Ο Δώνης πήγε κόντρα στη γενική εικόνα για τους παίκτες του

Ο Γιώργος Δώνης προσέγγισε με άλλο τρόπο την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο 2-2 του Παναθηναϊκού με την Ιεράπετρα. Το Sport24.gr εξηγεί.

Κόντρα στη γενικότερη εντύπωση που επικράτησε μετά το 2-2 του Παναθηναϊκού με την Ιεράπετρα, πήγε ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Τριφυλλιού όχι μόνο δεν αποδέχτηκε την αίσθηση ότι οι παίκτες τους οποίους χρησιμοποίησε, δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία, αλλά εξήγησε γιατί δεν ενστερνίζεται τη συγκεκριμένη άποψη.

Πρώτα και κύρια, ο Δώνης έχει διαφορετικά κριτήρια για την αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών του, σε σχέση με τη γνώμη που σχηματίζει ο κόσμος. Επειδή όλη την εβδομάδα δουλεύει μαζί τους στις προπονήσεις, ξέρει τι μπορεί να περιμένει και τι όχι και έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για την απόδοση του καθενός.

Κατά δεύτερον, η φετινή σεζόν είναι ειδικών συνθηκών για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα εξελίσσεται μέσω μιας διαρκούς εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο Δώνης εντάσσει την ισοπαλία με την Ιεράπετρα στην κατηγορία των μαθημάτων. Το "τρένο" πιστεύει ότι οι παίκτες του θα μάθουν από το πάθημα τους, ώστε να μην το επαναλάβουν στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα, το βασικό για τον Δώνη ήταν να τσεκάρει τη διάθεση των ποδοσφαιριστών του. Ο Δώνης έκρινε ότι όσοι χρησιμοποίησε, προσπάθησαν για το καλύτερο και δεν αδιαφόρησαν. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είδε όρεξη, μαχητικότητα και επιμονή, στοιχεία που ζητά σε κάθε παιχνίδι.

Φυσικά, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Δώνη η αδυναμία συνεννόησης σε αρκετές φάσεις, η αναποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες ή τα ατομικά λάθη. Ωστόσο, κάθε τι έχει την εξήγηση του. Αφενός ο Δώνης παρέταξε μία ενδεκάδα που δεν είχε συνοχή και ίσως να μην παρουσιαστεί ξανά, αφετέρου σε ατομικό επίπεδο λείπει ο ρυθμός από τους περισσότερους που αγωνίστηκαν.

Ο Παναθηναϊκός απέχει παρασάγγες από το να νικάει ένα ματς με αντιπάλους από μικρότερες κατηγορίες, μόνο με τη φανέλα. Το ρόστερ έχει τα μείον του και βελτιώνεται διαρκώς, αλλά ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά. Ο Δώνης αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα την πραγματικότητα και για αυτό περίμενε τα περισσότερα απ' όσα αντίκρισε στο ματς με την Ιεράπετρα. Φυσικά, ο προπονητής του Τριφυλλιού και οι συνεργάτες του θα δουλέψουν σκληρά για να τα διορθώσουν...

Ο μπελάς και ο Καμπετσής

Παναθηναϊκός - Ιεράπετρα: Συναρπαστικό ματς με αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων

Καμπετσής: "Μάθημα η απογοητευτική εμφάνιση με τον ΟΦΙ"

Παναθηναϊκός - Ο.Φ. Ιεράπετρας: Ο Καμπετσής σκόραρε στις καθυστερήσεις για το "τριφύλλι" (VIDEO)  

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Γιατί οι ευρωβουλευτές παίρνουν 6.824,85 ευρώ (καθαρά)

Όλοι ξέρουμε τα προνόνομια των εκπροσώπων μας στην Ευρωβουλή. Καλό να είναι πριν ψηφίσουμε να έχουμε μια εικόνα και για τα καθήκοντά τους.

Ντοκουμέντο: Όταν ο Ανδρέας έκανε νόμιμες τις εκτρώσεις το 1986

"Γιατί δεν νομιμοποιεί η κυβέρνηση και τις κλοπές και τους βιασμούς και τα ναρκωτικά";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ