ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μακέντα: "Μπορώ να κάνω ακόμα περισσότερα"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα σχολίασε τις συνεργασίες που απέφεραν τα γκολ του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στην... κόντρα του με τον Ματίας Γιόχανσον για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Μεγάλη μάχη δίνουν ο Φεντερίκο Μακέντα και ο Ματίας Γιόχανσον για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αφού αμφότεροι έχουν σκοράρει 4 φορές μέχρι στιγμής. Πάντως, ο Σουηδός αναγνώρισε ότι ο Μακέντα είναι καλύτερος εκτελεστής, κάτι που... δεν φαίνεται να συγκίνησε τον Ιταλό, ο οποίος διεμήνυσε ότι περιμένει ασίστ!

Από εκεί και πέρα, ο Μακέντα αναφέρθηκε στους συνδυασμούς που απέφεραν τα γκολ του Παναθηναϊκού εναντίον του Απόλλωνα και υποστήριξε ότι θα βελτιωθούν και άλλο.

Επίσης, τόνισε ότι ο αντίπαλος του Τριφυλλιού ήταν δύσκολος, παρά τη βαθμολογική του θέση. Σε προσωπικό επίπεδο, δηλώνει ικανοποιημένος μέχρι τώρα, αλλά εκτιμά ότι θα ανεβάσει τα νούμερα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φεντερίκο Μακέντα:

Η έκταση του σκορ στο ματς με τον Απόλλωνα σας τονώνει το ηθικό, ώστε να συνεχίσετε έτσι; Γιατί σας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια.
"Ασφαλώς και είναι σημαντικές τέτοιες νίκες. Να επιστρέφεις σαν ομάδα στον δρόμο των νικών, απ’ τη στιγμή που δεν πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Κάναμε μία καλή εμφάνιση απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα. Το γεγονός πως είναι στην τελευταία θέση, δεν σημαίνει πως είναι κακή ομάδα. Αν δούμε πως και ο Ολυμπιακός που έπαιξε εναντίον τους πριν από λίγες εβδομάδες, σκόραρε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Γνωρίζαμε πως έπρεπε να τους πιέσουμε απ’ τα πρώτα λεπτά, για να βεβαιωθούμε ότι το παιχνίδι θα ερχόταν στο δικό μας δρόμο και θα το κάναμε εμείς πιο εύκολο. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό το ματς, διότι σκοράραμε πέντε φορές, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Κάναμε κι ορισμένα λάθη, αλλά κι αυτό είναι φυσιολογικό. Πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να προχωράμε πάνω σ’ αυτά".

Οι παίκτες που παίζετε μπροστά δείχνετε ότι έχετε αποκτήσει αυτοματισμούς και ξέρετε πως να βρεθείτε στο γήπεδο. Σε ποιο επίπεδο βρίσκεστε;
"Αυτό είναι κάτι που ξέρεις πως θα το βρεις μέσα από τα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να βρεις μία καλή “σύνδεση” από την πρώτη στιγμή. Πλέον παίζουμε μαζί εδώ κι αρκετά ματς κι αρχίζουμε να βρίσκουμε αυτή τη “σύνδεση” που θέλουμε. Είμαι βέβαιος πως θα βελτιωθούμε κι άλλο πάνω σ’ αυτό και θα κάνουμε ακόμη πιο επικίνδυνη για τους αντιπάλους μας αυτή την “επιθετική συνεργασία”. Πρέπει να δουλέψουμε βήμα με βήμα, μέρα με τη μέρα στις προπονήσεις και είμαι σίγουρος πως θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι πάνω σ’ αυτό".

Θεωρείς ότι θα καταφέρετε να έχετε με τον Άρη και τον ΟΦΗ τον ίδιο βαθμό συγκέντρωσης που επιδείξατε στα δύο ντέρμπι;
"Πρέπει να πάμε σ’ αυτά τα παιχνίδια, με τη σωστή νοοτροπία. Με νοοτροπία νικητή. Αυτή η ομάδα πρέπει να πηγαίνει σε κάθε αγώνα και να κυνηγάει τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολοι αγώνες, όμως πρέπει να πάμε εκεί για να πάρουμε τις νίκες. Διότι θέλουμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο γι’ αυτή τη σεζόν και όλοι μαζί αν συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, μπορούμε να το καταφέρουμε".

Τα νούμερα σου μέχρι τώρα δείχνουν ότι κυνηγάς την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα σου;
"Ο στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη σεζόν μου. Είναι κι ο Γιόχανσον (σ.σ. γέλια) με 4 γκολ. Αλλά το… πρόβλημα είναι πως του έχω δώσει μία ασίστ και πρέπει να μου δώσει κι αυτός μία (σ.σ. γέλια). Είμαι χαρούμενος για τα γκολ που έχω βάλει, είμαι χαρούμενος για τις εμφανίσεις μου. Γιατί σ’ αυτό το παιχνίδι έπαιξα πιο “ελεύθερα”. Έκανα περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Πιο κοντά σε αυτό που μπορώ να παίξω.

Στα προηγούμενα ματς κοιτούσα το πώς θα ξαναφέρω τη φυσική κατάστασή μου στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, αλλά πλέον πρέπει να κάνω step up στον τρόπο παιχνιδιού μου. Γιατί μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα έχω κάνει και σ’ αυτό το παιχνίδι έδειξα ορισμένα από αυτά, εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχα".

Ο Γιόχανσον δείχνει να σε ανταγωνίζεται στο σκοράρισμα. Ποιος θα επικρατήσει στη μάχη σας;
"Ναι, στο πρωτάθλημα είμαστε στο 4-4, αλλά εγώ έχω κι άλλο ένα στο Κύπελλο και είμαι στα 5 (σ.σ. νέα γέλια). Πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας έτσι, να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα ήταν και ο Ινσούα, ο “Κούρμπε” κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, γιατί όσο περισσότεροι παίκτες σκοράρουν, τόσο αυξάνουμε και τις πιθανότητές μας να κερδίζουμε. Κι αυτό είναι σπουδαίο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ