ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στον "αέρα" η έδρα του Παναθηναϊκού

Στον "αέρα" η έδρα του Παναθηναϊκού
Παναθηναϊκός, ΟΑΚΑ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Αλαφούζος αντάλλαξαν σήμερα βαριές εκφράσεις με γραπτές ανακοινώσεις τους, η υπόθεση της Λεωφόρου είναι πιθανό πλέον να φτάσει στα δικαστήρια και η έδρα του Τριφυλλιού για την προσεχή σεζόν είναι στον αέρα.

Έξι μέρες πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος, παίκτες, προπονητικό τιμ, οπαδοί, διοικούντες, οι... πάντες στην κοινωνία του Παναθηναϊκού δεν γνωρίζουν την έδρα της ομάδας στην προσεχή αγωνιστική σεζόν! Λεωφόρος; Η' ΟΑΚΑ για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2012-2013, την πρώτη του Γιάννη Αλαφούζου (με Φερέιρα - Ρότσα - Φάμπρι - Βονόρτα) στο Τριφύλλι;

Μετά τη χθεσινή “έκρηξη” των δύο πλευρών (με το εξώδικο της ΠΑΕ, τη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και εν συνεχεία τη δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου), οι τόνοι αναμένεται να πέσουν από σήμερα (Παρασκευή, 3/8). Υπάρχουν στελέχη σε αμφότερες τις πλευρές τα οποία θα προσπαθήσουν να γεφυρώσουν το χάσμα. Όχι μεταξύ Γιαννακόπουλου - Αλαφούζου. Αυτό είναι πλέον... Grand Canyon, με τις εκατέρωθεν βαρύτατες κατηγορίες και τις απειλές για προσφυγή στα δικαστήρια. Αλλά για να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Ερασιτέχνη και ΠΑΕ, ώστε να συμφωνήσουν για το ετήσιο ενοίκιο, τον τρόπο πληρωμής των χρεών ή ακόμη και για μια νέα σύμβαση για το "Απόστολος Νικολαϊδης".

Δεν είναι εύκολο. Ούτε το πιο πιθανό σενάριο. Διότι ακόμη κι όταν η λογική πρυτανεύει μεταξύ των στελεχών, άπαξ και τα αφεντικά έχουν χαράξει τη δική τους σκληρή - επιθετική - "πολεμική" γραμμή, το χάσμα τις περισσότερες φορες διευρύνεται. Δεν μειώνεται.

Αν, λοιπόν, ο Ερασιτέχνης δεν δώσει στην ΠΑΕ το παραχωρητήριο για τη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να το συμπεριλάβει στον φάκελό του όπως κάνει κάθε χρόνο και θα παίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο πάντα δηλώνει ως "δεύτερη έδρα". Σίγουρο θεωρείται ότι - σε κάθε περίπτωση, ό,τι κι αν γίνει - οι Πράσινοι θα ζητήσουν στην κλήρωση του πρωταθλήματος την προσεχή Πέμπτη κλειδάριθμο με την ΑΕΚ για το ΟΑΚΑ. Κι αν δεν τα βρει η ΠΑΕ εξωδικαστικά με τον Ερασιτέχνη, ουδείς γνωρίζει... πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα η ΠΑΕ αν όντως προκύψει τελικά δικαστική μάχη (τρέχουσα εν ισχύ σύμβαση με τον Ερασιτέχνη, σταθερή πληρωμή των οφειλόμενων δόσεων στον Α.Ο.), όμως για να παίζει στο "Απόστολος Νικολαϊδης" χρειάζεται το έγγραφο παραχωρητήριο του (ιδιοκτήτη) ερασιτέχνη, το οποίο δεν έχει.

Σημείωση Νο 1: Η διοίκηση του ΟΑΚΑ δεν θα έχει πρόβλημα με μια σύμβαση "α λα ΑΕΚ" να φιλοξενήσει ως γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Αρκεί να πληρώνει η ΠΑΕ τις οφειλόμενες δόσεις της. Θα το κάνει: με 270.000 ευρώ έχει υπογράψει ετήσιο ενοίκιο στο ΟΑΚΑ η Ένωση, 500.000 ευρώ ζητά ο Ερασιτέχνης για τη Λεωφόρο...

Σημείωση Νο 2: Αν η "Athens Alive" κοινοπραξία τα βρει με την κυβέρνηση για την Καλογρέζα μέχρι το τέλος του 2018, θα περιέλθει και το ΟΑΚΑ την επόμενη σεζόν στη... δικαιοδοσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αλλά ως τότε ποιος ξέρει σε τίνος τα χέρια θα βρίσκεται η ΠΑΕ;

Σημείωση Νο 3: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα έκδοση των εισιτηρίων διαρκείας από την ΠΑΕ. Να βγάλει "διαρκείας" για τη Λεωφόρο (όπως ήταν έτοιμη) και να ξαναβγάλει μετά από μια εβδομάδα για το ΟΑΚΑ αν δεν βρεθεί λύση με τον Ερασιτέχνη; Ταλαιπωρία για όλους θα ήταν... Πάντως η πιο τρανή απόδειξη για το πού θα παίζει ο Παναθηναϊκός θα είναι η έκδοση των "διαρκείας". Όταν θα έρθει η ώρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ