ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το χρέος έχει μειωθεί σημαντικά

Παναθηναϊκός: Το χρέος έχει μειωθεί σημαντικά

Με τρεις ΑΜΚ και με περιστολή δαπανών, η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου κατάφερε να μειώσει το χρέος που είχε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον Ιούνιο του 2018.

Πριν από λίγες μέρες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανάρτησε στο διαδίκτυο τον ισολογισμό της σεζόν 2017 – 2018. Τα νούμερα που αναγράφονται ουσιαστικά επιβεβαίωσαν αυτό που ήταν γνωστό από τις ποινές που επέβαλαν πέρυσι η UEFA και η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και απλώς συγκεκριμενοποίησαν το πρόβλημα...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το χρέος της ΠΑΕ στις 30 Ιουνίου του 2018 προσδιοριζόταν στα 49,02 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι λιγότερο από 50 εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα ήταν αποτρεπτικό για έναν επενδυτή ο οποίος θα ήθελε να αναμειχθεί στον Παναθηναϊκό.

Μετά από 8 μήνες, το άνοιγμα έχει συμμαζευτεί σε μεγάλο βαθμό. Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει τρεις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου με απόδοση περίπου 24 εκατομμυρίων ευρώ. Με δεδομένο ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος (θα εμφανίσει μικρό πλεόνασμα), αυτό σημαίνει ότι η συνεισφορά των ΑΜΚ χρησιμοποιήθηκε για να μειωθεί το χρέος.

Η ακριβής μείωση μπορεί να υπολογιστεί μόνο από τους ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στο λογιστήριο της ΠΑΕ. Ωστόσο, με βάση τις εκτιμήσεις, πλέον το χρέος κυμαίνεται περίπου στα 25 εκατομμύρια ευρώ και παρουσιάζει περαιτέρω μειωτικές τάσεις.

Εκτός από τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ μέσω των ΑΜΚ, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πετύχει να μικρύνει το άνοιγμα με την περιστολή δαπανών. Η διοίκηση εφαρμόζει πολιτική σκληρής λιτότητας και περικόπτει κάθε περιττό έξοδο, ώστε ο προϋπολογισμός να καταστεί πλεονασματικός.

Ασφαλώς, οι οπαδοί δεν νοιάζονται για τους αριθμούς, αλλά για τους τίτλους και τις διακρίσεις. Όμως, ο Γιάννης Αλαφούζος ενδιαφέρεται ώστε η ΠΑΕ να "καθαρίσει" και να καταφέρει να την παραχωρήσει με κέρδος...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ