ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Γρηγορίου: "Όλα για την πέμπτη θέση"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Μιχάλης Γρηγορίου, υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε κατά 99% την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους "κυανέρυθρους" να επικεντρώνονται στην κατάκτηση της πέμπτης θέσης.

Ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα (1-3) στη Νέα Σμύρνη από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και χρειάζεται ένα "θαύμα" στην Τούμπα για να μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στον τελικό.

Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων", Μιχάλης Γρηγορίου, αναγνώρισε ότι ο "Δικέφαλος" βρίσκεται από τώρα στον τελικό της διοργάνωσης ( "κατά 99% εξασφάλισε την πρόκριση"), ενώ υποστήριξε ότι και η κατάκτηση της πέμπτης θέσης θα ισοδυναμεί με θαύμα δεδομένων των ελαχίστων λύσεων στο ρόστερ.

"Ήταν ένα παιχνίδι που φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας. Από την αρχή ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού. Θέλαμε να κλείσουμε τους χώρους, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είχαμε μία καλή στιγμή στο 13ο λεπτό, αλλά δεν έγινε κάτι ουσιαστικό. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και μετά σχεδόν καταρρεύσαμε ψυχολογικά. Με το 0-2 στο ημίχρονο είπαμε να κάνουμε την προσπάθεια μας για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξη του.

Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε περισσότερο, αλλά όταν παίζεις με τέτοιον αντίπαλο θα πρέπει εσύ να είσαι πάρα πολύ καλός και ο αντίπαλος μέτριος και κάτω. Δεν συνέβη κάτι από τα δύο και ουσιαστικά κατά 99% ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση και το δικό μας ταξίδι φτάνει στο τέλος τους. Ευχαριστώ τους παίκτες γι' αυτό το πολύ ωραίο ταξίδι. Δεν μας αφήνουν τα προβλήματα έως τώρα. Ο Νίλσεν πριν το ματς είχε στομαχικές διαταραχές, ο Γεσίλ έπαιξε με ένεση, Σιώπης και Ντουρμισάι είναι εκτός. Κρατάμε ότι φτάσαμε μέχρι τους 4 του Κυπέλλου και τώρα θα κάνουμε την προσπάθεια μας για τον στόχο της πεντάδας. Μία χρονιά που έως τώρα κρίνεται επιτυχημένη, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, ούτε σε θέμα ρόστερ, ούτε σε τίποτα, αλλά τώρα δεν θα πούμε περισσότερα. Τώρα έχει σημασία η συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ποιοτική ομάδα, ήταν φρέσκια στο ματς σήμερα και πραγματικά έχει μία πολύ καλή ομάδα", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για:

Το αν στο ημίχρονο υπήρχε φόβος να ξεφύγει το αποτέλεσμα: "Ναι μεν υπήρχε στο μυαλό μας μην ξεφύγει το αποτέλεσμα, όμως θέλαμε να κάνουμε και την προσπάθεια μας, ρισκάραμε γιατί ανεβάσαμε τις γραμμές μας. Είχαμε μία αρκετά καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο".

Το πόσο δύσκολο είναι να μην υπάρχουν λύσεις και να αναγκάζεται να βάλει παίκτες σε διαφορετικές θέσεις: "Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος, έχει γίνει πολλές φορές. Ξέχωρα από το ρόστερ που έχουμε φέτος, καλούμαστε μέσα από αυτά τα παιδιά να βρούμε λύσεις και σε άλλες θέσεις. Όταν καλείσαι να βάλεις σέντερ φορ τον Μασούρα και τον Παπαγεωργίου στα άκρα της επίθεσης, δεν είναι εύκολο. Με το ζόρι βγάζουμε και αποστολή. Γι΄αυτό λέω ότι μέχρι τώρα είναι επιτυχημένη η χρονιά και θέλουμε να την κλείσουμε όπως πρέπει. Θα κάνουμε την τελική μας προσπάθεια για το πρωτάθλημα".

Το αν ανησυχεί που ακόμα υπάρχουν πολλά και δύσκολα παιχνίδι και δεν υπάρχουν πολλές λύσεις στο ρόστερ: "Με ανησυχεί πάρα πολύ. Θα ξεκινήσω κάπως διαφορετικά όμως. Έχουμε ξεκινήσει από τις 15 Ιουνίου, το ρόστερ μας όσον αφορά το καλοκαίρι και τον Γενάρη έγιναν πολλές αλλαγές.

Είμαστε σε περίοδο οικονομικής εξυγίανσης. Το φετινό ρόστερ σε σχέση με πέρυσι δεν έχει καμία σχέση, τουλάχιστον όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Αποχώρησαν πάρα πολύ βασικοί παίκτες. Φέτος στηριζόμαστε σε παίκτες όπως οι Λάμπρου, Σταυρόπουλος, Σαββίδης, Γκιοατά που πέρυσι αυτοί οι παίκτες ήταν αναπληρωματικοί ουσιαστικά. Εγώ ευχαριστώ ξανά τα παιδιά όλα για την προσπάθεια που κάνουν.

Ο Τασουλής ακόμα δεν έχει βοηθήσει λόγω τραυματισμού, έχουμε και άλλα προβλήματα, οπότε γι' αυτό λέω και το αναφέρω ξανά ότι φέτος κάνει μεγάλη δουλειά και προσπάθεια. Θέλουμε να κλείσουμε την χρονιά όσο καλύτερο γίνεται στο πρωτάθλημα και φτάσαμε στα ημιτελικά. Όσο περισσότερα τα παιχνίδια τόσο το πιο δύσκολο, που αυτά τα παιδιά παίζουν ασταμάτητα ουσιαστικά από πέρυσι. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο γι' αυτόν τον σύλλογο που εκπροσωπούμε. Και φέτος όμως αναδεικνύουμε παιδιά. Γίνεται σημαντικό έργο".

Τη δυσκολία κατάκτησης της πέμπτης θέσης: "Με τις φετινές συνθήκες κατά τη γνώμη μου θα ισοβαθμεί με θαύμα αν καταφέρουμε να πάρουμε την πέμπτη θέση. Θέλουμε να το κάνουμε και το πιστεύουμε. Πρώτος εγώ και τα παιδιά και η διοίκηση πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και να είναι μια ακόμα εξαιρετικά πετυχημένη χρονιά".

Τον Γεσίλ: "Εκτός από τα μυικά προβλήματα, είχε και διάστρεμμα από το προηγούμενο παιχνίδι και δεν μπορούσε να παίξει περισσότερο ο Γεσίλ".

Το αν φοβάται την ψυχολογία των παικτών του από εδώ και πέρα: "Όχι, δεν φοβάμαι αυτό. Φοβάμαι όλη αυτή την διάρκεια μέχρι τώρα, που έχει φέρει κόπωση σωματική κυρίως, δεν φοβάμαι ότι ηττηθήκαμε από τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα ήταν ένα όνειρο εδώ που φτάσαμε και κανένα παιδί Έλληνας από αυτά που έχουμε στο ρόστερ δεν είχε παίξει ημιτελικό Κυπέλλου".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ