ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Υπογράφει επέκταση και φεύγει για Βόλο ο Περέα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Perea, Panathinaikos (eurokinissi) EUROKINISSI

Η φόρμουλα που άλλαξε στην πορεία ο Παναθηναϊκός, κάνοντας ολόδικό του τον Κολομβιανό επιθετικό, Χουάν Χοσέ Περέα, η επέκταση συμβολαίου έως το 2022 και ο μονοετής δανεισμός του στο Βόλο που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Θέμα ωρών είναι πλέον η παραχώρηση του Χουάν Χοσέ Περέα από τον Παναθηναϊκό στο Βόλο, υπό τη μορφή του μονοετούς δανεισμού, σε μία υπόθεση ούτως ή άλλως έχει αρκετό παρασκήνιο.

Όταν οι «πράσινοι» απέκτησαν τον Περέα το καλοκαίρι του 2019 με διετές συμβόλαιο ως ελεύθερο από την Πόρτο -και με «ενδιάμεσο» την πρώτη ομάδα του στην Κολομβία, την Εσκοφουτούπερ- η αρχική «φόρμουλα» που είχαν βρει για να αποφύγουν την πληρωμή των τροφείων στους «δράκους» και τη Σάλτσμπουργκ (στις ομάδες που αγωνίστηκε ο Περέα όταν ήρθε στην Ευρώπη) ήταν ο διετής δανεισμός του.

Στην πορεία, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν, με τους «πράσινους» να καταλήγουν εντέλει (μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) σε μία άλλη «φόρμουλα», που τους επέτρεπε να κάνουν ολόδικό τους τον 20χρονο Κολομβιανό επιθετικό, «ντριμπλάροντας» το μεγαλύτερο μέρος των τροφείων προς την Πόρτο και τη Σάλτσμπουργκ.

Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που ορίζει πλέον τα δεδομένα στην υπόθεση του Περέα. Ο Κολομβιανός τέθηκε εκτός σχεδιασμού για την επόμενη περίοδο (2020/21), καθώς ο Ντάνι Πογιάτος έκρινε μετά το πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας πως δεν «κουμπώνει» απόλυτα στο αγωνιστικό πλάνο του. Ωστόσο, επειδή στο «τριφύλλι» τον θεωρούν «επένδυση» για το μέλλον, αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία να πάει σε μία ομάδα που θα έχει παίξει και θα ξεκάθαρο ρόλο, προκειμένου να «μεγαλώσει» ποδοσφαιρικά, να εξελιχθεί και να επιστρέψει το επόμενο καλοκαίρι στο Κορωπί για να διεκδικήσει εκ νέου την ευκαιρία του να «μπει» στο «πράσινο» ρόστερ.

Στις συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, έπειτα από την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από το Βόλο για τον 20χρονο επιθετικό, αποφασίστηκε να υπογράψει ο Περέα επέκταση συμβολαίου κατά ένα έτος (ήτοι έως το καλοκαίρι του 2022) κι εν συνεχεία να δοθεί ως δανεικός για ένα χρόνο στην ομάδα της Μαγνησίας.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της Τρίτης (1/9), με τον Περέα να φεύγει ακολούθως για το Βόλο, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του θεσσαλικού συλλόγου.

Στη δε συμφωνία ανάμεσα στα δύο κλαμπ, αναμένεται να μπει κι όρος, που δεν θα επιτρέπει τη συμμετοχή του Κολομβιανού στα δύο ματς που θα δώσει ο Παναθηναϊκός με το Βόλο (ή σε ενδεχόμενο ματς Κυπέλλου) για την αγωνιστική περίοδο 2020/21. Όπως είχε γίνει αντίστοιχα και την περασμένη σεζόν στον δανεισμό του Εμμανουηλίδη στον Πανιώνιο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ