ΠΑΟΚ

BBC για Ακπόμ: "Ετοιμάζεται να γίνει Ανίκητος στην Ελλάδα"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Τσούμπα Ακπόμ έδωσε συνέντευξη στο BBC και μίλησε για την καριέρα του και την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ.

Αφού έφυγε ο Πρίγιοβιτς από την Θεσσαλονίκη για την Αλ-Ιτιχάντ, ο Τσούμπα Ακπόμ έδειξε τις δυνατότητες του και βοήθησε τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει από τον Ολυμπιακό στην κούρσα του Πρωταθλήματος. Το BBC εντυπωσιάστηκε από την απόδοση του πρώην παίκτη της Άρσεναλ και αναφέρθηκε στην ορατή πιθανότητα να κατακτήσει αήττητο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, όπως έκανε η Ανίκητη Άρσεναλ το 2004.

Αρχικά, ο 23χρονος Άγγλος αναφέρθηκε στην δίψα που υπάρχει στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια: "Όπου και να πηγαίνω, οι οπαδοί πάντα μου θυμίζουν ότι έχουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα 34 χρόνια".

Παράλληλα, μίλησε για το πώς βλέπουν το ποδόσφαιρο οι Έλληνες οπαδοί: "Το ποδόσφαιρο είναι μία θρησκεία εδώ. Οι οπαδοί με σταματούν για να μου δείξουν τα τατουάζ του ΠΑΟΚ. Όταν πέταξα στην Ελλάδα για να υπογράψω, ένας οπαδός με περίμενε στο αεροδρόμιο. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία".

Το BBC ρώτησε φυσικά και για τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ αφιερώνοντας και λίγες αράδες για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με όπλο στον αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ την περσινή σεζόν: "Είναι πολύ καλός και τον συμπαθούν οι οπαδοί. Τον αγαπούν, είναι παθιασμένος".

Επιπλέον, ο Ακπόμ αναφέρθηκε στην γενικότερη εμπειρία του στην Θεσσαλονίκη: "Έκανα την έρευνα μου πριν υπογράψω. Ο Λούκας Πέρεζ μου είπε ότι δεν θα ήθελα να αφήσω τον ΠΑΟΚ, αν υπέγραφα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία όμορφη πόλη κοντά στη θάλασσα, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και ο καιρός καλός. Όταν δεν προπονούμαι πηγαίνω παραλία".

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να μην πει κάποια κουβέντα για την εκρηκτική ατμόσφαιρα του γηπέδου της Τούμπας: "Ένα παιχνίδι που έπαιζα διεκόπη επειδή πέταξαν ένα πυροτέχνημα στο γήπεδο. Είναι μία χώρα τρελαμένη με το ποδόσφαιρο και οι οπαδοί φθάνουν στο γήπεδο πριν ξεκινήσει το ματς και συχνά μας χειροκροτούν, όταν μπαίνουμε για προθέρμανση".

Ο Ακπόμ συνέχισε μιλώντας για την καριέρα του, αλλά και για τον λόγο που άφησε την Άρσεναλ: "Ο Έμερι μου είπε ότι υπήρχαν πολλοί επιθετικοί και θα ήταν δύσκολο να μου δώσει χρόνο, γεγονός που σεβάστηκα. Είμαι οπαδός της Άρσεναλ, πέρασα την περισσότερη μου ζωή στο Λονδίνο και έβλεπα την ομάδα στην τηλεόραση. Η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ μου έδωσε μία εμπειρία ζωής και έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι σημαντικό αυτή την χρονιά. Η άνοδος με την Μπράιτον και την Χαλ μου έμαθε πώς να αντιμετωπίζω τέτοιες συνθήκες".

Τέλος, ο 23χρονος επιθετικός ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει με τον ΠΑΟΚ την παλιά του ομάδα στο Champions League της επόμενης σεζόν: "Θα το λάτρευα. Θα ήταν όνειρο να παίξω ξανά στο Emirates".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
ΠΑΟΚ: Έχει θαυμαστές στην Τούμπα ο Μπουζούκης
Οι ευχές των παικτών στον Σαββίδη
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ