ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα 2-2: Ο Καμπετσής έσωσε στο 94' το Τριφύλλι

Παναθηναϊκός-Ιεράπετρα 2-2: Ο Καμπετσής έσωσε στο 94' το Τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει μέχρι το 94' από την αξιόμαχη Ιεράπετρα με 2-1 και δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα έφτασε στο τελικό 2-2 με σκόρερ τον Αργύρη Καμπετσή.

Με γκολ του Αργύρη Καμπετσή στην τελευταία φάση της αναμέτρησης γλίτωσε το κάζο και την ήττα από την Ιεράπετρα μέσα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Το τριφύλλι βρέθηκε να χάνει με 2-1 από την κρητική ομάδα Γ' Εθνικής και το τελικό 2-2 όπως αυτό διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα σίγουρα αφήνει παραπονούμενους τους φιλοξενούμενους για την προσπάθεια που έκαναν ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός μπορεί να θεωρείται τυχερός με τον τρόπο με τον οποίο πήρε τον βαθμό. Παρότι έχασε πολλές ευκαιρίες και έπαιξε με πάρα πολλούς νεαρούς παίκτες...

Άλλωστε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι πράσινοι - οι οποίοι σχεδόν εξασφάλισαν την πρόκρισή τους - ήταν επιπόλαιοι και σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην αναμέτρηση ελέγχοντας το ματς αλλά ο Δώνης δεν ήταν ικανοποιημένος απ' όσα έβλεπε για αυτό και πριν τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών είχε αλλάξει το αρχικό 3-4-3 σε 4-3-3 με τον Θεοχάρη ως αριστερό μπακ και τον Χατζηθεοδωρίδη ως τρίτο χαφ.

Ο τελευταίος μάλιστα ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στο τριφύλλι στο 20' όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε και το πλασέ με το δεξί γράφοντας το 1-0 για τους πράσινους. Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 όταν ο σκόρερ έδωσε πάσα στον Καμπετσή ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άστοχα.

ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Οι φιλοξενούμενοι που κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ για να ευχαριστηθούν την αναμέτρηση δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους και να γίνουν απειλητικοί. Στο 24' ο Μούτσα απείλησε με ένα δυνατό σουτ και στο 25' ο Χίσι από κοντά εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της πράσινης άμυνας και με προβολή ισοφάρισε για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μια ανούσια υπεροχή στο παιχνίδι του με την Ιεράπετρα να πιέζει ψηλά και το τριφύλλι να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν και δεύτερο γκολ όμως όταν στο 43' βγήκαν ωραία στην επίθεση με τον Χίσι να κάνει την παράλληλη μπαλιά προς τον Μαρτσάκη ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, δεν βρήκε τη μπάλα η οποία πέρασε προς τον Αναστασόπουλο στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

ΕΒΑΛΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Δώνης έβαλε στο ματς τον Γιάννη Μπουζούκη και έβγαλε τον Θεοχάρη τοποθετώντας τον Χατζηθεοδωρίδη ως αριστερό μπακ και οι “πράσινοι” έπαιξαν πιο ορθολογικά.

Η αλλαγή αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να απειλήσει περισσότερο. Το σουτ του Κουντουριώτη στο 49' έφυγε άουτ ενώ στο 51' ο Καμπετσής έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι παίκτες του “τριφυλλιού” συνέχισαν να απειλούν, με τους Κουντουριώτη και Καμπετσή κυρίως, αλλά τα σουτ που επιχείρησαν βρήκαν πάνω στους αντίπαλους αμυντικούς.

Στο 69' ο Δώνης ανακάτεψε και άλλο την τράπουλα καθώς πέρασε στο ματς τον Πούγγουρα και έβγαλε τον Κουντουριώτη ανεβάζοντας τον Χατζηθεοδωρίδη και πάλι ψηλά. Στο 71' ήταν ο Εμμανουηλίδης αυτός που επιχείρησε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Παναγιώτου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έριξε στο ματς και τον Σιφναίο στο 79' σε μια προσπάθεια να γεμίσει και άλλο την περιοχή της Ιεράπετρας και να φτάσει στην ισοφάριση.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1-3 ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ

Οι φιλοξενούμενοι όμως που είχαν επιδοθεί σε μαζική άμυνα ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο 3-1 στο 81' όταν σε μια αντεπίθεση ο Αναστασόπουλος πλάσαρε σε τετ α τετ, με τον Κότσαρη να αποκρούει χάρη στη σωστή τοποθέτησή του.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μια διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Πούγγουρα. Αρχικά στο 85' με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παναγιώτου έδιωξε με το πόδι ενώ εν συνεχεία ο κεντρικός αμυντικός των “πράσινων” επιχείρησε μια κεφαλιά ψαράκι αρκετά άστοχη και ενώ ήταν πίσω του ο Σιφναίος έτοιμος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 89' η Ιεράπετρα έφυγε και πάλι στην αντεπίθεση αλλά ο Κότσαρης με υπερπροσπάθεια έκοψε τη μπάλα στο ύψος της σέντρας.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Παναθηναϊκός έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Εμμανουηλίδης πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Εμμανουηλίδη ο 18χρονος επιθετικός κράτησε με σπριντ τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, τη γύρισε παράλληλα, ο κίπερ Παναγιώτου δεν μπόρεσε να διώξει και η μπάλα έφτασε στον Καμπετσή ο οποίος έδειξε ψυχραιμία και με αριστερό πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Αποστολάκης (79' Σιφναίος), Παντελάκης, Οικονόμου, Θεοχάρης (46' Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Τζανδάρης, Κουντουριώτης (69' Πούγγουρας) , Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Ο.Φ. Ιεράπετρας (Γιάννης Μάγγος): Παναγιώτου, Κορομηλάς, Μίγγας (79' Πιθαρούλης), Καλημέρης, Αναστασόπουλος, Μούτσα, Πότσι, Χίσι, Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης (57' Κορέτας), Μηνάς (69' Τζελέπης).

Γκολ: 20' Χατζηθεοδωρίδης, 94' Καμπετσής/25' Χίσι, 43' Αναστασόπουλος

Κίτρινες: 18' Χατζηθεοδωρίδης, 50' Παντελάκης/87' Χίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ