ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ΑΜΚ ανοίγει, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακόμη δεν αλλάζει

Η ΑΜΚ ανοίγει, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ακόμη δεν αλλάζει

Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την αυριανή προκήρυξη ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ, καθώς η συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Γιάννη Αλαφούζο στον Παϊρότζ Πιεμπονγσκάντ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πολλοί περιμένουν ότι αμέσως μετά την αυριανή (20/9) γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την προκήρυξη ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ η ΠΑΕ θα αλλάξει γρήγορα χέρια και ιδιοκτήτη, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Η συμφωνία μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου – Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Συνεπώς ακόμη ουδείς γνωρίζει αν και πότε η πλευρά του Ταϊλανδού θα βάλει τα απαιτούμενα για την αλλαγή σκυτάλης χρήματα (έχει περιθώριο τριών μηνών βάσει της ΑΜΚ που θα προκηρυχθεί αύριο). Χαρακτηριστικό είναι ότι βάσει των σημερινών δεδομένων και πληροφοριών η πλευρά του Ταϊλανδού επιχειρηματία δεν θα ορίσει εκπρόσωπο στην αυριανή ΓΣ, ενώ αντιθέτως με τα φημολογούμενα δεν πρόκειται να προκύψουν άμεσα δραστικές αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ.

Το πολύ – πολύ αύριο να γίνει μία αλλαγή, πιθανώς όμως αυτή να έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι ο Γιάννης Αλαφούζος εκείνος που θα… αντικαταστήσει τον εαυτό του!

Ουσιαστικά, παρότι μια σειρά γεγονότων και κινήσεων (διαδοχικά ταξίδια Πιεμπονγκσάντ, παρουσία στο ματς Παναθηναϊκός – Λαμία, ίσως και στο κυριακάτικο Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, άφιξη Αβραάμ Γκραντ, scouting για πρόεδρο και στελέχη) δείχνουν ότι η «επόμενη ημέρα» έχει δρομολογηθεί, για άγνωστους λόγους αυτή αργεί ακόμη. Μια απολύτως βέβαιη αιτία είναι ότι ο Πιεμπονγσκάντ ακόμη δεν έχει «δείξει» τα απαιτούμενα χρήματα στον Αλαφούζο, αλλά ίσως αυτός να μην είναι ο μοναδικός λόγος.

Άλλωστε, τα ερωτήματα και τα θολά σημεία αυτής της υπόθεσης είναι αμέτρητα και απαντήσεις δεν πρόκειται να δοθούν από καμία εκ των δύο πλευρών παρεκτός και το θέμα… κάποια στιγμή κλείσει οριστικά. Θετικά ή αρνητικά.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ