ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Δύσκολα τα πράγματα για Πιεμπονγκσάντ, επίσημη επιβεβαίωση για την έρευνα στην Μουσκρόν

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εισαγγελία των Βρυξελών ανακοίνωσε ότι έχει θέσει υπό έλεγχο την Μουσκρόν, της οποίας εμφανίζεται ιδιοκτήτης ο Παϊρότζ, και αναζητεί στοιχεία για Ζάχαβι και ξέπλυμα "μαύρου χρήματος".

Στην επιβεβαίωση ότι άρχισε έρευνα που αφορά την ανάμειξη του Πίνι Ζάχαβι στη Μουσκρόν, προχώρησε η Εισαγγελία των Βρυξελλών. Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα εξέδωσε ανακοίνωση και εξήγησε ότι αποσκοπεί να διαπιστώσει εάν ο Ισραηλινός ατζέντης ελέγχει την ομάδα και αν τη χρησιμοποίησε για το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος".

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: " Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα γραφεία της ποδοσφαιρικής ομάδας Excel Mouscron, στα σπίτια διοικητικών στελεχών της ομάδας και στις έδρες δύο αθλητικών φορέων. Οι έρευνες αποσκοπούν να διαπιστώσουν εάν ξένες υπεράκτιες εταιρίες επέτρεψαν την απόκρυψη του ελέγχου της Μουσκρόν από έναν ατζέντη ποδοσφαιριστών, που φέρει τα αρχικά ΠΖ. Οι αρχές υποπτεύονται ότι η Μουσκρόν χρηματοδοτείται από παράνομα κεφάλαια που διοχετεύονται μέσω off shore εταιριών".

Τα βελγικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, ισχυρίζονται ότι επίσης αναζητούνται στοιχεία και για παράνομο στοιχηματισμό και στήσιμο παιχνιδιών. Από την άλλη, συνεργάτες του Πίνι Ζάχαβι επιβεβαίωσαν τη διαδικασία και ξεκαθάρισαν ότι ο γνωστός μάνατζερ δεν κλήθηκε να καταθέσει.

ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΚΡΟΝ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Μουσκρόν Πατρίκ Ντεκλέρκ εξέφρασε την έκπληξη του για την έρευνα και υποστήριξε ότι όλα υποκινούνται από αντίπαλες ομάδες.

"Η Μουσκρόν πάντα δέχεται επίθεση από τις ίδιες ομάδες. Νομίζω ότι ειδικά οι άνθρωποι στη Φλάνδρα έχουν κάτι μαζί μας. Δεν είναι παράλογο, το 80% του πρωταθλήματος απαρτίζεται από Φλαμανδούς. Εγώ υποπτεύομαι ότι η έφοδος έγινε γιατί ο ανακριτής απλώς θέλει να τελειώνει με τη δουλειά του" ανέφερε ο Βέλγος παράγοντας.

Κατόπιν, έσπευσε να διευκρινίσει ότι κανένα στέλεχος της Μουσκρόν δεν συνελήφθη: " Σοκαρίστηκα όταν τους είδα να μπαίνουν στο γραφείο. Αλλά είμαι βέβαιος ότι εμείς έχουμε ενεργήσει σωστά στο ζήτημα της αδειοδότησης. Τους δώσαμε όσα έγγραφα ζήτησαν και αυτοί φέρθηκαν με μεγάλο επαγγελματισμό. Θα αφήσουμε την έρευνα να πάρει το δρόμο της. Αλλά θέλω να τονίσω ότι κανένας μας δεν τέθηκε υπό σύλληψη".

Πάντως, ο Ντεκλέρλ απέφυγε να σχολιάσει την εμπλοκή του Πίνι Ζάχαβι και πέταξε... τη μπάλα στην εξέδρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στάθηκε σε ένα τυπικό γεγονός: " Νομίζω ότι στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας αναφέρεται ο ΠΖ και όχι ο Πίνι Ζάχαβι. Για τα υπόλοιπα δεν θα κάνω σχόλιο, δεν είναι η δουλειά μου".

Επισήμως, το όνομα του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν έχει αναφερθεί στην έρευνα. Ωστόσο, στην ταυτότητα της Μουσκρόν αυτός εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης και θεωρείται η "βιτρίνα" του Πίνι Ζάχαβι, ενώ θα θεωρηθεί υπεύθυνος για το "μαύρο χρήμα".

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ