλω να κερδίζω και για αυτό ήρθα εδώ. Κέρδισα πράγματα σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα, οπότε ήρθα εδώ για να συνεχίσω να κερδίζω».

Για το αν γνωρίζει για την ιστορία της ομάδας και αν ξέρει τι σημαίνουν τα αρχικά:
«Ξέρω ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στο τέλος που είναι το Κ. Το Π δεν θυμάμαι. Αθλητικός είναι το Α. Έμαθα λίγα πράγματα, είχα τον χρόνο να κάνω την έρευνά μου και να διαβάσω αρκετά για την ομάδα και την ιστορία της. Νομίζω ότι ξέρω αρκετά για την ομάδα και τον σύλλογο γενικά».

Για το αν ξέρει τι αντιπροσωπεύει το όνομά του:
«Μου είπαν ότι έχει σπουδαίο νόημα για την οικογένεια Σαββίδη και για αυτό θα γράφω το Πόντους στην φανέλα μου. Αν αυτό τους κάνει χαρούμενους φυσικά και θα το κάνω. Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό να γράφω το επίθετό μου και για εκείνους σημαίνει πολλά ο Πόντος και είμαι χαρούμενος να κάνω και κάποιον άλλον χαρούμενο».

Από που άντλησες πληροφορίες για τη νέα σου ομάδα:
«Ασφαλώς έχω πολλούς φίλους που είτε έπαιξαν εδώ είτε ήταν αντίπαλοι του ΠΑΟΚκαι όλοι είπαν το ίδιο. Για την τρομερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Και στα καλά και στα άσχημα. Ελπίζω πως θα κερδίζουμε και δεν θα χρειαστεί να έχω εμπειρίες από τα άσχημα. Πραγματικά ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα και για αυτό ήρθα εδώ».

Ποιες ομάδες έπρεπε να προσπεράσει ο ΠΑΟΚγια να κερδίσει την υπογραφή σου:
«Πρέπει να ρωτήσετε τον ατζέντη μου γιατί γύρισε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν ελεύθερος και η δική του δουλειά ήταν να έχω όσες περισσότερες προτάσεις να επιλέξω. Απέρριψα αρκετές ομάδες στην πορεία. Είμαι χαρούμενος που μου πρόσφερε τον ΠΑΟΚ. Έκανε σπουδαία δουλειά. Μου έφερε την πρόταση ιδιαίτερα νωρίς, αλλά όπως είπα δεν ήθελα να βιαστώ. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος και είμαι εδώ γιατί ήθελα να παίξω εδώ».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από τη Θεσσαλονίκη:
«Ήμουν εδώ με τον ατζέντη και τη σύζυγό μου και θέλαμε να δούμε το μέρος, την πόλη, κάποια σπίτια και άλλα τέτοια. Γνωρίζαμε καλά ότι δεν θα υπογράφαμε σε εκείνη την επίσκεψη. Αλλά ήρθαμε για να γνωρίσουμε τον σύλλογο και την πόλη.

Δεν γνωρίζουν όλοι στη Σουηδία πράγματα για τη Θεσσαλονίκη και θέλαμε να δούμε με τα μάτια μας όσα καλά πράγματα είχαμε ακούσει. Πάντα θες να έχεις δική σου άποψη όπως και έγινε. Είχαμε μία καλή εμπειρία εδώ και γυρνώντας πίσω το σκεφτήκαμε δύο μέρες και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θέλουμε να υπογράψουμε εδώ. Και είμαι χαρούμενος».

Τι να περιμένουμε από τον Πόντους, για τι είσαι έτοιμος αυτή τη στιγμή:
«Θέλω πραγματικά να ξεκινήσω να προπονούμαι. Δεν έχω προπονηθεί κανονικά για τρεις μήνες πράγμα που δεν ήταν εύκολο. Έχω πολύ ενέργεια στο σώμα μου, είμαι ένας aggressive ποδοσφαιριστής και πρέπει να την εκτονώνω. Ευτυχώς ξεκίνησα προπονήσεις, γνώρισα τα παιδιά και την ομάδα, τους προπονητές, τα πάντα. Πρώτα από όλα πρέπει να έρθω σε φόρμα και νομίζω ότι είμαι σε όσοκαλύτερη κατάσταση μπορώ δεδομένου πως δεν έπαιζα ποδόσφαιρο.

Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι κάθε μέρα στο γυμναστήριο, να τρέχεις και να κάνεις ασκήσεις δύναμης. Αλλιώς να παίζεις ποδόσφαιρο. Έτσι πρέπει να ξεκινήσω να παίζω και μετά από αυτό η απόφαση ανήκει στον προπονητή. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως πάντα δίνω το 110%. Όποιος με έχει δει να παίζω το γνωρίζει ότι πάντα δίνω τα πάντα και παίζω με την καρδιά μου έξω από τη φανέλα. Παίζω με πάθος και δεν θα το αλλάξω αυτό σίγουρα».

Ξέρεις την ιστορία των παικτών - θρύλων της θέσης που θα παίζεις:
«Ναι, έχω ακούσει για τον Πάμπλο Γκαρσία, τον θυμάμαι να παίζει για τη Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά είναι μία τεράστια ευκαιρία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνω τα πάντα με τις δυνάμεις μου για να κερδίζουμε μαζί με τους συμπαίκτες μου και θα δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για να το καταφέρουμε. Ο στόχος μου και ο στόχος όλων είναι να κερδίσουμε τον τίτλο. Σίγουρα το πρωτάθλημα και για αυτό ήρθα εδώ».

Τι θα συμβούλευες να προσέξουν οι συμπαίκτες σου στους αγώνες με τη Μπενφίκα:
«Δεν έχω συμβουλές. Έπαιξαν σπουδαία απέναντι στη Βασιλεία και τη Σπαρτάκκαι πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν όπως έκαναν. Φυσικά η Μπενφίκα είναι σκληρός αντίπαλος αλλά δεν είναι και στην απόλυτη κορυφή της Ευρώπης. Άρα έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσουμε στους ομίλους. Μπορούμε αν πάμε με αυτοπεποίθηση. Είναι δύο παιχνίδια και με ένα καλό αποτέλεσμα στη Λισαβόνα μπορούμε να τελειώσουμε το παιχνίδι στην Τούμπα».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ