STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τρίτη σερί νίκη της Ξάνθης στη Λεωφόρο, 2-1 τον Παναθηναϊκό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ξάνθη νίκησε τον Παναθηναϊκό για τρίτη διαδοχική φορά στη Λεωφόρο. Οι ακρίτες επικράτησαν 2-1 με ανατροπή για την 30ή και τελευταία αγωνιστική. Οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν με ήττα μια εφιαλτική χρονιά, έχασε την Ευρώπη στη διαφορά τερμάτων η ομάδα της Θράκης.

Η δύσκολη σεζόν του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με εντός έδρας ήττα. Για την 30ή αγωνιστική της Super League, οι "πράσινοι" έχασαν 1-2 από την Ξάνθη, παρότι προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό με εξαιρετικό γκολ του Λουτσιάνο. Οι ακρίτες του Μίλαν Ράσταβατς έκαναν την ανατροπή με τέρματα των Κασάδο και Ντουρίτσκοβιτς και πέτυχαν κάτι σημαντικό: αυτή ήταν η τρίτη τους διαδοχική φορά που επικρατούν στο "Απ. Νικολαΐδης".

Το ίδιο έκαναν τον Φεβρουάριο του 2016 (0-1), το ίδιο τον Οκτώβρη του ίδιου έτους (1-2), αυτό και τη Δευτέρα (7/5). Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, η εφετινή σεζόν ήταν εντυπωσιακή για την Ξάνθη, η οποία με ελάχιστο μπάτζετ έχασε την Ευρώπη λόγω της διαφοράς τερμάτων με τον Αστέρα (οι Αρκάδες στο +15, η Ξάνθη στο +1).

Οι ακρίτες λοιπόν τερμάτισαν έκτοι τη σεζόν με 45 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός 11ος με 32. Επίσης αξιοσημείωτο, ότι τελευταία φορά που νίκησε με ανατροπή η Ξάνθη, ήταν τον Ιανουάριο του 2012, σε αγώνα με τον Εργοτέλη και με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Κάτσε, Παναθηναϊκός, Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

Ο 48χρονος προπονητής, από τη μεριά του, μόνο δύο ομάδες δεν κατάφερε να νικήσει όσο καιρό καθοδήγησε τον Παναθηναϊκό, την Ξάνθη και τον Λεβαδειακό. Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας, που συνεχίστηκε από το 7', έγινε σήμερα (7/5), επειδή το βράδυ της Κυριακής (6/5) διεκόπη λόγω βροχής.

Μάλιστα η Ξάνθη ξεκίνησε το ματς με δύο αλλαγές σε σχέση με την χθεσινή ενδεκάδα, τους Γκαραβέλη και Μελιόπουλο αντί των Ζίβκοβιτς και Ντε Λούκας. Ο κανονισμός το επέτρεπε αυτό στη θρακιώτικη ομάδα και γι' αυτό άλλωστε πραγματοποίησε κανονικά τρεις αλλαγές την ώρα του παιχνιδιού ο Ράσταβατς.

Του πήρε τον "αέρα" στη Λεωφόρο η Ξάνθη

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης κατάφερε να σκοράρει. Ο Μυστακίδης πέρασε τη μπάλα στον Λουτσιάνο και αυτός με εξαιρετικό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη, ο οποίος ήταν αδύνατο να αποκρούσει (1-0). Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Βραζιλιάνου σε εννέα παιχνίδια, έχοντας μείνει αρκετούς μήνες εκτός, λόγω τραυματισμού. Το "τριφύλλι" πίεζε ψηλά την Ξάνθη, ώστε να υποχρεώσει σε λάθος την άμυνά της. Πολλές μπάλες περνούσαν από τα πόδια του Λουτσιάνου, ο οποίος με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση απέφευγε τους ακρίτες και μοίραζε πάσες στους συμπαίκτες του.

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιοχάνσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ευαγγέλου, Κάτσε, Τζανδάρης (60' Στάικος), Λουντ (76' Μπουζούκης), Λουτσιάνο, Μυστακίδης, Δώνης (60' Χατζηγιοβάνης).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Γκαραβέλης, Βάρνας, Μπαξεβανίδης (64' Π. Ορφανίδης), Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο (86' Λισγάρας), Γέντρισεκ, Σιλά, Κασάδο (79' Μεχία), Φασίδης, Καμαρά

Γκολ: 11' Λουτσιάνο - 44' Κασάδο, 66' Ντουρίτσκοβιτς

Κάρτες: 69' Κολοβέτσιος - 55' Καμαρά

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Και οι δύο ομάδες επεδίωκαν να "χτυπήσουν" με μακρινά σουτ έξω από την περιοχή. Ο Φασίδης στο 21' και στο 34' για την Ξάνθη, στο 30' ο Λουτσιάνο και στο 32' ο Τζανδάρης για τον Παναθηναϊκό δεν δίστασαν να επιχειρήσουν σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, κανένα από αυτά ωστόσο δεν προκάλεσε ανησυχία σε Διούδη και Γκαραβέλη. Φασίδης και Μπαξεβανίδης άλλαξαν, στο μεταξύ, θέσεις. Ο Φασίδης γύρισε δεξί μπακ και ο Μπαξεβανίδης πέρασε δεξί χαφ.

Οι Θρακιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 40ό λεπτό. Ο Κάστρο κινήθηκε ωραία από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, ο Γέντρισεκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Διούδη. Το 1-1 σημειώθηκε τελικά στο 44' από στατική φάση. Ο Ντουρίτσκοβιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Κασάδο προσπάθησε να πιάσει κεφαλιά ανάμεσα στους δύο στόπερ, η μπάλα βρήκε στο πίσω μέρος του σώματός του και σκόραρε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει πέντε τελικές στην αντίπαλη εστία (οι τρεις στον στόχο), ενώ η Ξάνθη έκανε έξι τελικές, εκ των οποίων οι δύο στον στόχο. Ο Παναθηναϊκός είχε 58% ποσοστό κατοχής μπάλας, τη στιγμή που οι Θρακιώτες είχαν 42%.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και πίεσε την Ξάνθη. Στο 50' ο Μυστακίδης βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ύστερα από ένα δεκάλεπτο πίεσης, η δυναμική των "πρασίνων" κόπασε και οι ακρίτες κατάφεραν να ισορροπήσουν σε ένα παιχνίδι κέντρου μέχρι το 60'.

Στο 66' οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα, έπειτα από εξαιρετική επιθετική προσπάθεια. Ο Κάστρο έκανε φοβερή μπαλιά στον Ντουρίτσκοβιτς, αυτός έκανε ακόμα καλύτερο τσίμπημα της μπάλας μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Διούδη (1-2). Ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Λουτσιάνο, έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 69', αλλά το φοβερό του σουτ έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε με τρομερή επέμβαση ο Γκαραβέλης.

Ο Ουζουνίδης ήταν έξω φρενών με την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, καθώς στο 74', Σβάρνας και Κασάδο έπιασαν ανενόχλητοι κεφαλιές έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ. "Θα μαρκάρει κανείς;" φώναζε έξαλλα ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Στο 75' ο Διούδης "'έβγαλε" την εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς, ενώ στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ των Κάτσε (84', 92') και Χατζηγιοβάνη (88').

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα επιλέξουμε το δεύτερο γκολ της Ξάνθης. Τόσο η μπαλιά του Κάστρο όσο και το τσίμπημα της μπάλας από τον Ντουρίτσκοβιτς ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Απέφυγε τα λάθη ο Στυλιάρας. Ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία ήταν κοντά στις φάσεις, ενώ και οι βοηθοί του τα κατάφεραν καλά σε γενικές γραμμές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Πέταρ Ντουρίτσκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ ήταν μακράν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο. Έφτιαξε το πρώτο γκολ της Ξάνθης, σημείωσε το δεύτερο γκολ, ενώ έβαλε σε μπελάδες τον Παναθηναϊκό με το εξαιρετικό του αριστερό πόδι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Λουτσιάνο ήταν άτυχος εφέτος, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού και έμεινε εκτός δράσης για ένα εξάμηνο. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε ποιοτικά στοιχεία στον αγώνα με την Ξάνθη και αν ήταν υγιής, δεδομένα θα είχε δώσει πολλές βοήθειες στο "τριφύλλι". Έχει τεχνική κατάρτιση που σπανίζει, αλλά και πάρα πολύ καλό σουτ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που αντιμετώπισε τις στατικές φάσεις η άμυνα του Παναθηναϊκού. Έτσι δέχτηκε το πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο μέρος σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί οι "πράσινοι" που δεν παραβιάστηκε η εστία του Διούδη.

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ