STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 1-1: Ούτε με έντεκα εναντίον δέκα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν οι πράσινοι

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 1-1: Ούτε με έντεκα εναντίον δέκα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν οι πράσινοι

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται της ΑΕΛ από το 3' και να παίζει με παίκτη παραπάνω. Δεν "κλείδωσε" το ματς παίζοντας κακό ποδόσφαιρο και η Λάρισα ισοφάρισε και πήρε πολύτιμο βαθμό στο ΟΑΚΑ. Αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο τριφύλλι στο 87' ο Παπαδόπουλος. (VIDEOS)

Ισόπαλο 1-1 ήρθε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΛ με τους πράσινους για τρίτο παιχνίδι στο πρωτάθλημα μέσα στο 2019 να μην μπορούν να κερδίσουν. Με τη διαφορά ότι κόντρα στους "βυσσινί" οι πράσινοι έπαιζαν για σχεδόν ένα ολόκληρο παιχνίδι με παίκτη παραπάνω ενώ είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ από το 2' λεπτό της αναμέτρησης.

Παρά όλες τις προϋποθέσεις που ήταν υπέρ του τριφυλλιού έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι από το πρώτο του λεπτό ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στη διάρκεια του 90λεπτου, δεν αξιοποίησε όσες ευκαιρίες έκανε κυρίως στο πρώτο μέρος και έπαιξε με τη φωτιά.

Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να πετύχει ένα γκολ στη μια από τις δυο τελικές που έκανε και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι πράσινοι άργησαν να ξυπνήσουν και να απειλήσουν στο δεύτερο μέρος και το έκαναν ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα ενώ είδαν και τον Παπαδόπουλο να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι που έγινε στον Μακέντα στο 87' της αναμέτρησης και ουσιαστικά να στερεί από το τριφύλλι το τρίποντο.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ:

1. ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΘΗ

Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από έναν οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας με τη Λαμία και έψαχνε στο ματς με την ΑΕΛ ένα γρήγορο γκολ με το οποίο όλο το άγχος θα έφευγε από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Δώνη. Αυτό ήρθε στην πρώτη φάση του παιχνιδιού και μάλιστα το κέρδος για το τριφύλλι ήταν διπλό. Ο Μαυρομάτης έκανε μια βαθιά μπαλιά προς τον Μακέντα που έφυγε από κανονική θέση.

Ο Ιταλός έβαλε σωστά τη μπάλα μπροστά του και πριν εκτελέσει ο Γκοίκοβιτς τον έσπρωξε από πίσω μην έχοντας καμία επαφή με τη μπάλα. Ο Παπαδόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και έδειξε απευθείας κόκκινη στον αμυντικό της ΑΕΛ. Σωστή απόφαση με τον Μακέντα εν συνεχεία να στήνει τη μπάλα στα έντεκα βήματα. Ο Ιταλός εκτέλεσε σωστά νικώντας τον Κρίστινσον και με το 6ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Το τριφύλλι μπήκε από τα πρώτα λεπτά σε θέση οδηγού στο παιχνίδι και θα μπορούσε να κάνει το 2-0 στο 4' όταν ο Εμμανουηλίδης βγήκε από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε έξω. Έξω πέρασε και το σουτ του Ινσούα στο 13' με το δεξί από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 23' όταν ο Εμμανουηλίδης εκτέλεσε το κόρνερ με τον Κουλιμπαλί να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι, να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε στο 43' όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς έφυγε στην κόντρα και έκανε ένα σουτ από μακριά με τη μπάλα να περνάει έξω από την εστία του Διούδη.

2. Ο ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΝΙΚΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΜΥΝΑ

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν δεδομένο πως η ΑΕΛ θα προσπαθήσει να κρατήσει όσο πιο χαμηλά το δείκτη του σκορ και να εκμεταλλευτεί το παραμικρό πράσινο λάθος.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος ήταν ακίνδυνος επιθετικά και με τον Μπουζούκη να έχει δώσει τη θέση του στον Άλτμαν από την αρχή του δευτέρου μέρους δεν μπορούσε να κάνει κάθετο παιχνίδι αλλά προσπαθούσε κυρίως από τα δεξιά και με σέντρα στην περιοχή να αναπτυχθεί.

Το τριφύλλι και δη ο Κουρμπέλης ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Καρανίκα από το χέρι με το ριπλέι να δείχνει ότι κάτι υπάρχει στη συγκεκριμένη φάση αλλά ο Παπαδόπουλος έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Το λάθος που έψαχνε η ΑΕΛ έγινε στο 54' και το εκμεταλλεύτηκε ο καλύτερος παίκτης των "βυσσινί", ο Ντέλετιτς, στο 54'. Σε μια φάση που δεν προμήνυε κάτι ο Σέρβος επιθετικός κυνήγησε τη μπάλα στα δεξιά και την έκλεψε από τον Μαυρομάτη ο οποίος δεν κάλυψε σωστά τη μπάλα. Ο Ντέλετιτς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Διούδη που δεν μπορούσε να απομακρύνει παρά το γεγονός ότι έπεσε στην αριστερή του γωνία.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να μην παράγει φάσεις την ώρα που ο Φέστα έριξε στο ματς ότι υπήρχε μεσοαμυντικά προκειμένου να διατηρήσει αυτό το 1-1 από το 54'. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΛ μετά το 70' έπαιζε με 5-3-1.

3. ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όπου είχε δυο-τρεις καλές στιγμές ενώ ο Παπαδόπουλος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι του Ζίζιτς στον Μακέντα στο 87' και ουσιαστικά αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Αρχικά ο Παπαδόπουλος και ο πρώτος βοηθός, ο Νικολακάκης, δεν είδαν το πέναλτι που έγινε όταν μετά από κόρνερ του Μουνιέ ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα σουτ από τα αριστερά με τον Μακέντα να κινείται προς τη μπάλα και τον Ζίζιτς να τον κρατάει από το χέρι και εν συνεχεία από τη φανέλα παρατεταμένα. Ο Παπαδόπουλος αρχικά έδειξε άουτ και εν συνεχεία από τις φωνές του Ιταλού και των πράσινων ζήτησε να εκτελεστεί φάουλ. Κάτι που μόνο αυτός είδε.

Μετά το πέναλτι και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός είχε δυο σπουδαίες φάσεις για να φτάσει στο γκολ. Αρχικά στο 93' ο Κουρμπέλης έκανε ένα δυνατό σουτ στη γωνία του Κρίστινσον που έπεσε και μπλόκαρε σε κόρνερ. Ενώ στην εκτέλεση του κόρνερ και πάλι ο αρχηγός του τριφυλλιού ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έπιασε τη μπάλα.

4. ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΕ

Ο Γιώργος Δώνης σε ένα ακόμη ματς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με μια ενδεκάδα... πασπαρτού. Χρησιμοποίησε έντεκα παίκτες δηλαδή που θα μπορούσαν να αλλάξουν διάταξη στον αγωνιστικό χώρο χωρίς ο ίδιος να επέμβει με μια αλλαγή. Έτσι και έγινε στη διάρκεια της αναμέτρησης καθώς το τριφύλλι ξεκίνησε με 3-5-2 με τους Κουλιμπαλί, Παντελάκη, Μαυρομάτη στα στόπερ και τους Εμμανουηλίδη και Ινσούα ως μπακ χαφ. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα όμως ο Δώνης είπε στους παίκτες του να αλλάξουν διάταξη και μετέτρεψε το σύστημα των πράσινων σε 4-2-3-1 με τον Κουλιμπαλί δεξί μπακ και τριάδα πίσω από τον Μακέντα τους Εμμανουηλίδη, Δώνη και Μπουζούκη.

Παράλληλα η ενδεκάδα που παρέταξε ο Έλληνας τεχνικός ήταν και ξεκούραστη κατά τα 6/11 αφού δεν είχαν αγωνιστεί από την αρχή στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία. Χαρακτηριστικά οι Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης και Εμμανουηλίδης δεν είχαν βρεθεί στην ενδεκάδα στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Παρόλα αυτά όμως ίσως οι πολλές αλλαγές αποσυντόνισαν τους πράσινους που σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν έπαιξαν το ποδόσφαιρο που θέλει ο Γιώργος Δώνης από τους παίκτες του με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να πάρει έναν σημαντικό βαθμό.

Γήπεδο: "ΟΑΚΑ"

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Κωνσταντίνος Νικολαϊδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

4ος: Γεώργιος Τάσης (ΕΠΣ Ηπείρου)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Εμμανουηλίδης (75' Χατζηθεοδωρίδης), Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Τζανδάρης (63' Μουνιέ), Μπουζούκης (46' Άλτμαν), Μουνιέ.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σετσέρσοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (6' Γκόλιας), Ντέλετιτς, Σικάβκα (59' Ακόστα), Νούνιτς

Γκολ: 3' Μακέντα/54' Ντέλετιτς

Κίτρινες: 49' Τζανδάρης, 71' Μαυρομάτης/42' Γιακιμόβσκι, 73' Μιλοσάβλιεβιτς, 91΄Σετσέροβιτς, 92' Κρίστινσον, 93' Καρανίκας

Κόκκινες: 2' Γκοίκοβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ