ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Από τα 47 λεπτά πέρυσι, Νο 1 εφέτος ο Μπουζούκης!

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε στο Sport24.gr πως ο Γιάννης Μπουζούκης από τελευταίος τροχός της αμάξης την περσινή σεζόν είναι ο νούμερο ένα ποδοσφαιριστής σε χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν.

Ο Γιάννης Μπουζούκης τη φετινή σεζόν έχει βγάλει την... μπαγκέτα του και ως ένα σύγχρονο δεκάρι με στοιχεία όμως παλιάς εποχής καθοδηγεί την ομάδα του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το αποδεικνύουν οι αριθμοί του 20χρονου μέσου σε αυτό το πρώτο μισό ουσιαστικά της σεζόν που ολοκληρώθηκε με το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Κισσαμικό.

Ο διεθνής με την ελπίδων ποδοσφαιριστής είναι ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής από τους 28 παίκτες που έχει χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Δώνης φέτος. Και το άκρως εντυπωσιακό είναι πως αυτή η σημαντική πρωτιά για τον Γιάννη Μπουζούκη έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά από εκεί που ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν τον υπολόγιζε και τον είχε χρησιμοποιήσει ελάχιστα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν έμενε ο Ουζουνίδης στον πάγκο του Παναθηναϊκού τότε ο Μπουζούκης φέτος θα φορούσε τη φανέλα άλλης ομάδας.

Ας δούμε όμως τι λένε οι αριθμοί. Και πως από τελευταίος τρόχος της αμάξης την περίοδο 2016-17 έφτασε φέτος να είναι ο Νο 1 ποδοσφαιριστής σε χρόνο συμμετοχής.

Ο Μπουζούκης ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία το καλοκαίρι του 2017 αλλά ο Έλληνας τεχνικός δεν έδειξε να τον υπολογίζει όσο θα περίμενε και ο ίδιος ενώ είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποια φιλικά ο "Μπουζ" έπαιξε μέχρι και αριστερός μπακ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στη διάρκεια της περσινής χρονιάς να αγωνιστεί μόλις σε πέντε παιχνίδια με την πρώτη ομάδα, ένα στο Κύπελλο και τέσσερα στο πρωτάθλημα. Συνολικά έπαιξε 47 λεπτά όλη τη σεζόν φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού! Υπήρχε μάλιστα παιχνίδι όπου είχε μπει για μόλις ένα λεπτό ενώ η περισσότερη ώρα που είχε αγωνιστεί ήταν 14 λεπτά κόντρα στην Ξάνθη. Μάλιστα πέρυσι ο Μπουζούκης ήταν στην προτελευταία θέση σε χρόνο συμμετοχής σε όλο το πράσινο ρόστερ έχοντας ξεπεράσει μόνο τον Κουντουριώτη.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ

Το καλοκαίρι με την αποχώρηση του Μαρίνου Ουζουνίδη και την έλευση του Γιώργου Δώνη και σκεπτόμενος λίγο καλύτερα τα πράγματα μετά από συνάντηση με το Νίκο Νταμπίζα αποφάσισε να παραμείνει στους πράσινους.

Και ο 49χρονος τεχνικός αποφάσισε να του δώσει τα ηνία της ομάδας και αυτός να τον δικαιώσει με το καλημέρα. Γκολ στο ντεμπούτο του στην Super League, γκολ και την 2η αγωνιστική κόντρα στη Λαμία. Μάλιστα η φετινής άνοδο στους αριθμούς του Γιάννη Μπουζούκη είναι κατακόρυφη και έχει φέρει τον 20χρονο μέσο στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας.

Έχουμε και λέμε. Ο Μπουζούκης έχει παίξει έως τώρα σε 16 από τα 17 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχοντας αγωνιστεί στα 13 ως βασικός και σε τρία ως αλλαγή. Την ίδια ώρα έχει παίξει 1236 λεπτά και είναι πρώτος στη σχετική λίστα αφήνοντας πίσω του τον Διούδη που έχει 1222 λεπτά συμμετοχής φέτος και τον Ινσούα που έχει αγωνιστεί σε 1209 λεπτά. Παράλληλα έχει δυο γκολ και μια ασίστ στα παιχνίδια που έχει παίξει ενώ φυσικά είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους στη φετινή ομάδα που έχει χτίσει ο Γιώργος Δώνης.

Φυσικά ο διεθνής μέσος έχει φτάσει σε αυτή την επίδοση καθώς φέτος έχει μείνει μακριά από τραυματισμούς και ενοχλήσεις και αυτό δίνει την ευκαιρία στον Γιώργο Δώνη να τον υπολογίζει στα πλάνα του σε κάθε παιχνίδι που έχει δώσει έως τώρα ο Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ