ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Πήρε νέα ψήφο εμπιστοσύνης ο Φερέιρα

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ - ΑΓΙΑΞ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμπέλ Φερέιρα ήταν και παραμένει η πρώτη επιλογή του προέδρου της Σπόρτινγκ, Φερνάντο Βαράντας, ο ρόλοςτου μάνατζερ του και η ξεκάθαρη θέση του Ιβάν Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ ξέκοψε σύμφωνα με την έκφραση που χρησιμοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης στην τηλεδιάσκεψη με τον Αμπέλ Φερέιρα κάθε ενδεχόμενο να μπει σε διαπραγμάτευση με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Για τον Δικέφαλο το θέμα προπονητή θεωρείται πλέον λήξαν, από την στιγμή που κανείς δεν περιμένει ότι οι Πορτογάλοι θα βγάλουν από τα ταμεία τους 7 εκατομμύρια για να καλύψουν την ρήτρα στο συμβόλαιο του συμπατριώτη τους τεχνικού για να τον αποκτήσουν.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΑΡΑΝΤΑΣ

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ, Φεντερίκο Βαράντας, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο Βαράντας, που ήταν γιατρός της Σπόρτινγκ πριν αναλάβει χρέη προέδρου, γνωρίζει προσωπικά τον προπονητή του ΠΑΟΚ και τον θεωρεί την καλύτερη λύση για τον πάγκο της ομάδας του. Ξέρει τον Φερέιρα από την εποχή που πήρε την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με την προπονητική στα τμήματα των Ακαδημιών των Λιονταριών και είναι λογικό να τον θεωρεί ως την καλύτερη και φυσικά την πρώτη επιλογή για την ομάδα του.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν έδειξε, όπως λένε στον ΠΑΟΚ, τάσεις φυγής, ούτε είχε και μεγάλη διάθεση να συζητήσει με τον Ιβάν Σαββίδη το ενδιαφέρον της Σπόρτιγνκ. Εκτός από την προσωπική σχέση που έχει με το Βαράντας, υπάρχει και ο εκπρόσωπος του, ο Ούγκο Καχούντα, που έχει πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα της Λισαβόνας και ήταν και αυτός που μετέφερε στον ΠΑΟΚ την πρόταση της.

ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Οικονομικά η πρόταση της Σπόρτινγκ δεν ήταν μόνο μακριά από την ρήτρα του Πορτογάλου, ακόμη και η βελτιωμένη που σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Ιβηρική απορρίφθηκε από τον ΠΑΟΚ. Η πρώτη δεν ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο συν τα δικαιώματα του Μίσιτς και στην Πορτογαλία έγραφαν ότι η Σπόρτινγκ ανέβηκε μέχρι τα 4 εκατομμύρια.

Οι πληροφορίες λένε πως και οι αποδοχές που προτάθηκαν στον Φερέιρα ήταν σαφώς μικρότερες από αυτές που προβλέπονται στο συμβόλαιο του με το Δικέφαλο. Τα 7 εκατομμύρια ευρώ του buy out που ορίζονται σε αυτό δεν είναι εύκολο να καλυφθούν έστω και αν το ισοζύγιο στις καλοκαιρινές μεταγραφές της Σπόρτινγκ ήταν θετικό κατά 30 εκατομμύρια περίπου.

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΦΕΡΕΪΡΑ

Ότι και να έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος τεχνικός, η συγκυρία τον ισχυροποιεί στον πάγκο του Δικέφαλου. Ο Ιβάν Σαββίδης άλλωστε ήταν ξεκάθαρος. "Αν περνούσε από το μυαλό μου η υποψία να σε αφήσω να φύγεις από τον ΠΑΟΚ, θα διαπραγματευόμουν με τη Σπόρτινγκ", του είπε, βάζοντας τέλος και σε κάθε είδους ανασφάλεια που θα μπορούσε να αισθάνεται ο Φερέιρα.

Γιατί και αυτός έδειχνε να βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης, όσο η ομάδα του δείχνει για την ώρα τουλάχιστον να μην αποδίδει το ποδόσφαιρο που και ο ίδιος επιθυμεί. Ο Πορτογάλος ανανέωσε, ακόμη αν δεν το είχε απόλυτα ανάγκη, την ψήφο εμπιστοσύνης του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ και μπορεί να επικεντρωθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ