ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο κακός μπελάς, ο Μακέντα που πάει για 11αδα και ο... γυάλινος!

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Ξάνθη (05/10, 17:15), με τους Ακρίτες να παραμένουν αήττητοι από το 2015 απέναντι στους "πρασίνους" στο πρωτάθλημα.

Πέρα από το γεγονός, ότι σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι σε καλύτερη κατάσταση η Ξάνθη από τον Παναθηναϊκό (το λέει και η βαθμολογία), οι "πράσινοι" έχουν να αντιμετωπίσουν μία δυσμενή παράδοση απέναντι στην ακριτική ομάδα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά, που νίκησαν την Ξάνθη σε ματς κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος εντός έδρας; Στις 25 Απριλίου 2015. Τότε ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό ο νυν προπονητής του Ατρομήτου, Γιάννης Αναστασίου και σκόρερ στο 2-0 στην Λεωφόρο ήταν ο Καρέλης και ο Πράνιτς.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει 1622 ημέρες χωρίς εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης στο πρωτάθλημα. Μεσολάβησαν τέσσερα παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Στις 6/2/2016 ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 στην Λεωφόρο από την Ξάνθη, που είχε προπονητή τον Λουτσέσκου και οι "πράσινοι" είχαν στον πάγκο τους τον Στραματσόνι.

Στις 16-10-16 νέα ήττα στην Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό, αυτή την φορά με 2-1 από την Ξάνθη. Ο Λέτο σκόραρε, αλλά οι "πράσινοι" με τον Στραματσόνι στον πάγκο, πάλι έχασαν από την Ξάνθη του Λουτσέσκου.

Στις 7-5-2018 πάλι έχασε ο Παναθηναϊκός με 1-2 από την Ξάνθη στην Λεωφόρο. Ήταν η χρονιά των χιλίων μυρίων προβλημάτων και το τελευταίο παιχνίδι του Ουζουνίδη στον πάγκο της ομάδας. Το γκολ είχε βάλει ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο, ενώ στον πάγκο της Ξάνθης καθόταν ο Ράσταβατς.

Στις 13-1-2019 ο Παναθηναϊκός σταμάτησε να χάνει από την Ξάνθη εντός έδρας, αλλά δεν την κέρδισε κιόλας, αν και έκανε μία μίνι-ανατροπή, όμως στο τελευταίο λεπτό ισοφαρίστηκε 2-2. Ο Μπουζούκης και ο Κολοβέτσιος είχαν κάνει το 2-1 από 0-1. Στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Γιώργος Δώνης και ήταν το πρώτο ματς του δευτέρου γύρου, που δεν πήγε καλά για τους "πράσινους" σε αντίθεση με τον πρώτο. Ήταν η περσινή χρονιά , που άρχισε με το βαρύ -6 και με περιορισμό μεταγραφών. Στο πάγκο της Ξάνθης ήταν πάλι ο Ράσταβατς.

H TΡΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ!

Προχθές σας αναφέραμε, ότι κόντρα στην λογική ο Μακέντα θέλει να παίξει στο ματς με την Ξάνθη. Και φαίνεται, ότι θα τα καταφέρει. Την Τετάρτη ήρθαν τα πρώτα ευχάριστα μηνύματα, αφού έκανε εντατικό ατομικό πρόγραμμα , δεν ένιωσε καμία ενόχληση. Την Πέμπτη τα νέα ήταν ακόμα πιο ευχάριστα. Ο Μακέντα, όχι μόνο προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα, αλλά συμμετείχε και στο διπλό και στις ασκήσεις τακτικής.

Μετά την προπόνηση αισθανόταν μία χαρά και όχι μόνο έβαλε υποψηφιότητα για την αποστολή, αλλά και για την 11αδα του αγώνα με την Ξάνθη. Αν ο Ιταλός φορ αύριο προπονηθεί και είναι απόλυτα καλά, τότε το Σάββατο θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης (με τον Ζαχίντ δίπλα του) και θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Να θυμίσω, ότι όταν έπαθε την θλάση στο ματς με τον Ολυμπιακό οι ιατρικές εκτιμήσεις έλεγαν, ότι θα επιστρέψει σε δύο-τρεις εβδομάδες και τώρα επέστρεψε μετά από δέκα ημέρες!

Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Από την μία έχουμε τον Μακέντα, που δεν καταλαβαίνει τίποτα και από την άλλη έχουμε τον Μπεκ, που από τότε που ήρθε περισσότερες θεραπείες έχει κάνει παρά προπονήσεις. Ο Δανός ακραίος έχει τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο , που υπέστη από την ολιγόλεπτη συμμετοχή του στο ματς με τον Πανιώνιο και δεν θα είναι στην διάθεση του Δώνη, για το ματς με τον Ξάνθη.

Η λέξη… γυάλινος ταιριάζει στον Μπεκ, που ήρθε, για να δώσει λύσεις στα άκρα της επίθεσης και προς το παρόν είναι τις περισσότερες μέρες στις θεραπείες…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ