ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Κολοβός τα κάνει όλα και συμφέρει

ΦΙΛΙΚΟ / ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Κολοβός είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Παναθηναϊκού και ο Γιώργος Δώνης βρήκε ένα "πολυεργαλείο" με μεγάλη ποιότητα.

Από τον Ιανουάριο του 2019, όταν είχε τεθεί το όνομα του Δημήτρη Κολοβού στη συζήτηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Γιώργο Δώνη, αμφότεροι είχαν εκφραστεί κολακευτικά για τις ικανότητες του. Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούσαν τότε δεν επέτρεψαν στον Νταμπίζα να κινηθεί με πιθανότητες επιτυχίας για την απόκτηση του Κολοβού.

Τον Ιούλιο η κατάσταση εξελίχτηκε διαφορετικά. Ο Κολοβός ήθελε να διακόψει τη συνεργασία του με την Ομόνοια και μόλις ο Νταμπίζας πληροφορήθηκε το γεγονός, δεν έχασε χρόνο. Με απόλυτη μυστικότητα προσέγγισε τον 26χρονο εξτρέμ αμέσως μόλις ξέμπλεξε από την Κύπρο, συμφώνησε μαζί του και η μεταγραφή ανακοινώθηκε χωρίς κανένας να υποπτευθεί το παραμικρό...

Προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που εντάχτηκε στον Παναθηναϊκό, ο Κολοβός έδειξε στην "Turk Telekom Arena" γιατί ο Γιώργος Δώνης τον ήθελε τόσο πολύ στον Παναθηναϊκό. Ο Κολοβός είναι ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα, με έφεση στην ατομική ενέργεια που έλειπε, με ένταση και πίεση στον ρυθμό του και με τη δυνατότητα να αλλάζει θέσεις στη διάρκεια του 90λεπτου. Κοινώς έχει το "πακέτο" που στερείται το ρόστερ του tριφυλλιού.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΧΙΝΤ

Ο Κολοβός άρχισε ως δεξιός εξτρέμ, με τους Χρήστο Δώνη, Χατζηθεοδωρίδη και Ζαχίντ να απαρτίζουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Αφού η διάταξη δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε, στο 25' ο Γιώργος Δώνης επενέβη στο σχηματισμό του και μετέθεσε τον Κολοβό ως δεξιό εσωτερικό μέσο και έστειλε τον Χατζηθεοδωρίδη στο δεξιό άκρο της επίθεσης.

Αυτή η παρέμβαση του Δώνη επηρέασε καθοριστικά τη λειτουργία του Παναθηναϊκού. Ο Κολοβός κράτησε μπάλα, συνεργάστηκε με τον Ζαχίντ και ανέβασαν την ομάδα προς την περιοχή της Γαλατασαράι, διότι μέχρι τότε η γηπεδούχος είχε εγκατασταθεί κοντά στην εστία του Διούδη. Γενικότερα, σε ματς με τους μικρομεσαίους της Super League, o Δώνης περιμένει πολλά από το δίδυμο των Κολοβού-Ζαχίντ, για την διάσπαση των κλειστών αμυνών που πέρυσι μπλόκαραν τον Παναθηναϊκό.

Επιπλέον, ο Κολοβός πίεσε τους μεσοαμυντικούς της Γαλατά και έβγαλε κλεψίματα που οδήγησαν σε αντεπιθέσεις. Το μόνο που δεν μπόρεσε να κάνει ο Κολοβός ήταν να ολοκληρώσει σωστά τις προσπάθειες του. Είτε με μία τελική πάσα, είτε με ένα σουτ για γκολ, ο Κολοβός καθυστερούσε και στο τέλος δεν είχε επιτυχή κατάληξη. Όμως, ακόμα είναι νωρίς, ο ποδοσφαιριστής δουλεύει στην αντοχή και στη φρεσκάδα του και θα έχει πιο καθαρό μυαλό μόλις αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

Ο Γιώργος Δώνης περιμένει πολλά από τον Κολοβό και δεν θα τον περιορίσει σε έναν ρόλο. Αντίθετα, ο Κολοβός είναι ένα "πολυεργαλείο" που μπορεί να κάνει τη διαφορά όπου τον χρειαστεί η ομάδα. Ο Δώνης τον έχει στο μυαλό του για τα δύο άκρα της επίθεσης, ως περιφερειακό κυνηγό και ως box-to-box μέσο, αφού ο ποδοσφαιριστής δεν υστερεί στον ανασταλτικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Κολοβός δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για την πρόκληση του Παναθηναϊκού. Μετά το αρχικό ξεπέταγμα του με τον Πανιώνιο, ο Κολοβός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Ωστόσο, ο Έλληνας στράικερ δεν τα παράτησε, "κατέβηκε" επίπεδο για να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του και να βρει χρόνο συμμετοχής και τώρα έχει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει σε έναν από τους κορυφαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να αναγεννηθεί και ο Κολοβός να καθιερωθεί. Με φανέλα βασικού στο τριφύλλι, ο 26χρονος εξτρέμ θα σταθεροποιηθεί στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας, θα αποδείξει την αξία του και θα μπει στο κάδρο των καλύτερων Ελλήνων παικτών. Επομένως, πρόκειται για μία κατάσταση win-win για την ομάδα και τον παίκτη. Αρκεί ο Κολοβός να συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο όπως στην Κωνσταντινούπολη...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ