ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Οι σκέψεις του Φερέιρα για τη μάχη πρόκρισης στο Φάληρο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Fereira, PAOK (eurokinissi) EUROKINISSI

Οι ανέτοιμοι Βιεϊρίνια και Πέλκας και το ανοικτό ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ με τριάδα στα χαφ είναι τα ζητήματα που απασχολούν τον Αμπέλ Φερέιρα για τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", με τους Βιεϊρίνια και Πέλκα να βρίσκονται στην αποστολή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι δυο τους είναι 100% έτοιμοι για έναν τόσο απαιτητικό και σημαντικό αγώνα.

Άλλωστε και οι δύο πήραν μέρος μόνο σε ένα κομμάτι της τελευταίας προπόνησης και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Το πιθανότερο είναι τόσο ο Βιεϊρίνια όσο και ο Πέλκας να μείνουν στον πάγκο και να περάσουν στο παιχνίδι μόνο αν οι συνθήκες απαιτήσουν να χρησιμοποιηθούν.

Το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος φανέλα βασικού και λογικά η ενδεκάδα του Αμπέλ Φερέιρα που αντιμετωπίζει πολλές απουσίες θα είναι κατά βάση ίδια με αυτήν που αγωνίστηκε στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΧΑΦ

Υπάρχει πάντως η πιθανότητα να υπάρξει μια αλλαγή και μάλιστα σημαντική για την τακτική που θα ακολουθήσει ο Δικέφαλος στον δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στον οποίο θα πρέπει να υπερασπιστεί το μικρό προβάδισμα που πήρε με το 3-2 στην Τούμπα. Και αυτή θα έχει να κάνει με τον άξονα της μεσαίας γραμμής με την παρουσία 3 χαφ και τον Εσίτι σε ρόλο κόφτη. Ένα σχήμα που δεν έχει δοκιμαστεί ξανά από τον Δικέφαλο.

Σε κάποιους αγώνες υπήρχε τριάδα στη μεσαία γραμμή αλλά με δύο «οκτάρια» και ένα δεκάρι και όχι με κλασσικό κόφτη. Αν επιλεγεί ένα τέτοιο σχήμα με Εσίτι, Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο στα χαφ θα είναι μια κίνηση από τον Αμπέλ Φερέιρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την τριάδα των μέσων του Ολυμπιακού που πήρε το κέντρο και στα δύο ντέρμπι πρωταθλήματος που έγιναν στην Τούμπα.

ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ… ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ

Από εκεί πέρα τα κουκιά είναι μετρημένα στα μετόπισθεν, με Πασχάλακη στο τέρμα και τους Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα και Γιαννούλη στην άμυνα. Στην επίθεση θα αγωνιστεί ο Άκπομ πλαισιωμένος από τους Μπίσεσβαρ και Λημνιό και θα αναζητείται ένας ακόμη μεσοεπιθετικός στην περίπτωση που θα προτιμηθεί σχήμα με δύο και όχι τρεις κεντρικούς μέσους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ