ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Φουλ για το repeat ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Πανιώνιο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με μπροστάρη τον "οδοστρωτήρα" Πρίγιοβιτς και δύο ακόμη τέρματα από Μαουρίσιο και Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ νίκησε (1-3) τον Πανιώνιο και είναι "αγκαλιά" με την πρόκριση στον 19ο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία του. Μείωσε στο φινάλε ο Κόρμπος.

Κάνοντας το καλύτερο εκτός έδρας φετινό παιχνίδι του (ειδικά στο πρώτο μέρος) ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Νέα Σμύρνη κερδίζοντας με 3-1 τον Πανιώνιο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν φάνηκε να επηρεάζεται καθόλου από τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έβγαλε τρομερή διάθεση και ενέργεια απέναντι στους "κυανέρυθρους" που στο πρώτο ημίχρονο αδυνατούσαν να σταματήσουν τους επιθετικούς των φιλοξενουμένων και ειδικά τον Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος φορ "γιόρτασε" με εξαιρετική εμφάνιση και ωραίο γκολ (εικοστό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ φέτος) το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε πριν δύο μέρες και έχοντας δίπλα του τους πολύ δραστήριους Πέλκα και Μακ έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των γηπεδούχων (και κατοχή μπάλας περίπου στο 80%).

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο μέρος ήρθε να βάλει την πινελιά του και ο Μπίσεσβαρ που σκόραρε και ήταν πολύ δραστήριος. Πάντως, και ο Πανιώνιος δημιούργησε ευκαιρίες επιθετικά (είχε δοκάρι και μία απίστευτη φάση με τον Παπαγεωργίου να στέλνει τη μπάλα άουτ σε κενή εστία) και πέτυχε το γκολ που δικαιούταν με τον Κόρμπο λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Ωστόσο αυτό το γκολ των γηπεδούχων δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα που φέρνουν τον Δικέφαλο αγκαλιά με την πρόκριση στον 19ο τελικό της ιστορίας του και την ευκαιρία για τοrepeat.

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου) & Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου):Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (46' Σταυρόπουλος), Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68' Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ (46' Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Αζεβέντο, Μαουρίσιο (75' Σάχοβ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (65' Μπίσεσβαρ), Μακ, Πρίγιοβιτς (69' Κουλούρης).

Γκολ: 85' Κόρμπος / 24' Μαουρίσιο, 34' Πρίγιοβιτς, 73' Μπίσεσβαρ

Κάρτες: 37' Βλάχος, 52' Μασούρας, 56' Σταυρόπουλος / 44' Λημνιός

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Πανιώνιο με σχηματισμό 4-2-3-1. Στην εστία ήταν ο Κότνικ και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά και Σαραμαντάς. Στη μεσαία γραμμή αμυντικοί χαφ ήταν οι Κόρμπος και Ουάσινγκτον, με τον Σαββίδη μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξιά ξεκίνησε ο Μασούρας, αριστερά ο Σπιριντόνοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Γεσίλ.

Φουλ για το repeat ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Πανιώνιο

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το 4-2-3-1 το οποίο επιλέγει πάντα στον σχηματισμό του ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαλεζά και Αζεβέντο από δεξιά στην άμυνα. Στον χώρο του κέντρου ο Μαουρίσιο είχε δίπλα του τον Κάνιας και ως "δεκάρι" ξεκίνησε ο Πέλκας. Στην δεξιά πλευρά ήταν ο Λημνιός, αριστερά ο Μακ και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.

Φουλ για το repeat ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Πανιώνιο

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 3ο λεπτό, με σέντρα του Λημνιού από δεξιά και κεφαλιά του Πρίγιοβιτς μέσα από την περιοχή που μπλόκαρε ο Κότνικ. Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Στο 12' ένα πλασέ του Μακ κατέληξε στην αγκαλιά του Κότνικ. Η πρώτη ευκαιρία του Πανιωνίου ήρθε στο 13', με κοντινό πλασέ του Γεσίλ μετά από γύρισμα του Σπιριντόνοβιτς με κεφαλιά, το οποίο όμως κόντραρε στο πόδι του Βαρέλα.

Στο 15ο λεπτό είχε νέα καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από υπέροχη μπαλιά του Κάνιας στην περιοχή, όμως στην προσπάθειά του να "εκτελέσει" τον Κότνικ που είχε απέναντί του, η μπάλα κόντραρε στον γκολκίπερ του Πανιωνίου και στον Μπανανά και κατέληξε κόρνερ. Χαρακτηριστικό της υπεροχής του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα είναι το ότι στο 23' η κατοχή της μπάλας ήταν 82%-18% υπέρ του!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΠΗΚΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με γκολ του Μαουρίσιο. Ο Πρίγιοβιτς συνδυάστηκε άψογα με τον Μακ στην αριστερά πλευρά και σέντραρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Κόρμπο και τον Λημνιό να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα με πορεία προς τα δίχτυα, όπου την έστειλε ο Μαουρίσιο με νέα κεφαλιά πάνω από την γραμμή, ενώ ο Κότνικ ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 26' ο Πασχαλάκης απομάκρυνε την μπάλα σε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Σπίριντόνοβιτς από πλάγια θέση. Στο 28' μία σέντρα-σουτ του Λημνιού από δεξιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια και στο 31' ένα επικίνδυνο γύρισμά του μέσα στην περιοχή μπλόκαρε ο Κότνικ. Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να απαντήσει παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έβρισκε ανοιχτούς διαδρόμους και απειλούσε.

ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Στο 34' ο Πρίγιοβιτς διπλασίασε τα τέρματα του Δικεφάλου με ασίστ του Αζεβέντο, την πρώτη του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε σέντρα ακριβείας από αριστερά και ο Σέρβος σέντερ φορ "εκτέλεσε" με εξαιρετική κεφαλιά στα δίχτυα. Με αυτό το γκολ έφτασε τα 20 στη φετινή σεζόν και τα 30 συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 50 εμφανίσεις.

Στο 43ο λεπτό ο Πανιώνιος είχε δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει λίγο πριν το ημίχρονο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και την πρώτη κεφαλιά του Μπανανά η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα που με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το πρώτο μέρος έληξε με σκορ 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ που ήταν καλύτερος από την αρχή του ματς και προηγήθηκε δίκαια.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με δύο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σταυρόπουλο να παίρνει τη θέση του Γκιοατά στο κέντρο της άμυνας και τον Παπαγεωργίου τη θέση του Γεσίλ, με τον Μασούρα να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Παπαγεωργίου δεξιά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας να βάλουν ένα γκολ και να ξαναμπούν στο ματς. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο 45λεπτο σημειώθηκε στο 59ο λεπτό με πλασέ του Πέλκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής που πέρασε άουτ.

Στο 60' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ ο Πανιώνιος.Αρχικά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε πλασέ του Σπιριντόνοβιτς μέσα από την περιοχή και αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον αφύλαχτο Παπαγεωργίου έκανε νέο πλασέ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Πασχαλάκη. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ με ένα καλό σουτ του Κάνιας στο 67΄ που μπλόκαρε ο Κότνικ.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Στο 73' ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 με γκολ του Μπίσεσβαρ που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο Μπανανά απομάκρυνε με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Μπίσεσβαρ λίγο έξω από την περιοχή και αυτός σούταρε στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα.Στο 79' είχε νέα μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ για να πετύχει και τέταρτο γκολ. Μετά από λάθος του Κότνικ, που έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μακ, ο Σλοβάκος σούταρε αλλά έδιωξε ο γκολκίπερ του Πανιωνίου. Στη συνέχεια επωφελήθηκε ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε νέο σουτ, αλλά έδιωξε εκ νέου ο Σλοβένος. Στο 84ο λεπτό βρήκε δίχτυα ο Σάχοβ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ο Ουκρανός ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος.

ΜΕΙΩΣΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Στο 85' ο Πανιώνιος μείωσε σε 1-3 με γκολ του Κόρμπου. Ο Μπραχίμι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα, έφτασε στον Κόρμπο, ο οποίος προ κενής εστίας στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα με το στήθος, μετά από λανθασμένη έξοδο του Πασχαλάκη.Στο 88' ο Πανιώνιος είχε την τελευταία του ευκαιρία στο ματς, με δυνατό σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης. Προτού πάρει το ριμπάουντ ο Σπιριντόνοβιτς, έδωξε σε κόρνερ ο Βιεϊρίνια. Με τη νίκη του με 3-1 ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μεγάλη ευκαιρία του Πανιωνίου στο 60'. Ο Παπαγεωργίου βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή όμως αστόχησε πλασάροντας πάνω από την εστία του εξουδετερωμένου Πασχαλάκη. Η φάση μάλιστα ήταν σε σημείο που οι γηπεδούχοι πίεζαν και θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλή παρουσία από τον Σκουλά. Κοντά στις φάσεις ο Θεσσαλός ρέφερι και σωστές οι υποδείξεις από τους βοηθούς τους.Χρεώνεται ένα λάθος στο φινάλε με τον μη καταλογισμό ανατροπής από τον Σαββίδη στον Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Σέρβο φορ, ειδικά στο πρώτο μέρος, οι αμυντικοί του Πανιωνίου δεν μπορούσαν με τίποτα να τον ανακόψουν.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η φρεσκάδα και η διάθεση του ΠΑΟΚ να τρέξει. Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν πολλές ευκαιρίες λόγω του γρήγορου τρόπου που έπαιζαν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η άμυνα του Πανιωνίου στο πρώτο μέρος. Πολλά κενά και πολλές οι φορές που εκτέθηκε σε γρήγορες επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Χειρότερος ήταν ο Γκιοατά (είχε και ευθύνη στο πρώτο γκολ), τον οποίο μάλιστα ο Γρηγορίου αντικατέστησε στο ημίχρονο με τον Σταυρόπουλο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ