ΠΑΟΚ

Άμπελ Φερέιρα: "Γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε μεταγραφές"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα παρουσιάστηκε από τους νταμπλούχους και μεταξύ άλλων σημείωσε πως τόσο εκείνος όσο και η διοίκηση γνωρίζουν ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές για να ανεβάσει επίπεδο.

Παρουσιάστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα και στις πρώτες του δηλώσεις κατά την παρουσίαση είπε: "Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ μπροστά σας, θέλω και εγώ να ευχαριστήσω την διοίκηση για την ευκαιρία να είμαι εδώ. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε μέρα για να φανώ αντάξιος.

Πιστεύω πως οι στόχοι μου και του ΠΑΟΚ συμβαδίζουν. Να συνεχίσει να νικά και να γίνεται καλύτερος. Εγώ θέλω πάντα ο κόσμος να είναι περήφανος. Γνωρίζουμε ότι οι οπαδοί μας είναι η ψυχή της ομάδας. Όπως το γνωρίζουμε πολύ καλά από το γήπεδο της Τούμπας. Το σύμβολο μας είναι παγκοσμίως γνωστό, όπως και οι οπαδοί μας, θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη".

Στη συνέχεια μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις και τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: "Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος και τον πιστεύουμε πολύ. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτόν, πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά γιατί οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι πιο δύσκολες, αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Εκεί είμαστε προσηλωμένοι. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία από τις πρώτες μέρες που είμαστε εδώ. Για τους παίκτες είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν μέχρι σήμερα στην προετοιμασία.

Είναι αλήθεια πως δεν είμαι μάγος. Δίνω όμως τον καλύτερο μου εαυτό για να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα. Όσον αφορά την στρατηγική αντιμετώπιση των αγώνων θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έχουμε εκείνη την στιγμή. Όλοι όσοι είμαστε εδώ γνωρίζουμε με τι ομάδα τελείωσε το πρωτάθλημα, ξέρουμε ποιοι έφυγαν, ξέρουμε για σημαντικούς παίκτες που είναι τραυματίες, αλλά πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες συν ό,τι άλλο προκύψει, θα είναι αρκετό για να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά. Είμαστε σε απόλυτη αρμονία με την διοίκηση, ξέρουμε ότι η ομάδα θέλει παραπάνω ισορροπία και να γίνει πιο ανταγωνιστική. Όσο πιο ανταγωνιστική είναι η ομάδα εσωτερικά τόσο καλύτερα θα είμαστε προετοιμασμένοι για να κοντράρουμε τον αντίπαλο. Όλοι θέλουμε το ίδιο, τον ΠΑΟΚ δυνατό".

Σχετικά με το αν νιώθει πιεσμένος που ο ΠΑΟΚ τελείωσε με επιτυχία την προηγούμενη σεζόν είπε: "Εχω τεράστιο σεβασμό γι΄ αυτό που πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, όπως και στον πρώην τεχνικό και τους παίκτες που έφυγαν. Το δύσκολο δεν είναι να νικάς αλλά να δίνει συνέχεια στις νίκες. Γι’αυτό δέχτηκα την πρόταση γιατί είμαι άνθρωπος που πιστεύω στην δουλειά και των άλλων και της δικής μου. Από εκεί και πέρα πρέπει η ομάδα να μπει ακόμα πιο δυνατά στον ευρωπαϊκό χάρτη. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα να οδηγήσω μια ομάδα στο Champions League, μιλάμε για την ελίτ του ποδοσφαίρου. Αν θέλουμε να είμαστε στους καλύτερους πρέπει να υπερβούμε τα όρια μας. Έχω βγει από την ζώνη οικειότητας μου και δίνω προκλήσεις στον εαυτό μου, γιατί και ο σύλλογος θα πράξει με τον ίδιο λόγο. Ξέρουμε όλοι μας, πως όλοι ενωμένοι θα είμαστε πιο δυνατοί".

Αναφορικά με το ρόστερ της ομάδας: "Πάντα είναι πιθανό και θέλουμε να βελτιωθούμε. Σίγουρα το γνωρίζουμε όλοι ότι η ομάδα πρέπει να δυναμώσει. Μιλήσαμε για όλους τους παίκτες, όπως και για τους παίκτες που έχουν τραυματιστεί, γι’αυτούς που έφυγαν, αλλά έχουμε και παίκτες που μπορούν να μας δώσουν εγγυήσεις. Έχουμε την βάση της ομάδας αλλά δεν αρκεί. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική και όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουμε τις δικές μας ιδέες, εγώ έκανα την αξιολόγηση μου και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που όλοι γνωρίζουμε καλά τι χρειαζόμαστε. Δουλεύουμε όλοι στην ίδια κατεύθυνση".

Για τους 22 του ρόστερ, τις μεταγραφές και τους τραυματίες: "Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στους τραυματίες γιατί έχουμε σε λίγες ημέρες μια σημαντική διοργάνωση. Ξέρουμε μεν το ειδικό βάρος που έχουν αυτοί οι τρεις παίκτες και αυτή τη στιγμή μπορούν μόνο να στηρίξουν από έξω. Έχοντας μπροστά μας τα προκριματικά, πρέπει να γίνουμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Σίγουρα μετά το δεύτερο στάδιο στην Ολλανδία θα παρθούν αποφάσεις. Γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε μεταγραφές για να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας. Εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες στους παίκτες ώστε να μου αποδείξουν ότι θέλουν να είναι μέρος του πρότζεκτ του ΠΑΟΚ".

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν ακολουθεί τυφλά ένα σύστημα: "Η πρώτη ανάλυση που κάνω είναι να δω τι παίκτες έχω. Από την στιγμή που θα τους δω, προσπαθώ να βρω το σύστημα που θα πάρω το μαξ από αυτούς. Δεν ακολουθώ τυφλά ένα σύστημα. Είναι κάτι που αλλάζει σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των παικτών. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και στο πρώτο στάδιο στην Ολλανδία όπου κάποιες φορές παίξαμε 4-4-2, το οποίο αλλάζει αν έχουμε την μπάλα ή δεν την έχουμε. Αρχίζω να νιώθω και τους παίκτες σε τι νιώθουν άνετα. Θέλουμε να έχουμε την μπάλα για να βάζουμε πολλά γκολ και να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, ο κόσμος ξέρουμε ότι θα είναι δίπλα μας και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε παραπάνω στις δυνατότητες μας. Όλοι ξέρουμε τι δύναμη δίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους. Ξέρω πως είναι μοναδικοί αλλά και απαιτητικοί, το μόνο που τους ζητάω είναι να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα και αυτό που κάνει την διαφορά, είναι σε στιγμές στο ίδιο το παιχνίδι και αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, εκεί θα πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω, όπως γίνεται και στη δουλειά του καθένα. Πολλές φορές όταν κάποιος παίκτης κάνει λάθος, θα πάει ο συμπαίκτης του να τον στηρίξει. Αυτό περιμένω από τον κόσμο, να μας δώσει την εξτρά ώθηση για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

Φαίνεται πως πάει για 4-2-3-1: "Καταρχάς το ποδόσφαιρο για εμένα είναι κάτι απλό. Εγώ ζητάω από τους παίκτες μου να κάνουν σωστά τα απλά πράγματα. Αυτό είναι το δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Μου αρέσει και το 4-2-3-1, εγώ θα πω πες μου τους παίκτες που έχεις για να σου πω με ποιο σύστημα μπορείς να αγωνιστείς. Και εμένα δεν μου αρέσει να αράζω πολύ στο σύστημα αλλά μπορεί να πειράξω κάποια πράγματα εσωτερικά μέσα στο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές δεν αλλάζουν, το πλάτος δεν αλλάζει, το πλάτος εμείς θέλουμε να το εκμεταλλευόμαστε. Δεν πρόκειται να κάνω πράγματα τα οποία δεν έχουν ξανά συμβεί. Βλέπω τους παίκτες που έχω, που είναι διαφορετικοί από πέρσι, κάποιοι βρίσκονται για πρώτη φορά στον σύλλογο, κάτι που ξέρουμε πολύ καλά, είναι και η φανέλα του ΠΑΟΚ πολύ βαριά. Θα πρέπει να προπονηθείς κάθε μέρα στα όρια σου, αυτή είναι η δικιά μας ευθύνη, αυτό έγινε πέρυσι και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Έχοντας στο μυαλό μου αυτή την πρόκληση, δέχτηκα την πρόταση του ΠΑΟΚ. Χωρίς δυνατή καρδιά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Αυτό προσπαθώ να κάνω καθημερινά".

Τέλος, ρωτήθηκε και απάντησε για τις ακαδημίες: "Εγώ αυτή την στιγμή μπορώ να σας πως ότι θα μείνει ο Γαϊτανίδης, ο Τσιγγάρας και ο Μιχαηλίδης. Έχουν κάνει φανταστική προετοιμασία, αυτό που προσπαθώ να κάνω πάντα στις ομάδες μου, είναι μια μίξη. Να έχω έμπειρους παίκτες που θα στηρίξουν τους νέους φιλόδοξους που έρχονται από κάτω. Θέλω οι ομάδες μου αριθμητικά να είναι μικρές, 21 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, τρεις νέοι από ακαδημίες, οι οποίοι αν εμφανιστεί η ευκαιρία μπορεί να την αρπάξουν, ή αν δείξουν ότι είναι καλύτεροι ή αν δεν παίξουν μπορούν να συνεχίσουν να παίξουν στην Κ19. Το πιο σημαντικό σε αυτή την ηλικία είναι να παίζεις, μόνο όταν παίζεις βελτιώνεσαι και μαθαίνεις. Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι, μόνο 11 μπορούν να αρχίσουν συν τις τρεις αλλαγές, οπότε η ομάδα θέλουμε να είναι με 21 παίκτες συν τρεις τερματοφύλακες συν τρεις από τις ακαδημίες. Αν δανείσουμε κάποιους παίκτες, συνεχίζουν να αποτελούν μέρους του ΠΑΟΚ, ακολουθούμε την πορεία που έχουν και το μοναδικό που θα πρέπει να κάνουν είναι η προσπάθεια μέχρι να εμφανιστεί μια νέα ευκαιρία".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ