Ατλαμάζογλου: "Έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του Πέτριτς, λόγω Παναθηναϊκού"

Ο νομικός, Πάρης Ατλαμάζογλου, υποστήριξε στον Sport24 Radio 103,3 ότι οι προσωπικοί λογαριασμοί του Μλάντεν Πέτριτς έχουν δεσμευθεί λόγω οφειλών του Παναθηναϊκού. Τι είπε για τις οφειλές σε Βέμερ και την υπόθεση του Φυτανίδη.

Στον αέρα του Sport24 Radio 103,3 φιλοξενήθηκε ο Πάρης Ατλαμάζογλου. Ο δικηγόρος που επιμελήθηκε την αίτηση του Γερμανού δεξιού μπακ, Γενς Βέμερ, για επιβολή και ενεργοποίηση της απόφασης αφαίρεσης βαθμών στον Παναθηναϊκό εκτίμησε ότι οι "πράσινοι" δεν κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών άμεσα, αλλά ενδεχομένως να κινδυνέψουν στο μέλλον.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι έχουν δεσμευθεί οι προσωπικοί λογαριασμοί του Κροάτη πρώην φορ του "τριφυλλιού", Μλάντεν Πέτριτς, επειδή ο Παναθηναϊκός δεν κατέβαλε το φόρο εισοδήματος στην Εφορία (τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη εκδικάζεται η προσφυγή)

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί τελικά λύση για την αποφυγή του μοιραίου παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση κι εκτίμησε ότι σύντομα θα βγει η απόφαση στη διαμάχη του Σωκράτη Φυτανίδη με τον Ατρόμητο.

Για τα χρωστούμενα του Παναθηναϊκού στον Γενς Βέμερ: "Έχουμε κάνει μία αίτηση για επιβολή και ενεργοποίηση της απόφασης αφαίρεσης βαθμών. Έχουμε περάσει στο δεύτερο στάδιο, μετά την τελεσιδικία της απόφασης. Η απόφαση τελεσιδικεί μετά την παρέλευση έξι εργάσιμων ημερών από την έφεση και 60 ημερών από την έκδοσή της.

Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα πρότασης ρύθμισης του οφειλόμενου ποσού, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω κάποια τέτοια ενημέρωση. Εφόσον γίνει αυτό, θα καταβληθεί το ποσό σε δόσεις, που θα ορίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν πληρωθεί κάποια από τις δόσεις, τότε πρέπει να καταβληθεί όλο το ποσό κι αν δεν γίνει αυτό τότε πάμε σε αίτηση για αφαίρεση βαθμών.

Ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος ημερομηνία. Στη δίκη προτείνει η ομάδα ένα ποσό και εμείς συμφωνούμε ή προτείνουμε κάτι άλλο και αποφασίζει το Διαιτητικό Δικαστήριο".

Για το πόσο πιθανή είναι η αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό για αυτή την υπόθεση: "Στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανή, απλά είναι ενδεχόμενη στο άμεσο μέλλον".

Για τα χρωστούμενα του Παναθηναϊκού στον Στάθη Ταυλαρίδη: "Έπρεπε να καταβληθεί ένα ποσό γύρω στα 32.000 ευρώ την 1η Δεκέμβρη, το οποίο δεν καταβλήθηκε. Είμαστε σε επαφή με τον Παναθηναϊκό για να βρεθεί μία λύση. Υπάρχουν, όμως, όρια σε οποιαδήποτε ανοχή. Στις αρχές Οκτωβρίου κατεβλήθη ένα σεβαστό ποσό. Όταν οι προσφυγές ακολουθούν η μία την άλλη πρέπει να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας.

Υπάρχει επικοινωνία με τη διοίκηση και καλή πρόθεση, αλλά πρέπει να συνοδευτεί με τις ανάλογες πράξεις. Γίνεται προσπάθεια από το σύλλογο -και πιστεύω ότι είναι μεγάλη- για να βρεθούν τα ποσά και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές. Σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα αυτά πρέπει να γίνουν πράξη, καθώς τα περιθώρια εξαντλούνται.

Οι Έλληνες δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή. Δε θα έλεγα το ίδιο για τους ξένους. Όχι ότι δε θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει εξαντληθεί η υπομονή τους, αφού όταν φτάνει η καταληκτική ημερομηνία, ο Παναθηναϊκός ζητάει συνεχώς νέες προθεσμίες. Το πρόβλημα δε λύνεται όταν το ανακυκλώνουμε. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Όταν ο ποδοσφαιριστής έχει να λαμβάνει χρήματα πρέπει να τα πάρει. Θα δείξει υπομονή, αλλά πρέπει να πληρωθεί ή να δει κάποιο φως. Όταν δε γίνεται αυτό, μοιραία τα πράγματα παίρνουν χειρότερο δρόμο".

Για το αν θα αντέξει, φέτος, ο Παναθηναϊκός: "Η εκτίμησή μου είναι ότι θα αντέξει. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, αλλά έστω και την έσχατη στιγμή θα βρεθεί η λύση. Το πως δεν το γνωρίζω. Όλα αυτά είναι μία προσωπική εκτίμηση από την εμπειρία που έχω αποκομίσει από το ποδόσφαιρο. Και οι πιστωτές -πιστεύω ότι- θα δείξουν για μία ακόμα φορά ανοχή, αλλά ίσως βρεθεί και επενδυτής. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο και βαρύ όνομα και μία ενδεχόμενη απώλειά του θα κοστίσει σε όλους και πρώτα από όλα στο ποδόσφαιρό μας. Εξυπηρετεί τους πάντες να υπάρχει δυνατός και ζωντανός Παναθηναϊκός".

Για τη διαμάχη του Σωκράτη Φυτανίδη με τον Ατρόμητο: "Υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα. Αναμένουμε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για να ξέρουμε το επόμενο βήμα μας. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα στο οποίο έχει κλείσει ο φάκελος, έχει συζητηθεί η απόφαση, αλλά δεν έχει εκδοθεί η ετυμηγορία. Περιμένω το αμέσως προσεχές διάστημα να συμβεί".

Για το πού οφείλεται η κωλυσιεργία: "Υπάρχουν πολλές υποθέσεις και η επιτροπή πρέπει να εκδώσει αποφάσεις για όλες. Ο φόρτος εργασίας αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα. Ωστόσο, θεωρώ ότι επειδή είναι καταγγελία και δεν είναι αίτηση για καταβολή χρημάτων, πρέπει να έχει προτεραιότητα και να εκδοθεί άμεσα η απόφαση".

Για την υπόθεση του Μλάντεν Πέτριτς: "Τη Δευτέρα εκδικάζεται η προσφυγή του, του οφείλονται 200 χιλιάδες ευρώ για την εφορία και για αυτό του έχουν δεσμευτεί οι προσωπικοί λογαριασμοί. Θέλει να έχει ελεύθερες συναλλαγές με την τράπεζα. Ο Παναθηναϊκός όφειλε να του πληρώσει το φόρο εισοδήματος και δεν το έκανε. Και καλή διάθεση να έχει κάποιος, όταν όλα τα πραγματικά δεδομένα είναι απέναντί του θα αλλάξει τη στάση του και αυτό είναι πολύ λογικό. Κάτι ανάλογο έχει γίνει και με έναν άλλον ποδοσφαιριστή, του οποίου δε θέλω να πω το όνομά του.

Τουλάχιστον να πάρει επισήμως μία θέση ο Παναθηναϊκός, να πει: «Μπορούμε να δίνουμε αυτά και να κάνουμε αυτό». Και από εκεί και πέρα να πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του. Βέβαια, δεν κατηγορούμε την ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές κι εγώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Η βοήθεια τελειώνει όταν έχουμε την πραγματικότητα απέναντί μας. Όταν το Δημόσιο κατάσχει τους λογαριασμούς σου, τότε έρχεσαι άμεσα αντιμέτωπος με το πρόβλημα που έχει συνέπειες σε εσένα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ "ΘΗΛΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

"Μπαμ" και από τον Βέμερ εναντίον του Παναθηναϊκού

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Photo Κουίζ: Πόσους ήρωες της ελληνικής Trash TV μπορείς να θυμηθείς;

20 γραφικοί πρωταγωνιστές της παλιάς, κακής τηλεόρασης σε προκαλούν να τους αναγνωρίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24