ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Στη λίστα ο Μπέρναρντ Μένσα

ΠΑΟΚ: Στη λίστα ο Μπέρναρντ Μένσα

Ο Γκανέζος διεθνής μέσος της Καϊσερίσπορ, Μπέρναρντ Μένσα, βρίσκεται στη λίστα του ΠΑΟΚ για τον αντί-Μαουρίσιο. Το παρελθόν στην Ατλέτικο, η σεζόν στην Γκιμαράες του Πέδρο Μαρτίνς και τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Μαουρίσιο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θ' αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν όπως σας ενημέρωσε πρώτο το Sport24.gr και στον Δικέφαλο "χτενίζουν" την αγορά για την αντικατάσταση του Βραζιλιάνου και την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή.

Παίκτες προτείνονται στον Δικέφαλο από διάφορους ατζέντηδες και μία περίπτωση που βρίσκεται στην ασπρόμαυρη λίστα είναι ο Μπέρναρντ Μένσα. Ο 25χρονος Γκανέζος μέσος (1,80 μ.) της Καϊσερίσπορ παίζει στην ίδια θέση με τον Μαουρίσιο, είναι όμως σε καλύτερη ηλικία και πιο γρήγορος.

Χαίρει της εκτίμησης του Πορτογάλου προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος τον γνωρίζει από την Primeira Liga. Ο Μένσα είναι συμπαίκτης με τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο παραχωρήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε αυτήν την Καισαρείας αντί 650.000 ευρώ.

Έχει συμβόλαιο με το τουρκικό κλαμπ μέχρι το 2022. Μπορεί η οποιαδήποτε αγορά του αυτή τη στιγμή να μοιάζει εμπόδιο - έτσι κι αλλιώς στην Τούμπα "καίγονται" για πωλήσεις λόγω FFP - αλλά ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της Καϊσερισπόρ αλλάζει τα δεδομένα.

Μετά τις 26 πρώτες αγωνιστικές μέχρι δηλαδή και την αναστολή λόγω κορονοϊού της αγωνιστικής δραστηριότητας - επιστρέφει στις 12 Ιουνίου όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της γειτονικής χώρας - έχει συγκεντρώσει 22 βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία (18η) θέση. Σε περίπτωση που η Καϊσερίσπορ υποβιβαστεί και δεν κάνει κάποιο αγωνιστικό θαύμα, ενδεχομένως τα οικονομικά δεδομένα να γίνουν ακόμη πιο προσιτά.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Ο Μένσα γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Φέγενορντ στην αφρικανική χώρα. Το 2012 τον "τσίμπησε" το τμήμα σκάουτινγκ της Γκιμαράες και ήλθε στην Ευρώπη.

Η Ατλέτικο τον απέκτησε το 2015 από την πορτογαλική ομάδα αντί 6.000.000 ευρώ. Στους κολτσονέρος ανήκε μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον εμπιστεύτηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Παραχωρήθηκε κατά σειρά δανεικός σε Χετάφε, Γκιμαράες, Κασίμπασα και Καϊσερίσπορ. Η τελευταία τον αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι αντί 3.600.000 ευρώ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Αναφέραμε πιο πάνω ότι ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζει τον Μπέρναρντ Μένσα από την Πορτογαλία και την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της χώρας. Όχι, ο Πορτογάλος προπονητής δεν έχει προπονήσει τον Γκανέζο.

Το έχει κάνει όμως ένας συμπατριώτης του που εργάζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, είχε στη Βιτόρια Γκιμαράες τον Μένσα. Μάλιστα, τον είχε και βασικό.

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΪΤΟΡ, ΑΛΛΑ...

Ο Αΐτορ είναι όνομα που κυρίως απασχόλησε το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ο 24χρονος Ισπανός εξτρέμ, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Τβέντε, είχε προταθεί και στον ΠΑΟΚ. Το όνομά του είναι αλήθεια συζητήθηκε κάποια στιγμή στο Δικέφαλο. Ωστόσο δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη με την περίπτωσή του.

O πρώην προπονητής του 24χρονου στην ομάδα του Ένσεντε, Γκονσάλο Γκαρσία, είχε μιλήσει στο Sport24.gr για το αριστερό πόδι του και τον συνέκρινε με τον Σάμου Καστιγέχο της Μίλαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η βαριά ατζέντα του νέου αθλητικού διευθυντή
Ο Τσεφέριν δίνει προοπτική για ομίλους στον φετινό πρωταθλητή Ελλάδας
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ