ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Λαμία στους "8" του Κυπέλλου, 4-2 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό

Η Λαμία στους "8" του Κυπέλλου, 4-2 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός και Λαμία οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί που από πλευράς "πράσινων" οι Κάτσε και Κουρμπέλης αστόχησαν και οι ψυχραιμότεροι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση με 4-2 (1-0 κανονική διάρκεια). Οι Λαμιώτες αποκλείουν το "τριφύλλι" από το Κύπελλο για δεύτερη σερί σεζόν.

Η Λαμία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο. Η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν ψυχραιμότερη στη διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στους "8" με σκορ 4-2.

Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Εμμανουηλίδη στο 83', αλλά από εκεί πέρα δεν βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν την ανατροπή.

Βέβαια, πέρα από τους Κουρμπέλη και Κάτσε που αστόχησαν στα πέναλτι, μοιραίος μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Νίκος Βέργος. Ο φορ του Παναθηναϊκού στο 120' έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του, αλλά ενώ ήταν ολομόναχος για να πλασάρει τον Μελίσσα, έχασε χρόνο και ο εξαιρετικός Ασίγμπα σταμάτησε την προσπάθειά του επιθετικού με όμορφο τάκλιν.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΓΟΥ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ

Από την αρχή του ματς, πάντως, φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια είτε αυτή ήταν πάσα είτε σουτ. Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας του τρεις φορές για να καταφέρει να γίνει πιο επιθετικός και στο δεύτερο ημίχρονο είδε... φως.

Οι "πράσινοι" έγιναν πιο παραγωγικοί και έχασαν ευκαιρίες να προηγηθούν. Πιο χαρακτηριστική η στιγμή του 55' που ο Κουρμπέλης πήρε έτοιμο γκολ από τον Μακέντα, όμως νικήθηκε από τον Μελίσσα. Εν τέλει το τέρμα της ισοφάρισης του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα ήρθε όπως αναφέραμε παραπάνω από τον Εμμανουηλίδη ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Καμπετσή στο 67'.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Παναθηναϊκός άρχισε πρώτος με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει το 1-0 και τον Επστάιν να ισοφαρίζει σε 1-1. Το 2-1 για τους γηπεδούχους έκανε ο Μακέντα και ο αρχηγός της Λαμίας, Μπουλούλης το 2-2.

Έπειτα, ήταν η σειρά του Κάτσε να εκτελέσει όμως ο χαφ των "πρασίνων" είδε... στοπ από τον Μελίσσα που δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει το πέναλτι του Αλβανού που πήγε στη μέση της εστίας. Από πλευράς Λαμίας ο Ρόμανιτς έγραψε το 3-2 και ο Κουρμπέλης που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, επέτρεψε στον Καραμάνο να "σφραγίσει" την πρόκριση με το τελικό 4-2.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Βοηθοί: Ακρίβος, Χρηστάκογλου

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (79' Βέργος), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46' Κουρμπέλης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67' Εμμανουηλίδης), Μακέντα

Λαμία (Μ. Χάβος): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53' Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71' Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Καμπασόλ (72' Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης

Γκολ: 83' Εμμανουηλίδης

Κάρτες: 91' Σκόνδρας, 102' Μπουλούλης, 121' Καρυπίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ