STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1: Από ένα ημίχρονο, από έναν βαθμό

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1: Από ένα ημίχρονο, από έναν βαθμό

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 29' με γκολ του Ίνγκασον μετά από σοβαρό λάθος του Σα, αλλά ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ στο 2ο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 64' σε 1-1 με πέναλτι του Βαλμπουενά που κέρδισε ο Ποντένσε από τον Γιαννούλη.

Πιο καλά διαβασμένος ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στη μοναδική φάση του πρώτου μέρους κι άντεξε στο σφυροκόπημα του Ολυμπιακού που κυριάρχησε καθολικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά πέτυχε μόλις ένα γκολ. Πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για τις αποφάσεις του Ισπανού ρέφερι.

Πάμε να δούμε, τώρα, την ανάλυση του Sport24.gr για το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης.

1. ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΜΕ "ΓΑΜΩΤΟ" ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και άντεξε, η μοιρασιά έτσι όπως κύλησε το ματς προκάλεσε χαμόγελα από τη μία και ένα μεγάλο “γαμώτο” από την άλλη. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν πάτησαν όπως έπρεπε από το ξεκίνημα, δεν κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, χωρίς ο αντίπαλός τους να είναι καλύτερος. Από το 40' που ο Μαρτίνς λειτούργησε σωστά και γρήγορα από τον πάγκο το ντέρμπι κορυφής εξελίχθηκε σε μονότερμα, αλλά ο Ολυμπιακός παρότι άγγιξε και άξιζε την ανατροπή, δεν πήρε τίποτα περισσότερο από την ισοπαλία κι έμεινε με τις φωνές για τις αποφάσεις του Ισπανού ρέφερι.

2. ΦΛΥΑΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΥΜΠΑΓΗΣ Ο ΠΑΟΚ

Με διάθεση για κατοχή μπάλας, γρήγορο τέμπο και τον ορεξάτο Ποντένσε από δεξιά να παίρνει πρωτοβουλίες μπήκε στο γήπεδο ο Ολυμπιακός. Με 4-4-2 προσέγγισε το παιχνίδι ανασταλτικά ο ΠΑΟΚ, με τον Μπίσεσβαρ να πιέζει δίπλα στον Σβιντέρσκι. Όταν η μπάλα περνούσε από την πρώτη ζώνη άμυνας, οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα οργανώνονταν από τον άξονα και πίσω με κοντινές αποστάσεις για να μην περάσει εύκολα η πάσα προς την περιοχή του Ζίβκοβιτς.

Σε κάθε κλέψιμο οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη μεγάλη πάσα προς την επίθεση ή τα πόδια του Μπίσεσβαρ για να την κουβαλήσει. Με τον Γκιλιέρμε να ζητάει τη μπάλα από τους στόπερ και τον Μπουχαλάκη λίγα μέτρα μπροστά του επιχείρησε να χτίσει η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Βαλμπουενά να μπαίνει αποφασιστικά σε κάθε διεκδίκηση ακόμη και με τη μπάλα στον αέρα. "Κόκκινη" υπεροχή στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά με νεύρα, φλυαρία, χωρίς ουσία, πολλά λάθη και τον ΠΑΟΚ σταδιακά να πατάει καλύτερα...

3. ΕΝΑ ΦΑΟΥΛ, ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Στη διαχείριση από τους δύο πάγκους έχει σημασία ότι η παρουσία του Ποντένσε δεξιά ανάγκασε τον Γιαννούλη να είναι πολύ προσεκτικός στα ανεβάσματά του και πάντα με κάλυψη. Από την άλλη πλευρά, ο Τσιμίκας ανέβηκε περισσότερο με τον Μπουχαλάκη να τον σημαδεύει στο χώρο και τον -άφαντο επιθετικά- Μασούρα να αφήνει τον διάδρομο συγκλίνοντας προς τον Ελ Αραμπί. Μετά το 25’, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ, πατώντας καλύτερα, όχι μόνο ισορρόπησε με καλό επιθετικό transition, αλλά βρήκε και γκολ από μια στημένη φάση κι ένα σοβαρό λάθος του Ζοζέ Σα.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς, ο Ίνγκασον μπέρδεψε τον Σα ακουμπώντας τη μπάλα, ο Πορτογάλος κίπερ έδιωξε πάνω στα πόδια του Ισλανδού κι εκείνος σκόραρε σαν σε προπόνηση αλλάζοντας την ισορροπία του αγώνα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η συντονισμένη πίεση του ΠΑΟΚ είχε μπλοκάρει τον Ολυμπιακό, κόβοντάς του εντελώς το ρυθμό και την κυκλοφορία.

Το 0-1 και το γενικότερο μπλακ άουτ οδήγησαν τον Μαρτίνς στην απόφαση να βάλει τον Σουντανί αντί του Μασούρα στο 40'. Σπάνια ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" έκανε στο παρελθόν τόσο γρήγορη παρέμβαση από τον πάγκο. Ο Αλγερινός πέρασε να παίξει κοντά στον Αραμπί και ο Βαλμπουενά πέρασε αριστερά με τη διάταξη πιο κοντά στο 4-4-2.

Διαμαρτυρίες στο 42’ για δεύτερη κίτρινη στον Μπίσεσβαρ που πήρε τη μπάλα με το χέρι, αλλά ο Ισπανός ρέφερι έκρινε ότι δεν είχε πρόθεση, με τους “ερυθρόλευκους” να ανεβάζουν ξανά στροφές μετά από την αλλαγή και το ημίχρονο να κλείνει με μόλις ένα λεπτό καθυστερήσεων… Ελάχιστες οι καλές φάσεις στις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, να βρίσκει αυτό που θέλει πριν από την ανάπαυλα.

4. ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 46’, ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Με διάθεση να ανεβάσει στροφές και να επιβάλει το ρυθμό του μπήκε από το 46’ ο Ολυμπιακός με την πρώτη επίσκεψη μόλις στο 48’, αλλά το σουτ του Γκιλιέρμε εντελώς άστοχο. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες για τη φάση του Ποντένσε που βρίσκεται στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί (50'), αλλά ο ρέφερι δεν είδε παράβαση ούτε με τη βοήθεια του VAR, παρότι φάνηκε να υπάρχει επαφή με το γόνατο.

Από εκείνο το σημείο, ωστόσο, με την εξέδρα και τον κόκκινο πάγκο στον αέρα, οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν να πέφτουν πολύ πιο δυνατά στις μονομαχίες και να κυριαρχούν στη δύναμη, παίρνοντας μέτρα προς την επίθεση. Η παρουσία του Σουντανί γέμισε την αντίπαλη περιοχή, αλλά χωρίς καθαρή ευκαιρία και με τον Αραμπί να παίρνει συνήθως τη μπάλα με πλάτη στην εστία.

Στο ανέβασμα του Ολυμπιακού έπαιξε ρόλο και η διάθεση του Ομάρ να ανοίξει το γήπεδο από δεξιά. Με το ρολόι να δείχνει 60’ ο Μαρτίνς προτίμησε τα φρέσκα πόδια του Καμαρά, από τον πολύ φιλότιμο αλλά αργό στον τρελό ρυθμό Μπουχαλάκη, με πρόθεση να ανεβάσει κι άλλο την ένταση. Τρία λεπτά αργότερα και υπό ασφυκτική πίεση, ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Γιαννούλη και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο συνήθως ύποπτος Βαλμπουενά, δε λάθεψε και 1-1 στο 64’. Νωρίτερα, ο Φερέιρα τράβηξε αριστερά τον Μπίσεσβαρ για να φρενάρει τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με την ισοφάριση διπλή παρέμβαση από τον “ασπρόμαυρο” πάγκο με Άκπομ και Μαουρίσιο στο τερέν, πάνω που το γήπεδο είχε γείρει και τον Σουντανί να χάνει τρομερή ευκαιρία για το 2-1 στο 69’.

5. ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ

Με τον Βαλμπουενά εκτός λόγω νέου μυικού προβλήματος στην εκτέλεση του πέναλτι, οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν με Γκερέρο, Σουντανί, Αραμπί στην επίθεση και η ασφυκτική πίεση συνεχίστηκε από την πρώτη πάσα με υψηλό ρυθμό. Χωρίς ανάσα κυνηγούσαν τις φάσεις οι γηπεδούχοι, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ από ένα σημείο και μετά, να τα έχουν χαμένα. Ό,τι δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο από πλευράς πάθους και διάθεσης για τον Ολυμπιακό έγινε στο δεύτερο. Το 2-1 δεν ήρθε στην τρίχα στο 78’ με τον Ελ Αραμπί να μη βρίσκει καλά τη μπάλα με το κεφάλι μόνος προ του Ζίβκοβιτς.

Στο 80’ ο Φερέιρα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με τον Πέλκα αντί του Μπίσεσβαρ για να βοηθήσει στην πίεση προς τον Ελαμπντελαουί και να περιορίσει το σφυροκόπημα. Βρήκε και μια καλή φάση, αλλά ο Σα ήταν σε ετοιμότητα. Το γήπεδο εξακολούθησε να γέρνει προς την περιοχή του ΠΑΟΚ με τους γηπεδούχους να επιτίθενται κατά κύματά και τον Ποντένσε να έχει περάσει αριστερά, πάνω στον Μάτος, αλλά το 1-1 έμεινε ως το φινάλε, με έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή για τη φάση του Ποντένσε και κακή χρήση του πλεονεκτήματος...

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ