ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Βαλμπουενά; Παρών!

Olympiakos' Mathieu Valbuena celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Tottenham, at the Georgios Karaiskakis stadium, in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Olympiakos' Mathieu Valbuena celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group B soccer match between Olympiakos and Tottenham, at the Georgios Karaiskakis stadium, in Piraeus port, near Athens, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ είχε ενοχλήσεις ο Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά έμεινε στο γήπεδο μέχρι να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Τώρα είναι ορκισμένος να πατήσει χορτάρι και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Είναι καταλυτική από κάθε άποψη η παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος "στρατηγός", στα 35 χρόνια του, επωμίστηκε το βάρος της απώλειας του Κώστα Φορτούνη και τους έχει βγάλει όλους ασπροπρόσωπους στο μεγάλο λιμάνι.

Παρότι τον τελευταίο καιρό έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικούς μυϊκούς τραυματισμούς, μέχρι τώρα πετυχαίνει κάτι μοναδικό. Κάθε φορά που πατάει το πόδι του στο τερέν "υπογράφει" το παιχνίδι με γκολ ή ασίστ.

Το ίδιο έγινε και στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο μαέστρος του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που σημάδεψε σωστά από την άσπρη βούλα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, τι θα γινόταν αν μπορούσε να μείνει στο γήπεδο μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Οι πόνοι στο δικέφαλο, ωστόσο, ήταν έντονοι με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια υπό το θερμό χειροκρότημα 30 χιλιάδων και πλέον φίλων του Ολυμπιακού. Εκείνο που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι οι ενοχλήσεις στο ταλαιπωρημένο το τελευταίο διάστημα δεξί πόδι του πολύπειρου μέσου, είχαν ξεκινήσει από το πρώτο ημίχρονο (διάταση). Οι άνθρωποι της ομάδας είδαν ότι δεν πατούσε καλά από ένα σημείο και μετά, αλλά αποφάσισαν να τον αφήσουν στο τερέν, αφού αυτή ήταν και η δική του επιθυμία.

Μέχρι τώρα ο Ματιέ μετράει σε 18 επίσημες συμμετοχές 6 γκολ και 9 ασίστ, νούμερο που προσεγγίζουν επιδόσεις Φορτούνη, μέχρι να επιστρέψει δριμύτερος ο αρχηγός, κατά τον Γενάρη όπως ο ίδιος υπολογίζει με τις ευλογίες του ιατρικού τιμ.

Το ζητούμενο, πάντως, είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα με τον Βαλμπουενά καθώς ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του πολύ δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (20.00) είναι δεδομένο ότι θα μείνει εκτός αποστολής. Για τη μητέρα των μαχών με τον Ερυθρό Αστέρα (Τετάρτη 11/12), όμως, ούτε που το συζητάει.

" Θα είμαι έτοιμος", έχει διαμηνύσει ήδη στην τεχνική ηγεσία: " Δεν το χάνω αυτό το παιχνίδι". Αυτός είναι ο Βαλμπουενά και γι' αυτό όλοι στην ομάδα του βγάζουν το καπέλο. Επειδή είναι παικταράς κι έχει ακόμη δίψα μικρού παιδιού για να παίξει ποδόσφαιρο λες και κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα, παρότι έχει φάει τα γήπεδα με το κουτάλι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ