ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αλαφούζος δεν είχε νεότερα από τον Πιεμπονγκσάντ

Ο Αλαφούζος δεν είχε νεότερα από τον Πιεμπονγκσάντ
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Αλαφούζος περιμένει ενημέρωση από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσαντ για τα τεκταινόμενα στο Βέλγιο και για τη συμφωνία τους για τον Παναθηναϊκό.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο Βέλγιο με την έφοδο των αρχών στα γραφεία της Μουσκρόν και στα σπίτια τριών διοικητικών στελεχών της, προξένησαν μεγάλη εντύπωση στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία φυσιολογική αντίδραση, αφού ο ιδιοκτήτης της Μουσκρόν, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει συμφωνήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο για να μπει στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Αλαφούζος έμαθε από τις αναπαραγωγές των ελληνικών ΜΜΕ για την έρευνα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για τη Μουσκρόν. Παρότι γνώριζε από τον Ταϊλανδό ότι υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες στο Βέλγιο, δεν είχε ενημερωθεί με λεπτομέρειες για την υπόθεση. Για αυτό, όπως ήταν λογικό, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον Πιεμπονγκσάντ και να ζητήσει πληροφορίες.

Ωστόσο, παρά τις απόπειρες του, ο Αλαφούζος δεν κατάφερε να μιλήσει την Τετάρτη (14/11) με τον Πιεμπονγκσάντ. Ασφαλώς, ο Ταϊλανδός είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών στο Βέλγιο, οπότε είναι λογικό να έχει αρκετές σκοτούρες στο μυαλό του και δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμος. Ωστόσο, ο Αλαφούζος θα περιμένει τα νεότερα, κυρίως για την εφαρμογή της συμφωνίας του με τον Πιεμπονγκσάντ για το ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι η εμπλοκή του Πιεμπονγκσάντ στη δικαστική έρευνα δυσχεραίνει όλες τις δραστηριότητες του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει τις αποφάσεις της Εισαγγελίας των Βρυξελών, αλλά η διαδικασία ίσως να διαρκέσει αρκετό καιρό ακόμα, ενώ δεν αποκλείεται ο Πιεμπονγκσάντ να κληθεί να καταθέσει. Κάτι που σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα σχέδια του θα μετατεθούν χρονικά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ