ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα ζητούμενα για το ντέρμπι

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr εξηγεί σε ποιους τομείς πρέπει να βρει λύσεις ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και είναι τόσο ξεκάθαρο αουτσάιντερ... Ουδέποτε στο παρελθόν, το Τριφύλλι φαινόταν να έχει τόσες λίγες πιθανότητες απέναντι στον Δικέφαλο του Βορά, παρότι το ματς διεξάγεται στην Αθήνα.

Πάντως, ο Γιώργος Δώνης δεν θεωρεί ότι η ομάδα του είναι... χαμένη από χέρι. Αντίθετα, το "τραίνο" πιστεύει ακράδαντα ότι ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να νικήσει τον ΠΑΟΚ, αρκεί να εφαρμόσει σωστά το σχέδιο του και να μην επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων αγωνιστικών.

Ασφαλώς, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και αήττητος είναι το φαβορί. Ο ΠΑΟΚ υπερέχει σε κάθε κατηγορία και ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να βρει απαντήσεις, εάν θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το Sport24.gr εξηγεί που...

ΑΝΑΧΑΙΤΣΗ ΤΟΥ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ο "κινητήριος μοχλός" του ΠΑΟΚ και από τους πιο φορμαρισμένους αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν το μαρκάρισμα του είναι οι δύο αμυντικοί χαφ του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Εργκούς Κάτσε. Αναμφίβολα, η αποστολή τους δεν είναι εύκολη, αφού ο Ολλανδός του ΠΑΟΚ έχει το απρόβλεπτο και αρκεί μία στιγμή να ξεφύγει για να κάνει τη ζημιά.

ΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΑΚ

Ο ΠΑΟΚ παίρνει πολλές προσπάθειες από τα άκρα και αυτό δεν οφείλεται μόνο στους ποιοτικούς εξτρέμ του, αλλά και στους μπακ του. Οι Βιεϊρίνια και Μάτος είναι δύο οπισθοφύλακες που κάνουν τη διαφορά και έχουν δώσει λύσεις στην επίθεση. Ειδικά, ο Πορτογάλος έχει πετύχει σημαντικά γκολ στα ντέρμπι, όπως με τον Άρη και τον Ολυμπιακό. Είναι προφανές ότι ο Γιόχανσον και ο Ινσούα δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, αλλά θα χρειαστούν ντουμπλάρισμα από τους χαφ, ώστε να περιορίσουν τους αντιπάλους τους.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ

Ο ΠΑΟΚ διαθέτει πιο ψηλά και δυνατά κορμιά σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό, επομένως έχει το πλεονέκτημα στις στατικές φάσεις. Για να καταφέρουν οι "πράσινοι" να ανταπεξέρθουν στη σωματική υπεροχή των αντιπάλων τους, χρειάζονται να είναι συγκεντρωμένοι ώστε να κινηθούν πρώτοι στη μπάλα. Στην πράξη δεν είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλύψουν το χάντικαπ.

ΤΟ "ΣΠΑΣΙΜΟ" ΤΟΥ ΠΡΕΣΙΝΓΚ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, όταν ο αντίπαλος τον πιέζει ψηλά. Είναι προφανές ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ θα έχει ακόμα δυσκολότερο έργο, λόγω της ποιότητας του "Δικεφάλου του Βορά". Στον πρώτο γύρο ο Γιώργος Δώνης είχε καταφύγει στην επιλογή των γεμισμάτων από την άμυνα και είναι άγνωστο τι θα επιλέξει για το ματς του ΟΑΚΑ. Σίγουρα, όμως, το "τραίνο" περιμένει πολλά από τον Γιάννη Μπουζούκη, αφού είναι ο καλύτερος χειριστής της μπάλας και αυτός ο οποίος μπορεί να τη μεταφέρει για αρκετά μέτρα.

ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΛΑΘΗ

Οι ποδοσφαιριστές του Δώνη εκπαιδεύονται σε ένα αγωνιστικό στυλ, αλλά μέχρι να το συνηθίσουν και να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία, κάνουν λάθη σε σημεία που δεν συγχωρούνται. Ο Παναθηναϊκός έχει πληρώσει σε αρκετά ματς τις ολιγωρίες του, αλλά στο κυριακάτικο (3/3) ντέρμπι κάθε αδράνεια θα κοστίσει ακόμα περισσότερο. Ο Γιώργος Δώνης έχει μιλήσει πολύ με τους παίκτες του, ελπίζει ότι θα αποφύγουν τα ρίσκα και αισιοδοξεί ότι με λίγη τύχη, ο ΠΑΟΚ δεν θα εκμεταλλευτεί αυτό το κομμάτι.

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΝΤΑ

Οι Βαρέλα και Κρέσπο συνθέτουν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο του πρωταθλήματος, οπότε εξ' ορισμού το έργο του Φεντερίκο Μακέντα είναι πολύ δύσκολο. Αν ο Ιταλός απομονωθεί ανάμεσα στους στόπερ του ΠΑΟΚ, τότε δεν θα έχει τύχη να απειλήσει. Ο Γιώργος Δώνης πρέπει να βρει τον τρόπο να τον υποστηρίξει, εάν θέλει ο Παναθηναϊκός να γίνει απειλητικός. Φυσικά, πρέπει και ο ίδιος ο Ιταλός να κάνει περισσότερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αφού δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες από την απόκτηση του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ