ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι 15 μέρες του ευρωπαϊκού "Stop" και το πρόγραμμα για "ορειβασία"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός... κατάφερε μέσα σε δύο εβδομάδες να αποκλειστεί στο Κύπελλο και να βάλει σε "υποθήκη" την πέμπτη θέση, για την οποία θα μπορούσε να είχε σοβαρό πλεονέκτημά έναντι των ανταγωνιστών του. Δείτε το πολύ δύσκολο πρόγραμμά του με τέσσερα εκτός έδρας ματς και τρία ντέρμπι στο ΟΑΚΑ το επόμενο δίμηνο.

Ό,τι κι αν γίνει πλέον στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν, αυτόν τον Γενάρη - "γδάρτη" θα τον θυμόμαστε. Και εμείς ως παρατηρητές και όλοι στο Τριφύλλι ως πρωταγωνιστές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο

Οι Πράσινοι "κατάφεραν" μέσα σε 15 ημέρες να διαγράψουν οριστικά και αμετάκλητα τον έναν δρόμο προς την Ευρώπη ( αποκλεισμός από τη Λαμία στο Κύπελλο) και να θέσουν τρομερά πλέον εμπόδια για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, η οποία οδηγεί στο Europa League και στη διαγραφή της ποινής αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Πώς γκένεν αυτό;" όπως θα ρωτούσε ο Πάτρικ Ογκουνσότο; Παίρνοντας μόνο δύο βαθμούς σε τρία ματς. Με δυο εντός έδρας ισοπαλίες εναντίον Ξάνθης (2-2) και ΑΕΛ (1-1) στο ΟΑΚΑ, χάνοντας στη Λαμία 1-0 με το υπέροχο γκολ του Μπερτόγλιο και τις ευκαιρίες των Μακέντα, Γιόχανσον, Καμπετσή. Στα ίδια παιχνίδια του πρώτου γύρου είχε πάρει εννέα βαθμούς (!), με δύο εκτός έδρας νίκες (Ξάνθη 0-1, ΑΕΛ 1-3) και επικράτηση με 3-1 επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ.

Πλέον η "επιχείριση πέμπτη θέση", δηλαδή ο μοναδικός δρόμος του Παναθηναϊκού για να "σβήσει" την ποινή του στην Ευρώπη καθίσταται πάρα πολύ δύσκολη. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν αν είχαν νικήσει έστω την Ξάνθη και την ΑΕΛ, δηλαδή τα δυο ματς που είχαν στα χέρια τους (ισοφάριση στο 97' με ανόητο πέναλτι Μαυρομάτη στον Κάστρο - ισοπαλία με 1-0 και παίκτη παραπάνω από το 2' την Κυριακή) να είχαν αποσπαστεί από τους ανταγωνιστές τους και να είχαν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Ατρόμητο.

Τώρα; Εχουν στο επόμενο δίμηνο τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια (Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος), τρία σερί ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) και... ενδιάμεσα ένα επιπλέον δύσκολο ματς στο ΟΑΚΑ, εναντίον του Αστέρα.

Πόσο μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός σ' αυτές τις 15 μέρες αποδεικνύεται και από το πόσους πόντους πήραν οι ανταγωνιστές του στο ίδιο διάστημα: 1 ο Ατρόμητος, 2 ο Παναιτωλικός, 4 ο Άρης και (μάξιμουμ) 5 η Ξάνθη!

Και αντί να είναι στη βαθμολογία με "αέρα" στην πέμπτη θέση, ο Παναθηναϊκός έχει συγκάτοικο την Ξάνθη, "κολλητσίδες" Άρη - Παναιτωλικό και σε σχετικά μικρή απόσταση ΑΕΛ, Πανιώνιο, Αστέρα.

* Παράξενο, αλλά αληθινό: ακόμη και μ' αυτά τα αποτελέσματα, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον (μετά τη χθεσινή ισοπαλία) περσσότερους βαθμούς εντός αγωνιστικού χώρου από τον Ατρόμητο: 30-29, το οποίο μετατρέπεται σε 24-29 λόγω της ποινής του "-6" που κουβαλούν οι Πράσινοι από την αρχή της σεζόν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγωνιστική Ματς
15η Παναιτωλικός – ΠΑΟ
19η Λεβαδειακός – ΠΑΟ
20η ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟ
21η ΠΑΟ – Αστέρας
22η Πανιώνιος – ΠΑΟ
23η ΠΑΟ – ΠΑΟΚ
24η ΑΕΚ – ΠΑΟ
25η ΠΑΟ – Ολυμπιακός
26η Απόλλων - ΠΑΟ
27η ΠΑΟ - Αρης
28η ΠΑΟ - ΟΦΗ
29η Ατρόμητος - ΠΑΟ
30η ΠΑΟ - Παναιτωλικός
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ