ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γαλατασαράι - Παναθηναϊκός 2-1: Άφησε ελπίδες το τριφύλλι

ΦΙΛΙΚΟ / ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν ηττήθηκε από την Γαλατασαράι στην Τουρκία με 2-1 δείχνοντας εκ νέου αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι αλλά οι πράσινοι κοίταξαν στα μάτια τους νταμπλούχους και έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία.

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό που έδωσε στην Τουρκία απέναντι στη Γαλατασαράι αλλά δεδομένα το τριφύλλι άφησε ελπίδες και είχε αρκετά κέρδη από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ναι μεν οι πράσινοι έδειξαν εκ νέου την αδυναμία που έχουν στο ψηλό παιχνίδι και στο οποίο πρέπει να δουλέψουν περισσότερο αλλά από την άλλη έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα σε ένα πανίσχυρο αντίπαλο.

Κέρδος για το τριφύλλι ήταν σίγουρα η παρουσία του Κολοβού από τη στιγμή που πέρασε ως εσωτερικός μέσος με τον Έλληνα διεθνή να κάνει το καλύτερο έως τώρα παιχνίδι δείχνοντας πως αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα του ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως σε ένα ακόμη φιλικό ο Δώνης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης

1. ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΨΗΛΑ

Ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα φιλικό έδειξε αδυναμία στο ψηλό παιχνίδι. Από εκεί έγινε η πρώτη φάση των Τούρκων στο 10' με τον Μπουγιούκ να απειλεί και τον Διούδη να διώχνει και από εκεί προήλθε το 1-0 όταν ο Λουινταμά στο επόμενο μόλις λεπτό, κέρδισε τέσσερις πράσινους στον αέρα με τον Μπουγιούκ να σκοράρει από κοντά.

Μάλιστα και το 2-0 της Γαλατά στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 61' ήρθε μετά από σέντρα του Μαριάνο από τα δεξιά και αδυναμία του Νούνες, ο οποίος είχε κάνει το λάθος στην αρχή της φάσης στη μεσαία γραμμή, να απομακρύνει στον αέρα προ του Ντονγκ ο οποίος με κεφαλιά ψαράκι σκόραρε.

Το τριφύλλι και στα προηγούμενα φιλικά που είχε δώσει έδειξε πως θέλει δουλειά στον αέρα και ίσως έναν παίκτη, έναν στόπερ, που θα δώσει ύψος στην πράσινη άμυνα.

2. ΑΡΕΣΕ ΩΣ ΧΑΦ Ο ΚΟΛΟΒΟΣ

Ο Δημήτρης Κολοβός ξεκίνησε την αναμέτρηση ως εξτρέμ αλλά λίγο πριν το 30' ο Δώνης τον έφερε ως εσωτερικό χαφ όπου αγωνίστηκε μέχρι την ώρα που έγινε αλλαγή στο 80'. Σε εκείνο το διάστημα ο Έλληνας διεθνής ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, έκλεψε μπάλες, μοίρασε πάσες και απείλησε και ο ίδιος βοηθώντας πραγματικά τους πράσινους να βελτιώσουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο.

Ήταν μακράν η καλύτερη παρουσία του στα έως τώρα φιλικά του τριφυλλιού και έδειξε να νοιώθει άνετα σε μια θέση κοντά στον Μακέντα και όχι τόσο πάνω στη γραμμή ως εξτρέμ.

3. ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ένα ακόμη κέρδος του Παναθηναϊκού ήταν πως κοίταξε στα μάτια τη Γαλατά η οποία έχει το δεκαπλάσιο μπάτζετ και μην ξεχνάμε πως πέρυσι κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Τουρκία ενώ και φέτος το καλοκαίρι έχει ενισχυθεί αρκετά. Παρόλα αυτά το τριφύλλι προσπάθησε να παίξει σωστό ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε, απείλησε, έφτιαξε φάσεις ενώ έβγαλε και τσαμπουκά όταν χρειάστηκε. Όχι μόνο η αρχική ενδεκάδα αλλά όσοι αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

4. ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Την ώρα που η Γαλατά δεν άλλαξε όλους τους παίκτες της ο Παναθηναϊκός έκανε και τις έντεκα αλλαγές του με τον Γιώργο Δώνη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους όσους ακολούθησαν την αποστολή και έβγαλε εκ νέου τα συμπεράσματα του.

Μάλιστα αρκετοί από τους παίκτες που μπήκαν προς το τέλος όπως οι Κόναν που σκόραρε το παρθενικό του τέρμα με τα πράσινα, ο Βέργος, ο Εμμανουηλίδης, ο Θεοχάρης και ο Αλεξανδρόπουλος βοήθησαν το τριφύλλι.

Φυσικά ο Δώνης και οι συνεργάτες του είναι αυτοί που θα έχουν βγάλει τα πιο χρήσιμα συμπεράσματα από την αναμέτρηση και θα τα αξιολογήσουν στη συνέχεια και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ): Κουτσούκ, Σερί (63' Μορ), Μπουγιούκ, Μπελχαντά, Ντονκ (80' Μπαμπατσάν), Ντουρμάζ (52' Αγκούν), Μαριάνο (63' Λίνες), Μπάμπελ (74' Μήτρογλου), Λουινταμά, Μαρκάο, Ναγκατόμο (70' Μπαιράμ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ): Διούδης (46' Κότσαρης), Γιόχανσον (73' Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (60' Νούνες), Πούγγουρας (76' Μαυρομμάτης), Ινσούα (81' Ζαγαρίτης), Δώνης (81' Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (73' Εμμανουηλίδης), Ζαχίντ (73' Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (62' Καμπετσής), Κολοβός (81' Κόναν), Μακέντα (73' Βέργος).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ