ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Έφτασε η ώρα του CAS

SUPERLEAGUE / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ / ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρωί της Δευτέρας (6/7) θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο CAS και η απόφαση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα προκύψει πριν από τις 17 Ιουλίου.

Το θέμα της προσφυγής του ΠΑΟΚ στο CAS κατά της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την ποινή των -7 βαθμών που επιβλήθηκε στο Δικέφαλο για την περιβόητη υπόθεση πολυιδιοκτησίας είναι πρώτα από όλα ηθικό. Από την άλλη πλευρά όπως έχουν έρθει τα πράγματα με τα playoffs είναι και πρακτικό καθώς θα είναι κρίσιμο για τον ΠΑΟΚ αν καταφέρει και αλλάξει την ποινή και του επιστραφούν οι 7 βαθμοί που μπορεί να κρίνουν και τη 2η θέση.

Η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 9.30π.μ. Ο Δικέφαλος θα εκπροσωπηθεί από τον Χόρχε Ιμπαρόλα, από τον Ελβετό δικηγόρο που είναι εξειδικευμένος στα ζητήματα του CAS ο οποίος θα παραστεί εκ μέρους του ΠΑΟΚ συνεπικουρούμενος από το νομικό της ασπρόμαυρης ΠΑΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη. Εκ μέρους του ΠΑΟΚ θα καταθέσουν τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου. Φυσικό παρών στην εκδίκαση θα δώσει ο καθηγητής Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλας Τέλλης ενώ δύο ακόμη καθηγητές με έδρα την Αθήνα θα παραστούν μέσω τηλεδιάσκεψης στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι το CAS θα μπει στην ουσία της υπόθεσης σε αντίθεση με ότι έχει γίνει στα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια. Από την πλευρά του Δικεφάλου έχουν σταλεί ήδη στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο δύο νομικά κείμενα: αυτό της προσφυγής που κατατέθηκε κατά της Επιτροπής Εφέσεων και το υπόμνημα του Δικεφάλου όπου αναπτύσσονται οι θέσεις της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

Η εκτίμηση που υπάρχει για την έκδοση απόφαση από τους νομικούς του Δικεφάλου είναι ότι θα έχει προκύψει μέχρι τις 17 του μήνα πριν ολοκληρωθούν τα play offs και επικυρωθεί η βαθμολογία. Το CAS άλλωστε έχει με έγγραφο του ζητήσει από ΕΠΟ και Λίγκα να ενημερωθεί επίσημα για το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων προκειμένου η απόφαση του να προηγηθεί από την επικύρωση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπίσεσβαρ: "Δεν παίξαμε τόσο άσχημα με τον ΟΦΗ"
Ήρθε η ώρα του Πάμπλο Γκαρσία
Παραδίδει και το εισιτήριο για το Champions League
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ