ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι χαφ που θα πλαισιώσουν τον Κουρμπέλη

Παναθηναϊκός: Οι χαφ που θα πλαισιώσουν τον Κουρμπέλη
EUROKINISSI

Οι Φάνος Κατελάρης και Ιμπραχίμ Μπλάτι Τουρέ είναι ενδεικτικοί των μέσων που ψάχνει ο Νίκος Νταμπίζας για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Ο Φάνος Κατελάρης και ο Ιμπραχίμ Μπλάτι Τουρέ είναι δύο χαφ που απασχολούν τον Νίκο Νταμπίζα και έχουν συνεργαστεί μαζί του στην Ομόνοια τη σεζόν 2016-2017. Ασφαλώς, δεν είναι οι μόνοι στη λίστα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, αλλά είναι ενδεικτικοί για το είδος των παικτών που αναζητούνται για τη μεσαία γραμμή.

Ένα "εξάρι" με όγκο, δύναμη, ύψος και αλτικότητα, ώστε να προστατεύει τους στόπερ, να κερδίζει τις πρώτες μπάλες και ισχυροποιήσει τον Παναθηναϊκό στον αέρα. Επίσης, ένας box to box με ενέργεια, τρεξίματα και επιθετικότητα, ο οποίος θα "κουβαλάει" τη μπάλα και θα ανεβοκατεβαίνει στο γήπεδο. Σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του Νταμπίζα στο "Γεώργιος Καλαφάτης", όταν ο Νταμπίζας είχε παρόμοιο μπάτζετ, ψάχνει έναν πιο ογκώδη Τάσο Λαγό και έναν Αμπντούλ Ατζαγκούν.

Αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, αλλά θα πλαισιώσουν τον Δημήτρη Κουρμπέλη και θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα αποτελέσει την "κολώνα" της ομάδας του Γιώργου Δώνη, αλλά προορίζεται για έναν πιο διευρυμένο και προωθημένο ρόλο, που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί και να βελτιωθεί.

ΕΝΑΣ ΠΙΟ ΔΙΕΥΡΗΜΕΝΟΣ ΡΟΛΟΣ

Ο Κουρμπέλης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης σεζόν ως αμυντικός χαφ. Μάλιστα, είχε αρχίσει την προετοιμασία ως κεντρικός στόπερ στην τριάδα, αλλά η άνοδος του Κολοβέτσιου και η μετατόπιση του Κουλιμπαλί, τον επανέφεραν στη μεσαία γραμμή. Για τη σεζόν 2019-2020 προαλείφεται για πιο επιθετικά καθήκοντα.

Ο ακριβής ρόλος του Κουρμπέλη σε κάθε παιχνίδι θα εξαρτάται από το αν ο Δώνης θα χρησιμοποιεί δύο ή τρεις παίκτες στον "άξονα". Το ίδιο ισχύει για τους παρτενέρ του, οι οποίοι θα επιλέγονται ανά περίπτωση. Ωστόσο, ο Κουρμπέλης έδειξε ότι έχει την ικανότητα να τρέξει με τη μπάλα, να περάσει πάσες και να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Σε ένα σύνολο που θα είναι βελτιωμένο, περισσότερο δουλεμένο, με ένα χρόνο συνοχής και το κυριότερο, με πιο ποιοτικούς συμπαίκτες, ο Κουρμπέλης θα μπορέσει να "ξεδιπλώσει" τις αρετές του. Ο αρχηγός θα μπορεί να πάρει παραπάνω πρωτοβουλίες και να βρίσκει ανταπόκριση ή να τροφοδοτείται συχνότερα. Κινήσεις που απέφευγε πέρυσι, επειδή ήταν επικίνδυνο για την ομάδα να αφήσει τη θέση του.

Ο Κουρμπέλης έχει αντίληψη του χώρου και διαθέτει την οξυδέρκεια να μεταβεί στο σωστό σημείο. Μέχρι τώρα αυτά τα χαρακτηριστικά τα έδειξε λίγες φορές, διότι δεν του το επέτρεψαν οι συνθήκες. Ωστόσο, τη νέα χρονιά θα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει έναν χαφ με πλήρες "ρεπερτόριο", να μεταμορφωθεί σε ένα "οχτάρι" υψηλών προδιαγραφών. Αυτό θα ωφελήσει τον Παναθηναϊκό, όσο και τον ποδοσφαιριστή που θέλει να κάνει κάποια στιγμή το άλμα στο εξωτερικό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ